Ειδήσεις

H ΔΕΗ μας… “άλλαξε τα φώτα”!

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για τουλάχιστον δύο ώρες έμειναν  οικίες, επιχειρήσεις και δημοσίες υπηρεσίες στο κέντρο της πόλεως Ρόδου.

Διακοπές ηλεκτροδότησης διάρκειας τριάντα λεπτών σημειώθηκαν και σε αρκετές συνοικίες .

Εξαιτίας της διακοπής παρέλυσαν  όλες οι δημόσιες υπηρεσίες . Μέχρι τη 13.30 δεν ήταν δυνατό να λειτουργήσουν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και να διακινηθούν έγγραφα  γεγονός που δυσχέρανε και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Αρχικά όλοι νόμισαν πως πρόκειται για από τις προγραμματισμένες διακοπές που γίνονται είτε για να βελτιωθούν τα δίκτυα ή για να αντικατασταθούν παλαιά μηχανήματα σε υποσταθμούς.

Τελικά διαπιστώθηκε ότι σημειώθηκε βλάβη σε ένα καλώδιο που μεταφέρει την ηλεκτρική ενέργεια στο βόρειο τρίγωνο του νησιού.

Η δυσλειτουργία του δικτύου  όμως έγινε η αιτία να προκληθεί βλάβη σε μια από τις μηχανές που λειτουργούν στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Σορωνή.

Οι τεχνικοί του ΑΗΣ Σορωνής έθεσαν σε λειτουργία μια εφεδρική μηχανή και τελικά αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση.

«Το πρόβλημα δεν προκλήθηκε από δυσλειτουργία του εργοστασίου που λειτουργεί στη Σορωνή. Εξαιτίας βλάβης στο δίκτυο τέθηκε εκτός λειτουργίας μια μηχανή. Την αντικαταστήσαμε με μια εφεδρική και αρχίσαμε και πάλι να παρέχουμε ηλεκτρικό ρεύμα», δήλωσε ο Διευθυντής του ΑΗΣ Σορωνής κ. Μιχάλης Μπαρδακάς.

Σχετικά με την κάλυψη της ζήτησης σε ηλεκτρική ενέργεια φέτος ο κ. Μιχάλης Μπαρδακάς δήλωσε:

«Οι εργασίες κατασκευής του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο συνεχίζονται. Και το φετινό καλοκαίρι θα καλύψουμε τη ζήτηση με εφεδρικές μηχανές που θα τοποθετηθούν στον ΑΗΣ Σορωνής και σε υποσταθμούς που λειτουργούν σε δημοτικές ενότητες».

Σε ερώτηση σχετικά με το χρόνο άφιξης των εφεδρικών μηχανών στη Ρόδο ο κ. Μιχάλης Μπαρδακάς δήλωσε:

«Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακόμη το χρόνο άφιξης των μηχανών στη Ρόδο. Δεν έχει διεξαχθεί ακόμη ο σχετικός διαγωνισμός από τη ΔΕΗ».

Ο κ.Μπαρδακάς αναφέρθηκε και στην ενίσχυση των συστημάτων ψύξης των μηχανών στον ΑΗΣ Σορωνής. Υπενθυμίζεται πως εξαιτίας βλάβης στο σύστημα ψύξης είχε σημειωθεί πολύωρη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε όλο το νησί πριν λίγο καιρό.

«Προχωρήσαμε σε παραγγελία ενός ακόμη αγωγού που θα μεταφέρει το νερό από τη θάλασσα στο εργοστάσιο για την ψύξη των μηχανών. Η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου είναι σημαντική υπόθεση για τον ΑΗΣ», δήλωσε ο κ.Μπαρδακάς.

« Αιτία για τις διακοπές της ηλεκτροδότησης ήταν μια βλάβη σε καλώδιο που μεταφέρει την ηλεκτρική ενέργεια στο βόρειο τρίγωνο. Τα συνεργεία της ΔΕΗ έκαναν το καλύτερο δυνατό για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση», δήλωσε ο Διευθυντής της ΔΕΗ κ. Βασίλης Σαλβάρης.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου