ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30 χρόνια περίοδος χάριτος για το ελληνικό χρέος

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Ελλάδα

Το δη­μο­σί­ευ­μα του Reuters που μι­λού­σε για ευ­ρω­παϊ­κό σχέ­διο με «ρήτρα ανά­πτυ­ξης» για την ελά­φρυν­ση του ελ­λη­νι­κού χρέ­ους λίγο πριν τις εκλο­γές, έρ­χε­ται να επι­βε­βαιώ­σει το πρω­το­σέ­λι­δο της εφη­με­ρί­δας «Αγορά». Συ­γκε­κρι­μέ­να, ανα­φέ­ρει ότι η Κο­μι­σιόν και το Διε­θνές Νο­μι­σμα­τι­κό Τα­μείο προ­σφέ­ρουν πε­ρί­ο­δο χά­ρι­τος 30 ετών και με­γά­λη επι­μή­κυν­ση όλων των δα­νεί­ων που έχει λάβει η Ελ­λά­δα, ώστε η ετή­σια δα­πά­νη εξυ­πη­ρέ­τη­σης να μην υπερ­βαί­νει το 15% του ΑΕΠ.

Το ευ­ρω­παϊ­κό σχέ­διο είχε διαρ­ρεύ­σει μέσω του Reuters στις 17 Σε­πτεμ­βρί­ου, μόλις τρεις ημέ­ρες πριν από τις εκλο­γές.

Τότε, αξιω­μα­τού­χοι της ευ­ρω­ζώ­νης είχαν ανα­φέ­ρει ότι οι κυ­βερ­νή­σεις της ευ­ρω­ζώ­νης είναι έτοι­μες να μειώ­σουν το κό­στος εξυ­πη­ρέ­τη­σης του ελ­λη­νι­κού χρέ­ους στο 15% του ΑΕΠ ετη­σί­ως μα­κρο­πρό­θε­σμα.

Σύμ­φω­να, πάντα, με το Reuters, με τις αλ­λα­γές στις ωρι­μάν­σεις και την πε­ρί­ο­δο χά­ρι­τος η ευ­ρω­ζώ­νη θα είναι σε θέση να λειά­νει τις «αιχ­μές» στις απο­πλη­ρω­μές χρέ­ους τα επό­με­να 25 – 30 χρό­νια που θα είναι δύ­σκο­λο να χει­ρι­στεί η Ελ­λά­δα.

tvxs.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.