Μέτωπο καθημερινότητας φέρνει και πάλι στο προσκήνιο η Νέα Δημοκρατία, έχοντας ήδη εγκαλέσει μέσω δημόσιων παρεμβάσεων του κ. Μητσοτάκη και βουλευτών της παράταξης τη συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων ότι βυθίζουν την οικονομία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον απόηχο της ολομέτωπης επίθεσης κατά του Μεγάρου Μαξίμου και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή το ναυάγιο του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, επέλεξε χθες να τοποθετηθεί από βήματος Βουλής για τα κρίσιμα ζητήματα της Παιδείας. Πρόκειται για ακόμα μία κίνηση που ανοίγει τη βεντάλια των θεμάτων της καθημερινότητας των πολιτών, επάνω στα οποία η οδός Πειραιώς πατάει εμφατικά, προκειμένου να αναδείξει την κατά τους γαλάζιους κάτω από τη βάση βαθμολογία του κυβερνητικού οικοσυστήματος. Όσο, δε, σε χρόνο παράλληλο στη Νέα Δημοκρατία προετοιμάζουν τον επόμενο κύκλο παρουσίασης θέσεων, με σειρά να παίρνει η γαλάζια οπτική για την Υγεία, η στρατηγική των περιοδειών και των συναντήσεων με παραγωγικούς φορείς και πολίτες θα συνεχιστεί, με το βλέμμα να στρέφεται καθαρά στο επόμενο κρίσιμο ορόσημο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Εκεί, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το επικαιροποιημένο οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος, όπως αυτό θα διαμορφωθεί υπό το πρίσμα των νέων συνθηκών.

Οι αιχμές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πάντως, αναφορικά με αυτό που στην οδό Πειραιώς ονομάζουν ως “χτίσιμο κομματικού κράτους από τη συγκυβέρνηση” συνεχίζουν να δίνουν το τέμπο της σκληρής κριτικής. “Δε θα προχωρήσουμε με μία κυβέρνηση η οποία δίνει μάχες οπισθοφυλακής, που συντηρεί τον κρατισμό, που δεν μπορεί να απαλλαγεί από ιδεοληπτικές εμμονές, αλλά και από μια επικίνδυνη νοοτροπία ελέγχου του Κράτους. Θα προχωρήσουμε μόνο μέσα από μια μεγάλη πολιτική αλλαγή που θα ξαναφέρει στο προσκήνιο τις ιδέες της ελευθερίας, της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της ακομμάτιστης δημόσιας διοίκησης”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του κ. Μητσοτάκη, στην Ολομέλεια, ενώ σε χρόνο παράλληλο η Νέα Δημοκρατία συντηρεί τη λογική του σκληρού ροκ έναντι του οικοδομήματος της Κουμουνδούρου και του κόμματος Καμμένου, το οποίο και καταγγέλλει πως επιχειρεί να ποδηγετήσει την ενημέρωση, με αποκλειστικό στόχο να κρύψει την αλήθεια από τους πολίτες.

Η δια κυβερνητικών κύκλων επίθεση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που ήρθε στον απόηχο της…ήξεις αφήξεις στάσης του πρωθυπουργού στο αφήγημα της διευθέτησης του χρέους, προκάλεσε την αντίδραση της γαλάζιας παράταξης. “Η κυβέρνηση εμφανίζεται μέσα σε ελάχιστες μέρες με τρεις διαφορετικές θέσεις για το δημόσιο χρέος. Για αυτό που υποτίθεται ότι ήταν το αντάλλαγμα για να ψηφίσει το τέταρτο Μνημόνιο με τα πολύ σκληρά μέτρα λιτότητας για όλους τους Έλληνες.  Βρίσκεται σε σύγχυση και πέφτει σε διαρκείς αντιφάσεις. Και καθώς είναι πανικόβλητη, από τα αδιέξοδα που η ίδια προκάλεσε, επιτίθεται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης”, τόνισε η οδός Πειραιώς, όσο τα στελέχη της κρατούν στην επιφάνεια τη…χαρτογράφηση μίας “αμείλικτης πραγματικότητας” για την οικονομία και τη χώρα, ελέω των επιλογών Μαξίμου και Αλέξη Τσίπρα.

capital.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ