Τοπικές Ειδήσεις

Εκμισθώθηκε από την ΔΕΡΜ ΑΕ το κατάστημα της πλατείας Χριστοφόρου Πατριάρχου Αλεξανδρείας

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ανώνυμης δημοτικής επιχείρησης «ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΡΟΔΟΥ Μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρεία» και τον διακριτικό τίτλο «Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε.», που αναρτήθηκε χθες στην «Διαύγεια», ολοκληρώθηκε η διαδικασία υπεκμίσθωσης ενός μονώροφου κτίσματος, ευρισκομένου στην πλατεία Χριστοφόρου Πατριάρχου Αλεξανδρείας στο κέντρο της πόλεως Ρόδου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της δημοτικής επιχείρησης κατακύρωσε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού στην Ιδιωτική Κεφαλαιουχική εταιρεία με την επωνυμία «AEGEAN GLOBE PLATINUM ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.» και τον διακριτικό τίτλο «AEGEAN GLOBE PLATINUM», με έδρα τη Ρόδο οδός Αυστραλίας, αντί μισθώματος ύψους 2.650 ευρώ μηνιαίως.
Στην ΔΕ.Ρ.Μ. ΑΕ περιήλθαν, αρχής γενομένης από τον Μάρτιο του έτους 2011, πλείστα δημοτικά ακίνητα, μεταξύ των οποίων και το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της πλατείας Χριστοφόρου Πατριάρχου Αλεξανδρείας, για την εκμίσθωση του οποίου σε τρίτο οικονομικό φορέα είχε ενεργηθεί δημόσια πλειοδοτική δημοπρασία, στην οποία συμμετείχε η εταιρεία «ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» και ανακηρύχθηκε πλειοδότης.
Έπειτα από την ανακήρυξη αυτή η δημοτική επιχείρηση κατήρτισε με την εταιρεία, στις 23/4/2018 στη Ρόδο, ιδιωτικό συμφωνητικό, με το οποίο εκμίσθωσε και παρέδωσε σ’ αυτήν το ακίνητο.
Ειδικότερα, επρόκειτο εν προκειμένω για ένα μονώροφο κτίσμα, συνολικού εμβαδού 33,70 τ.μ.
Ως χρήση του μισθίου ορίστηκε, αποκλειστικά, αυτή της λειτουργίας του ως καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, της μορφής που επιτρέπεται από την εκάστοτε ισχυουσα νομοθεσία, η δε διάρκεια της μίσθωσης ορίστηκε δωδεκαετής, αρχής γενομένης από την κατάρτισή της.
Τέλος, ως προς το μηνιαίο μίσθωμα, ορίστηκε ότι θα ανέλθει στο ποσό των 4.850 ευρώ, πλέον του συνόλου του εκάστοτε ισχύοντος τέλους χαρτοσήμου επί αυτού, καταβαλλόμενο το αργότερο έως την 5η ημέρα εκάστου ημερολογιακού μηνός.
Το μηνιαίο μίσθωμα καθορίστηκε στο ποσό αυτό συνεπεία της πλειοδοτικής διαδικασίας που προηγήθηκε.
Πλην όμως η εταιρεία δεν υπήρξε συνεπής στην καταβολή των μισθωμάτων και εξώσθηκε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου