Ειδήσεις

Κανένας σεβασμός από την Άγκυρα – Προκλητικές παραβιάσεις τουρκικών F-16 στο Αιγαίο

ΤΟΥΡΚΙΚΟ F16

Δεν σεβάστηκαν ούτε τα τυπικά οι Τούρκοι. Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert, μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, την ίδια ημέρα που η Ελλάδα γιορτάζει την επέτειο έναρξης του Αγώνα για την ανεξαρτησία της.

Ανήμερα της εθνικής γιορτής για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821, η Άγκυρα αποφάσισε να αγνοήσει τα προβλεπόμενα «εθιμοτυπικά» σε τέτοιες περιστάσεις, προχωρώντας σε προκλητικές παραβιάσεις.

Ειδικότερα, συνολικά 6 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 πραγματοποίησαν 3 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, μη τηρώντας το μορατόριουμ πτήσεων στις εθνικές επετείους, όπως προβλέπουν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Οι παραβιάσεις σημειώθηκαν στο βορειοανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ ως είθισται, τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από μαχητικά αεροσκάφη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Πηγή onalert.gr

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ★ ↗

Στο Google News πατήστε ★ Ακολουθήστε

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.