Ειδήσεις

Ξενοδόχοι: Πολύ ψηλά στις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης ο τουρισμός

«Η σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Τουρισμού αποδεικνύει ότι ο κλάδος αποκτά βαρύτητα για την ελληνική κυβέρνηση κι αυτό μας ικανοποιεί ιδιαίτερα» σημειώνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (Π.Ο.Ξ.), Γρηγόρης Τάσιος.

Οι ξενοδόχοι αναμένουν την εκπόνηση δεκαετούς σχεδίου για τον τουρισμό μέσα στο επόμενο εξάμηνο, στο οποίο δηλώνουν πως θα είναι «αρωγοί από το πρώτο λεπτό. Χαιρετίζουμε την αντίληψη ότι το αρμόδιο υπουργείο είναι οριζόντιο και “υποχρεωμένο” να συνεργάζεται με πολλά άλλα υπουργεία» αναφέρει ο πρόεδρος της Π.Ο.Ξ.

«Είναι κάτι που το είχαμε επισημάνει πολλές φορές στο παρελθόν, ότι για την επίλυση καθημερινών και χρόνιων θεμάτων που μας απασχολούν (περιβαλλοντικά, εργασιακά, αναπτυξιακά, πνευματικής ιδιοκτησίας, ασφάλειας, εκπαίδευσης κ.α) χρειάζονται συγκεκριμένοι στόχοι και χρονοδιαγράμματα. Απαιτείται η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων υπουργείων, αλλά και της Αυτοδιοίκησης» επισημαίνει.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων περιμένουμε άμεσα από τον υπουργό Τουρισμού το νέο πλαίσιο για τη ρύθμιση των βραχυχρόνιων μισθώσεων, που «θα βάλει επιτέλους τάξη στη συγκεκριμένη αγορά», όπως και την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης, που «θα δημιουργήσει εξειδικευμένα στελέχη από τη χαμηλότερη έως την υψηλότερη βαθμίδα στον τουρισμό».

«Το ελληνικό ξενοδοχείο μπορεί να δώσει πολλά περισσότερα στην οικονομία και την κοινωνία. Γεννά αληθινή ελπίδα το γεγονός ότι ο τουρισμός βρίσκεται τόσο ψηλά στην ατζέντα προτεραιοτήτων της νέας κυβέρνησης» τονίζει ο Γρηγόρης Τάσιος.

πηγή naftemporiki.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου