Τοπικές Ειδήσεις

Local Gourmet Festival 2025: Γεύσου το νησί

Το εστιατόριο Noble του ξενοδοχείου Elysium Resort & Spa, συνεχίζοντας την πολυετή του πορεία στον χώρο της υψηλής γαστρονομίας, διοργανώνει από τις 28 έως τις 31 Ιουλίου 2025 το 7ο Local Gourmet Festival, με φετινό τίτλο «Γεύσου το νησί».
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, τέσσερις διακεκριμένοι chef από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμπράττουν με τη γαστρονομική ομάδα του Noble, προσφέροντας στο κοινό μοναδικά δείπνα υψηλής γαστρονομίας μέσα από ξεχωριστά “4 Hands” μενού γευσιγνωσίας. Κάθε μενού αποτελείται από δημιουργίες τόσο των προσκεκλημένων chef όσο και της ομάδας του Noble, υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Τρουμούχη (Executive Chef του Elysium Resort & Spa) και του Σπύρου Κουγιού (Head Chef του Noble).
Η φετινή διοργάνωση επικεντρώνεται στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων της Ρόδου, τα οποία κάθε chef θα ενσωματώσει στις δημιουργίες του, αξιοποιώντας τη δική του μοναδική ματιά και τεχνική. Σε κάθε μενού θα ξεχωρίζει τουλάχιστον ένα αυθεντικό Ροδίτικο προϊόν, το οποίο οι chef θα αναδείξουν με δημιουργικότητα, σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονη γαστρονομική προσέγγιση.
Παράλληλα, στον χώρο του εστιατορίου θα φιλοξενείται έκθεση με παραδοσιακά σκεύη από τη συλλογή της Σμαράγδας Μπηλιώτη, καθώς και πιάτα της ιστορικής εταιρείας ΙΚΑΡΟΣ, από τις συλλογές της Κωνσταντίνας Γαλανού και του Νίκου Κλαδά. Συμμετέχει επίσης ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοσκινιατών “Η Καλλιθέα” με αυθεντικά κεραμικά Ρόδου.
Μια έκθεση που προσφέρει στους επισκέπτες μια ολοκληρωμένη εμπειρία πολιτισμού και γεύσης.
Το Φεστιβάλ ξεκινά τη Δευτέρα 28 Ιουλίου με καλεσμένο Chef τον Έκτορα Μποτρίνι. Ο καταξιωμένος Έκτορας Μποτρίνι, γνωστός από πλήθος γαστρονομικών εγχειρημάτων, είναι ο chef-patron των εστιατορίων Botrini’s (Αστέρι Michelin) και Etrusco στην Κέρκυρα – αναγνωρισμένου επί σειρά ετών ως το κορυφαίο εστιατόριο στην Ελλάδα. Με βραβεύσεις όπως οι Χρυσοί Σκούφοι και διακρίσεις από τον οδηγό FnL Guide, ο Έκτορας Μποτρίνι αποτελεί έναν από τους πλέον εμβληματικούς εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας.
Την Τρίτη 29 Ιουλίου, προσκεκλημένος είναι ο Chef του ξενοδοχείου Elounda Beach, Albert Hazma και του εστιατορίου “Dionysos”. Ο ταλαντούχος Albert Hazma παρουσιάζει για περισσότερα από δέκα χρόνια βραβευμένες γαστρονομικές προτάσεις με βάση τις αυθεντικές πρώτες ύλες της Κρήτης, συνδυάζοντας την παράδοση με τη δημιουργική μαγειρική. Είναι βραβευμένος με Χρυσούς Σκούφους και αναγνωρίζεται για την αισθητική και την πρωτοτυπία των πιάτων του.
Την Τετάρτη 30 Ιουλίου, προσκεκλημένος είναι ο Chef Juanlu Fernández από το Κάντιθ της Ισπανίας και το εστιατόριο “LÚ Cocina y Alma”. Ο Ισπανός chef Juanlu Fernández είναι ιδιοκτήτης του βραβευμένου με δύο αστέρια Michelin εστιατορίου “LÚ Cocina y Alma” στο Κάντιθ. Ξεκίνησε την πορεία του στο πλευρό του θρυλικού Martin Berasategui και σύντομα ανέλαβε ηγετικούς ρόλους σε εστιατόρια με τρία αστέρια Michelin. Με όραμα τη σύνδεση της ανδαλουσιανής παράδοσης με τη σύγχρονη γαλλική κουζίνα, ο Juanlu αποτελεί μία από τις σημαντικότερες φιγούρες της ευρωπαϊκής γαστρονομίας.
δελτίο τύπου
Το Φεστιβάλ κλείνει την Πέμπτη 31 Ιουλίου με προσκεκλημένο Chef τον Άγγελο Μπακόπουλο του ξενοδοχείου Bill & Coo και του εστιατορίου “Yēvo”. Ο Άγγελος Μπακόπουλος έχει διακριθεί σε σημαντικούς γαστρονομικούς θεσμούς, αποσπώντας Χρυσούς Σκούφους και αστέρια FnL.
Με θητείες σε κορυφαία εστιατόρια της Σαντορίνης, της Ζακύνθου και πλέον της Μυκόνου, εστιάζει στην ανάδειξη της ελληνικής πρώτης ύλης μέσα από τεχνικές υψηλής μαγειρικής. Το Local Gourmet Festival αποτελεί σημείο αναφοράς στη γαστρονομική σκηνή του Αιγαίου, προβάλλοντας την Ροδίτικη μαγειρική παράδοση μέσα από συνεργασίες με κορυφαίους Chef από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το φεστιβάλ στηρίζουν μια σειρά από επιχειρήσεις, συνεργάτες του Elysium Resort & Spa και του Noble, οι οποίες μέσω της χορηγίας τους αποδεικνύουν έμπρακτα ότι στηρίζουν την ανάδειξη και προώθηση της τοπικής γαστρονομίας:
PLATINUM SPONSORS Ariston Rhodes S.A ● Caterplus ● Christodoulides ● Θαλασσινός Κήπος
● Rammos Food Service ● Delifrance ● Kozas Food Services ● Σακελλάρης Σκόνης
GOLD SPONSORS ● Παγωτοπωλείο
SILVER SPONSORS Dimellis Food ● Κωστόπουλος Horeca ● ΕΛΕΤΡΟ
AMDA – Μηλιούλης ● Unilever ● Nespresso ● Γόμπος
SUPPORTERS Fungi Hellas ● Veroukas – Bazaar

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου