Της Νίκης Ζορμπά

Ομπρέλα προστασίας τόσο στον Πάνο Καμμένο όσο και στον Παναγιώτη Κουρουμπλή άνοιξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, εκφωνώντας “όχι” στην πρόταση της Ν.Δ για σύσταση εξεταστικής Επιτροπής με αντικείμενο τις συνομιλίες του υπουργού Εθνικής Αμύνης με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας, παρέσχε πλήρη κάλυψη και στον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, ισχυριζόμενος grosso modo ότι αντίπαλοι της κυβέρνησης δημοσιεύουν fake news που αφορούν τον υπουργό, ισχυροποιώντας ακούσια τη θέση του: “Μεγάλο καλό κάνατε σήμερα με τα fake news στον Κουρουμπλή. Με αυτά που κάνουν αυτοί που σας υποστηρίζουν τον κάνατε σήμερα και στον τελευταίο έλληνα” είπε.

Στο δια ταύτα, ο πρωθυπουργός, εγκάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι λειτουργεί σε συνεργασία με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, σπεύδοντας μάλιστα να προκαταλάβει και αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ν.Δ ακολουθεί αυτές τις αντιπολιτευτικές μεθόδους γιατί “αντί να καταρρεύσει η χώρα και η οικονομία, κατέρρευσε το αφήγημά σας”, όπως είπε απευθυνόμενος στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αξιοποιώντας τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου του eurogroup και την επισημοποίηση της εξόδου της χώρας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, ο κ. Τσίπρας δήλωσε: “Ευτυχώς για τη χώρα η ζημιά που μπορείτε να κάνετε είναι πολύ μικρή” και εγκάλεσε τη Ν.Δ ότι είναι ένα μείγμα από το γερμανικό FDP και το AFD, επικαλούμενος τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Άδωνι Γεωργιάδη, αντίστοιχα.

Μεταξύ άλλων, ο Α. Τσίπρας είπε: 

Ζητάτε διαρκώς παραιτήσεις υπουργών, αν έκρινα αποκλειστικά με κριτήρια εκλογικών σκοπιμοτήτων θα ομολογούσα ότι η νδ μας προσφέρει την αντιπολίτευση των ονείρων μας, με ακραίο πολιτικό λόγο, με γραμμή που υπαγορεύουν συγκροτήματα, με ανοίκειες προσωπικές επιθέσεις δολοφονίας χαρακτήρων.

Σήμερα σα να θέλετε να μας αποδείξετε ότι δε σας ενδιαφέρει καν το δημόσιο συμφέρον ακόμα κι αν καταλάβει ο μέσος πολίτης οτι εξυπηρετείτε επιχειρηματικά συμφέροντα.

Αυτό μπορεί να είναι καλό για εμάς αλλά όχι για το πολιτικό σύστημα. Δεν προσφέρετε καλές υπηρεσίες στον τόπο και είναι αμέτρητες οι φορές που έχει υποπέσει σε πρωτοφανή ηθικά και πολιτικά ατοπήματα, πάσχει από σ’υνδρομο στέρησης εξουσιας. Η υπόθεση που μας φέρνετε εδώ να συζητάμε δεν είναι παρά ένα ακόμα σύμπτωμα . Στην προσπάθειά σας να δημιουργήσετε εντυπώσεις ταυτίζεστε με επιχειρηματικά συμφέροντα με τρ’οπο που δε συνάδει με την ιστορία της παράταξής σας.

Κατηγορείτε έναν υπουργό γιατί παρέπεμψε έναν κατάδικο για τα δέοντα στη Δικαιοσύνη. Ποιο είναι το πρόβλημά μας; Θέλετε να μείνει κάτι κρυφό; Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι αυτό που γράφετε ότι η Κυβέρνηση στοχοποιεί έναν επιχειρηματία για να εξοντώσει τον κ. Μητσοτάκη. Από πού κι ως πού; Ποιος είναι ο άρρηκτος δεσμός που ενώνει τον επιχειρηματία με τον κ. Μητσοτάκη. Και γιατί δε μας λέτε το όνομα του επιχειρηματία;

ο εν λόγω επιχειρηματίας είναι ο κ. Μαρινάκης. Τον κ. Μαρινάκη, όπως και όποιον έχει υποθέσεις με τη Δικαιοσύνη, δουλειά των κομμάτων δεν είναι να παρεμβαίνουν και να προκαταλαμβάνουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Προς τι η πρεμούρα;

Εμείς ούτε κατασκευάζουμε κατηγορίες ούτε προκαταλαμβάνουμε αποφάσεις. Άλλοι κατασκευάζουν fake news και μολύνουν την πολιτική ζωή με μίσος.

Μακάρι ο εν λόγω επιχειρηματίας να είναι αθώος. Αλλά η σπουδή σας να προεξοπφλήσετε τα αποτελέσματα της Δικαιοσύνης μοιάζουν με απόπειρα παρέμβασης. όταν κάποιος συνδέεται με συγκεκριμένους επιχειρηματίες , τότε κάτι πολύ σημαντικό σας ενώνει και αυτά πράγματα είναι επικίνδυνα.

Γιατί αυτή η υπόθεση έχει κακοφορμίσει και κινδυνεύετε να σας γυρίσει μπούμερανγκ. Γιατί εσείς είστε αυτοί που κάνετε αυτά για τα οποία μας κατηγορείτε. Γιατί μας λέτε ότι πάμε να ελέγξουμε τον Τύπο. Ρίξτε μια ματιά στα πρωτοσελιδα. 3 εκλογές και ένα δημοψήφισμα κερδίσαμε με όλο τον Τύπο σχεδόν απέναντι. Μας καίγετε καρφί; Εσείς φαίνεται έχετε διάθεση και αγωνία να ελέγξετε τον Τύπο.

Σε μια εποχή κρίσης κάποιοι παίρνουν και 3-4 εφημερίδες , δεκάρα δε δίνουμε. Αν νομίζετε ότι λειτουργώντας ως παρακράτος τιμάτε τη δημοκρατία, εμάς καλό μας κάνετε. Γιατί δεν κερδίζετε με αυτά.

Μεγάλο καλό κάνατε σήμερα στον Παναγιώτη Κουρουμπλή με τα fake news ότι γλεντοκοπούσε στο Αγία Ζωνη. Με αυτά που κάνουν αυτοί που σας υποστηρίζουν, όλοι θα τον συμπαθήσουν τον Κουρουμπλή σήμερα.

Σπεύσατε να κατηγορήσετε τον ΥΕΘΑ ως ηθικό αυτουργό για τα κύρια αδικήματα. Στο μεταξύ, για τους υποτιθέμενους φυσικούς αυτουργούς οι υποθέσεις μπήκξαν στο αρχείο. άρα δεν υπάρχει αδίκημα. Και χωρίς αδίκημα δεν υπάρχει και αυτουργία. Αρα τι συζητάμε εδώ;

Συζητάμε γιατί δεν έχετε τίποτα άλλο να πείτε γιατί κάνετε αντιπολίτευση της πυρκαγιάς και της συμφοράς. Αντί να καταρρεύσει η χώρα, κατέρρευσε το αφήγημα της καταστροφολογίας, της κινδυνολογίας.

Ρίξτε μια ματιά στα μεγέθη: Η ελληνική οικονομία βαδίζει με σταθερότητα στην έξοδο από την κρίση. Όλα δείχνουν ότι η χώρα βαδίζει με σταθερά βήματα στην έξοδο από το πρόγραμμα και τη μνημονιακή Επιτροπεία.

Ο Γερούν είπε …γερά σήμερα ότι η χώρα πορεύεται στην έξοδο από τα μνημόνια.

Ευτυχώς για τη χώρα η ζημιά που μπορείτε να κάνετε είναι πολύ μικρή.

το πρόγραμμα του σοκ και δέος που προτείνατε για την ελληνική κοινωνία δεν πρόκειται να γίνει ποτέ πλειοψηφικό. Από πού να το πιάσει κανεις και πού να τ αφήσει: Από τον καθαγιασμό των ανισοτήτων; την ταξικότητα των απόψεών σας για την αγορά εργασίας; ένα πράγμα θα ήθελα να σας παρακαλέσω: Να συνεχίσετε έτσι, να μην κρύβετε την ιδεολογία σας.

Γιατί αυτό που προτείνει η νεα δημοκρατία του κ. μητσοτάκη και του άδωνι γεωργιάδη είναι ένα μείγμα fdp και afd. με αυτό τον τρόπο φαίνεται και η κάθετη διαχωριστική γραμμή που τέμνει το πολιτικό σύστημα στα δύο. Γιατί εμείς κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αμβλύνουμε τις κοινωνικές ανισότητες.

capital.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ