Ρεπορτάζ

Απόπειρες απάτης εις βάρος εταιρειών απολύμανσης από δράστες που παριστάνουν τους ξενοδόχους!

Ακόμη μια υπόθεση απόπειρας απάτης εις βάρος εκπροσώπων εταιρείας απολύμανσης απασχολεί από χθες την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Αρμοδίως δηλώθηκε ότι ο τρόπος που δρούν οι απατεώνες είναι αριστοτεχνικός και για τον λόγο αυτό πρέπει οι επιχειρηματίες να έχουν τεταμένη συνεχώς την προσοχή τους.
Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021 περί ώραν 18.00 ο υπεύθυνος της εταιρείας “Veta” κ. Σταύρος Φλαμπουριάρης δέχτηκε τηλεφώνημα από άγνωστο πρόσωπο και άγνωστο αριθμό στο κινητό του.
Το άτομο αυτό του συστήθηκε ως «Αναστασιάδης» διευθυντής ξενοδοχείου στα Βληχά και του είπε ότι βρίσκεται online σε επικοινωνία με τουριστικό πρακτορείο στην Αγγλία προκειμένου να κλείσει συμβόλαιο αγοράς δωματίων για το καλοκαίρι και ότι απαιτείται για την υπογραφή της συμφωνίας να παρουσιάσει ότι το ξενοδοχείο έχει σύμβαση με εταιρεία απολύμανσης για όλη την θερινή περίοδο.
Ο κ. Φλαμπουριάρης κατέστησε σαφές ότι είναι αδύνατο να υπογραφεί το συμφωνητικό το Σάββατο και ο υποτιθέμενος διευθυντής του ξενοδοχείου του πρότεινε να καταθέσει έναντι της συμφωνίας ένα μεγάλο ποσό στον λογαριασμό της εταιρείας για να παρουσιάσει το έμβασμα στην εταιρεία της Αγγλίας.
Οπως πρότεινε στον κ. Φλαμπουριάρη, θα απαιτείτο καθόλη την διάρκεια του θέρους να γίνονται νεφελοψεκασμοί στο ξενοδοχείο κάθε Δευτέρα.
Ακολούθως του πρότεινε να του δώσει τον αριθμό της κάρτας της επιχείρησης για να καταθέσει τα χρήματα μέσω ηλεκτρονικού συστήματος συναλλαγών με κάρτες.
Ο κ. Φλαμπουριάρης του εξήγησε ότι τα οικονομικά διαχειρίζεται ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης κ. Τάσος Βενετοκλής και τον παρέπεμψε για τα περαιτέρω σε εκείνον.
Από τον κ. Βενετοκλή ο απατεώνας ζήτησε τον αριθμό της κάρτας προκειμένου να καταθέσει τα χρήματα και να του δώσει ένα κωδικό που θα λάβει στο κινητό του τηλέφωνο.
Ακολούθως έλαβε στο κινητό του τηλέφωνο ένδειξη για αλλαγή κωδικού και password εισόδου στο web banking!
O κ. Βενετοκλής αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για απάτη και απόπειρα κλοπής των προσωπικών του στοιχείων και ακύρωσε την διαδικασία.
Αλλαξε κωδικούς στο web banking και ακύρωσε άμεσα την κάρτα!
Θυμίζουμε ότι τρεις ανάλογες υποθέσεις απόπειρας απάτης στο νησί της Ρόδου έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου μετά την υποβολή σχετικών αναφορών από ισάριθμα υποψήφια θύματα.
Στο διάστημα από 19 έως 21 Φεβρουαρίου άγνωστος δράστης υποδυόμενος τον ιδιοκτήτη ξενοδοχείου τηλεφώνησε στους τρεις Ροδίτες και αφού απέσπασε το ΙBAN της εταιρείας τους, επεδίωξε να αποσπάσει τον κωδικό (από email), το ΟTP και τον κωδικό e- banking προφασιζόμενος ότι θα ελάμβανε υπηρεσίες απολύμανσης από την εταιρεία του.
Χρησιμοποίησε εξάλλου τηλεφωνική σύνδεση η οποία προέκυψε ότι ανήκει σε αλλοδαπό.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου