Ειδήσεις

ΔΕΔΔΗΕ: Απάντηση στα νέα συκοφαντικά δημοσιεύματα σε σχέση με το νέο Κέντρο Διανομής Ρόδου

O ΔΕΔΔΗΕ με αφορμή τα νέα ψευδή δημοσιεύματα του ΑΠΟΠΕΣ, υπογραμμίζει για μια ακόμη φορά, ότι οι επίσημες απεικονίσεις που επισυνάπτονται, είναι απόλυτα ακριβείς και αξιόπιστες σε πλήρη αντίθεση με τις κατασκευασμένες από τρίτους παραπλανητικές απεικονίσεις που έχουν δημοσιευτεί στα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Ρόδου τις τελευταίες ημέρες.

Η Εταιρία διευκρινίζει ότι η μακέτα αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό εργαλείο, κατάλληλο προς επαλήθευση κάθε τρισδιάστατου στοιχείου που εμπεριέχει υπό κλίμακα.

Η επαλήθευση  μπορεί να γίνει από τον καθένα που ενδεχομένως δεν διαθέτει  αρχιτεκτονική εξειδίκευση, καθώς ως τρισδιάστατο μοντέλο υπό κλίμακα είναι μετρήσιμο.

Αντιθέτως οι ψηφιακές απεικονίσεις, όπως αυτές που κατασκευάστηκαν από τρίτους,δίνουν την δυνατότητα  παραμόρφωσης του τοπίου, καθώς η κλίμακα είναι ελεγχόμενη από τον χρήστη.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονιστεί, πως οι απεικονίσεις αλλά και το σχετικό video του ΑΠΟΠΕΣ δεν αποτελούν φωτογράφιση του οικιστικού γίγνεσθαι, αλλά μια πλήρως παραποιημένη ψηφιακή απεικόνιση, η οποία βασίστηκε σε παραμόρφωση του τοπίου και ως εκ τούτου δεν μπορεί να θεωρηθεί σε καμία περίπτωση ακριβής, μετρήσιμη ή αξιόπιστη.

Το μόνο αξιόπιστο μέσο σύγκρισης των υφιστάμενων στοιχείων με τα μελλοντικά, είναι η μακέτα, η οποία για του λόγου το αληθές έγινε με τελευταίας τεχνολογίας 3Dprintingmodel.

Ακριβώς για αυτό τον λόγο επέλεξεoΔΕΔΔΗΕ να κατασκευάσει τρισδιάστατο μοντέλο, το οποίο και δεν μπορεί να παραποιηθεί, αφού  καταγράφει τα πραγματικά οικιστικά στοιχεία υπό κλίμακα.

Η μακέτα καταγράφει το νέο κτίριο σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη και την οικοδομική άδεια 77/2009, υπό κλίμακα 1/500 και είναι εμφανές ότι το υπό ανέγερση κτήριο ακολουθεί τις πολεοδομικές και κτιριολογικές  διατάξεις της περιοχής και ότι δεν παραβαίνει το μέγιστο ύψος της περιοχής. Ο όγκος του κτιρίου  μπορεί να συγκριθεί με παρόμοια υφιστάμενα και γειτνιάζοντα νεόδμητα κτίρια, όπως αυτό επί της οδού Αυστραλίας.

Όσο για τα δένδρα που περιλαμβάνει η επίσημη μακέτα και για τα οποία τα συκοφαντικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης του όγκου του νέου κτηρίου, υπογραμμίζουμε ότι βασική αρχή της αρχιτεκτονικής είναι να αποκτά αξία το κτίριο μέσα από τη μελέτη του περιβάλλοντος χώρου του και τη διαμόρφωση νησίδων πρασίνου και δενδροφύτευσης, όπως εδώ ορίζουν και οικτηριοδομικές διατάξεις που ακολούθησε πιστά η αρχιτεκτονική μελέτη του νέου  Κέντρου Διανομής Ρόδου, σύμφωνα με την Οικ. Άδεια77/2009.

Η επίσημη ακριβής και αξιόπιστη απεικόνιση

 

 

 

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου