Ειδήσεις

Η κατανομή των εδρών μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων

Ρευστή παραμένει η κατάσταση σε ό,τι αφορά την τελική κατανομή των εδρών μεταξύ των παρατάξεων που αναμετρήθηκαν στις εκλογές στο Δήμο Ρόδου, ελλείψει επίσημων στοιχείων για τη δυναμική τους αφού το Πρωτοδικείο Ρόδου δεν προχώρησε ακόμη στην ανακήρυξη των αποτελεσμάτων.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε υποψηφίους είναι πραγματικά αφόρητη ενώ είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται τόσο σοβαρές δυσλειτουργίες, τόσα πολλά λάθη και τόση καθυστέρηση στην ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η εικόνα του Πρωτοδικείου Ρόδου, είναι πρωτόγνωρη λόγω ελλείψεως υποστηρικτικών δομών, ενώ δεν ελήφθη καν μέριμνα για να υπάρξει ηλεκτρονικό σύστημα για να προστεθούν τα στοιχεία από τα επιμέρους εκλογικά τμήματα σε ένα, με αποτέλεσμα να ζητηθεί η συνδρομή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των υπαλλήλων της σε μια ύστατη προσπάθεια να μετριαστεί η αναστάτωση που προκλήθηκε.
Εν πάση περιπτώσει η «δημοκρατική» στη σημερινό της ένθετο δημοσιεύει τα πρώτα ανεπίσημα στοιχεία για τους σταυρούς προτίμησης των υποψηφίων στο Δήμο Ρόδο.

Τα στοιχεία αυτά παραμένει άγνωστο αν επικυρωθούν ως έχουν από το Πρωτοδικείο Ρόδου, αν θα αλλάξουν, αν θα επικυρωθούν και μετά θα αλλάξουν, αφού στην κυριολεξία επικρατεί ένα «μπάχαλο». Μεταφέρονται έτσι ανεπισήμως με επιφυλάξεις.
Σε ό,τι αφορά την κατανομή των εδρών μεταξύ των παρατάξεων, τα αποτελέσματα που ελήφθησαν υπόψην από τον δικηγόρο κ. Δημήτρη Σαλαμαστράκη είναι επισφαλή, καθώς προέρχονται από το Υπουργείο Εσωτερικών και όχι από το Πρωτοδικείο Ρόδου, που ακόμη δεν έχει ανακηρύξει τα αποτελέσματα στο Δήμο Ρόδου, όπως προαναφέρθηκε.

Ετσι από την πρώτη κατανομή λαμβάνουν:
-Ο συνδυασμός Φώτη Χατζηδιάκου 9 έδρες.
-Ο συνδυασμός Στράτου Καρίκη 5 έδρες.
-Ο συνδυασμός Χατζή Χατζηευθυμίου 4 έδρες.
-Ο συνδυασμός Γιώργου Υψηλάντη 3 έδρες.
-Ο συνδυασμός Τάκη Πότσου μία έδρα.
Το άθροισμα των εδρών αυτών είναι 22 και μένουν έτσι αδιάθετες τρεις.
Αν κερδίσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών ο Στράτος Καρίκης οι τρεις αδιάθετες έδρες θα πάνε στους κ.κ. Χατζηδιάκο, Χατζηευθυμίου και Υψηλάντη.

Αν κερδίσει στο δεύτερο γύρο ο Φώτης Χατζηδιάκος οι τρεις αδιάθετες έδρες πάνε στους κ.κ. Καρίκη, Χατζηευθυμίου και Υψηλάντη.

Πιο συγκεκριμένα αν κερδίσει ο Φώτης Χατζηδιάκος θα λάβει 29 έδρες και ο Καρίκης θα αυξήσει τις έδρες του σε 10 (παίρνει ακόμη 4).

Αν κερδίσει ο Στράτος Καρίκης θα λάβει ακόμη 23 έδρες (σύνολο 29) και ο Φώτης Χατζηδιάκος 10.
Προς επιβεβαίωση της «δημοκρατικής», ο Στράτος Καρίκης δεν θα λάβει μια επιπλέον έδρα, που του δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών, διότι δεν έχει εκπροσώπηση στα δημοτικά διαμερίσματα Αρχαγγέλου και Λινδίων. Η έδρα αυτή μένει αδιάθετη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου