Ειδήσεις

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, Γιάννης Χρυσουλάκης, με τη Διπλωματική Ακαδημία στη Βουλή

Στις 25 Σεπτεμβρίου η Βουλή των Ελλήνων υποδέχθηκε μία ιδιαίτερη ομάδα σπουδαστών. Πρόκειται για τους μέλλοντες Διπλωματικούς Ακολούθους, οι οποίοι, στο πλαίσιο της νέας θεματικής εκπαιδευτικής ενότητας με επίκεντρο τον Ελληνισμό της Διασποράς, παρακολούθησαν τη συνεδρίαση της αρμόδιας ειδικής μόνιμης επιτροπής της Βουλής. Σύμφωνα με το σκεπτικό της πρωτοβουλίας, η παρουσία των υποψηφίων Διπλωματικών Ακολούθων στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, τους επιτρέπει να βιώσουν ότι αποτελούν όχι απλώς ένα τμήμα, αλλά κεντρικό πυλώνα του δικτύου κρατικών υπηρεσιών με τομέα ευθύνης την ομογένεια.

Φέτος, το πρόγραμμα σπουδών της Ακαδημίας ξεκίνησε με θεματικό κύκλο γύρω από τον Απόδημο Ελληνισμό. Η συγκεκριμένη θεματική ενότητα σχεδιάστηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών από τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού, κ. Γιάννη Χρυσουλάκη, έπειτα από συνεννόηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Αντώνη Διαματάρη, και τους επικεφαλής της Διπλωματικής Ακαδημίας. Στη Βουλή τους σπουδαστές υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, κ. Σάββας Αναστασιάδης.

Στο πλαίσιο των μαθημάτων περί ομογένειας στη Διπλωματική Ακαδημία, τα θέματα όπως η σχέση διασποράς και εθνικού κέντρου, η ελληνόγλωσση εκπαίδευση και τα εθνικά ζητήματα, εισηγούνται επιφανείς ακαδημαϊκοί με βαθιά γνώση του αντικειμένου. Επίσης, στελέχη της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού ενημερώνουν σχετικά με τις οργανώσεις των αποδήμων, τη δράση τους και τη ζωή των παροικιών. Παράλληλα, εισηγούνται πρακτικά ζητήματα που αφορούν στην ομογένεια.

Ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού, κ. Γιάννης Χρυσουλάκης, ο οποίος, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, κ. Σάββα Αναστασιάδη, οργάνωσε τη συμμετοχή των αυριανών Διπλωματών στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής, δήλωσε: «Με την πρωτοβουλία αυτή σηματοδοτείται μία προσπάθεια για ποιοτική βελτίωση της προσέγγισης του Διπλωματικού Σώματος προς την ομογένεια. Προετοιμάζεται η υλοποίηση μίας σημαντικής δέσμευσης της κυβερνητικής πολιτικής για τον απανταχού της γης Ελληνισμό: η βελτίωση των Προξενικών Υπηρεσιών προς τον ομογενή. Εδώ λοιπόν στηρίζουμε τους άξιους νέους Διπλωμάτες, οι οποίοι, μεταξύ των άλλων, θα επιφορτισθούν και με την ευθύνη της εθνικής υπηρεσίας προς τους ομογενείς».

Οι υποψήφιοι Διπλωματικοί Ακόλουθοι που συμμετείχαν στη συνεδρίαση της Βουλής είναι οι κ.κ. Πασχάλης Αναστασίου, Αικατερίνη Βουνίσιου, Χρήστος Γουλας, Ελένη Κανάκη, Γεώργιος Κοντός, Ειρήνη Μαυροπούλου, Γεωργία-Αριάδνη Μπεγλίτη, Μαρία Σπυροκώστα, Ανδρέας Σπυρόπουλος και Σπυριδούλα Χυτήρη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου