ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δυσαρέσκεια Τραμπ για μετατροπή του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

news room 1 λεπτό ανάγνωση
765

Την έντονη δυσα­ρέ­σκειά του για την απόφαση του Τούρκου Προ­έ­δρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντο­γάν, να μετα­τρέ­ψει τον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας σε τζαμί εξέ­φρασε ο Πρό­ε­δρος των ΗΠΑ Ντό­ναλντ Τραμπ στον Αρχιε­πί­σκοπο Αμε­ρι­κής Ελπι­δο­φόρο, με τον οποίο συνα­ντή­θηκε πριν από λίγες ώρες στον Λευκό Οίκο.

Μετά την προ­γραμ­μα­τι­σμένη συνά­ντηση που είχε ο Αρχιε­πί­σκο­πος Ελπι­δο­φό­ρος με τον αντι­πρό­ε­δρο των ΗΠΑ, Μάικλ Πενς, στην Ουά­σιγ­κτον, η οποία διήρ­κεσε 30 λεπτά, ο κ. Τραμπ, πλη­ρο­φο­ρη­θείς για την παρου­σία του Αρχιε­πι­σκό­που στον Λευκό Οίκο, τον κάλεσε στο γραφείο του και συζή­τησε μαζί του διε­ξο­δικά όλα τα κρίσιμα θέματα για περίπου 15 λεπτά. Ο Πρό­ε­δρος των ΗΠΑ εμφα­νί­στηκε έντονα ενο­χλη­μέ­νος και εξέ­φρασε τον προ­βλη­μα­τι­σμό του για το θέμα της προ­στα­σίας των ανθρω­πί­νων δικαιω­μά­των και δη των θρη­σκευ­τι­κών ελευ­θε­ριών των μειο­νο­τή­των στην Τουρκία. Δήλωσε, μάλιστα, αρωγός και συμπα­ρα­στά­της του Οικου­με­νι­κού Πατριαρ­χείου και προ­σω­πικά του Πατριάρχη Βαρ­θο­λο­μαίου, καθώς επίσης και του Ελλη­νι­σμού, και τόνισε ότι θα προ­χω­ρή­σει άμεσα στις παρεμ­βά­σεις που απαι­τού­νται.

Στη διάρ­κεια της συνά­ντη­σης, η οποία πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε σε εγκάρ­διο κλίμα, ο Αρχιε­πί­σκο­πος Αμε­ρι­κής έθεσε όλα τα κομβικά ζητή­ματα που αφορούν στο Οικου­με­νικό Πατριαρ­χείο, ιδιαί­τερα μάλιστα υπο­γράμ­μισε τη σημασία και την ανάγκη επα­να­λει­τουρ­γίας της Θεο­λο­γι­κής Σχολής της Χάλκης.

«Είμαι ευγνώ­μων για τη συνά­ντηση με τον Πρόεδρο Τραμπ και τον Αντι­πρό­ε­δρο Πενς στο Λευκό Οίκο. Μετέ­φερα την έντονη θλίψη μας για την μετα­τροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, την ανη­συ­χία μας για την ασφά­λεια του Οικου­με­νι­κού Πατριαρ­χείου και την προ­στα­σία των θρη­σκευ­τι­κών ελευ­θε­ριών», ανα­φέ­ρει ο Αρχιε­πί­σκο­πος Ελπι­δο­φό­ρος σε ανάρ­τησή του στο twitter.

Τον Αρχιε­πί­σκοπο Ελπι­δο­φόρο συνό­δευε ο γενικός επί­τρο­πος της Αρχιε­πι­σκο­πής Αμε­ρι­κής πρω­το­πρε­σβύ­τε­ρος π. Αλέ­ξαν­δρος Καρ­λού­τσος.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.