Αθλητικά

Φινάλε στη Σάμο για την Aegean Regatta

Mε σύμμαχο τους ισχυρούς ανέμους, τα σκάφη της Aegean Regatta, του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα που διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, έφτασαν στο Βαθύ της Σάμου. Το πρώτο σκάφος που μπήκε στο λιμάνι ήταν το MAMMA AIUTO που κλέβει την παράσταση στο φετινό αγώνα, όχι μόνο με τις επιδόσεις του, αλλά κυρίως με τη σύνθεση του πληρώματος που αποτελείται από νεαρούς ιστιοπλόους τριγώνου ηλικίας 17-18 ετών που υπό τις οδηγίες του κυβερνήτη Μιχάλη Καρασταμάτη, επιδικνύουν εξαιρετική ναυτοσύνη! Τα 48 σκάφη που μετέχουν στη Ρεγκάτα του Αιγαίου ξεκίνησαν από τη Χίο και κάλυψαν αρκετά γρήγορα την απόσταση των 54 ναυτικών μιλίων ως το Βαθύ.
To απόγευμα της Τετάρτης στο λιμάνι της Χίου έγιναν οι απονομές για το δεύτερο σκέλος ενώ ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς αφού ευχαρίστησε όσους στήριξαν και βοήθησαν αναφέρθηκε και στην σπουδαιότητα που έχει για την Χίο η διεξαγωγή τέτοιων δραστηριοτήτων. «Σας θέλουμε συχνά κοντά μας», ανέφερε ο Μανώλης Βουρνούς, απευθυνόμενους στους ιστιοπλόους συμπληρώνοντας ότι «προσπαθούμε με κάθε τρόπο να έχουμε μόνιμα ρεμέτζα για να υπάρχει άνεση, καθώς αυτό ήταν ένα τρωτό σημείο της διοργάνωσης, όπως επισημάνθηκε από ιστιοπλόους».
Στο  ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο χαιρετισμός του αντιπεριφερειάρχη Σταμάτη Κάρμαντζη, που αναφέρθηκε στην ναυτική παράδοση της Χίου τονίζοντας ότι η Περιφέρεια στηρίζει πάντα τέτοιες σημαντικές διοργανώσεις.
Στην τρίτη ιστιοδρομία Χίος – Βαθύ Σάμου νικητές ήταν:
ORCi
MAMMA AIUTO με κυβερνήτη τον Μιχάλη Καρασταμάτη
ANATELOUSSA AFRODITI με κυβερνήτη τον Γιώργο Αυγερινό
CODE ZERO-MASTIHASHOP με κυβερνήτη τον Μιχάλη Μπελέγρη
ΟRC Club
AFRODITI – SOLARIS με κυβερνήτη τον Βασίλη Μηλιώτη
MYTILANA  με κυβερνήτη τον Γιώργο Γιακουλάκη
DRAGON με κυβερνήτες τους Γιάννη Μυτακίδη, Μάρκο Παγούδη
Μετά τις τρεις ιστιοδρομίες προηγούνται τα σκάφη:
ORCi
MAMMA AIUTO με κυβερνήτη τον Μιχάλη Καρασταμάτη
CODE ZERO-MASTIHASHOP με κυβερνήτη τον Μιχάλη Μπελεγρή
ΑΝΑTELOUSA AFRODITI με κυβερνήτη τον Γιώργο Αυγερινό
ΟRC Club
DRAGON με κυβερνήτες τους Γιάννη Μυτακίδη, Μάρκο Παγούδη
AFRODITI – SOLARIS με κυβερνήτη τον Βασίλη Μηλιώτη
COURRIER DU COEUR με κυβερνήτη τον Andrei Arbuzov
H αυλαία της Aegean Regatta θα πέσει το βράδυ του Σαββάτου με την Τελετή Λήξης στο Βαθύ, ενώ το πρωί είχε προηγηθεί πραγματοποιηθεί το τέταρτο σκέλος του αγώνα, με Παράκτιες Ιστιοδροµίες στο Πυθαγόρειο της Σάµου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου