Σε δύο φάσεις θα γίνει πιθανότατα το άνοιγμα των ξενοδοχείων στην χώρα μας αποκάλυψε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Star.

Όπως υπογράμμισε “πρώτα θα ανοίξουν ορισμένα ξενοδοχεία και αργότερα οι υπόλοιπες μονάδες. Υπό τον όρο, ασφαλώς, ότι τα πράγματα θα πάνε με τη ροή που πηγαίνουν και θα έχουμε μια πλήρη εξομάλυνση της καμπύλης της επιδημίας”.

Ο κ.Γεραπετρίτης, σχετικά με τον εσωτερικό τουρισμό επεσήμανε πως δεν θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα αφού “ούτως ή άλλως οι εσωτερικές μεταφορές θα λειτουργήσουν στη διάρκεια του καλοκαιριού”.

Όσον αφορά στον τουρισμό από το εξωτερικό, είπε πως πρόκειται για “μία πολύ δυσκολότερη άσκηση, η οποία εμπεριέχει και μια ευρωπαϊκή πολιτική”, τονίζοντας πως το θέμα θα συζητήσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και τα συμβούλια των αρμοδίων υπουργών. Κατά την προσέγγισή του, θα πρέπει να υπάρχει κοινή πολιτική, με την επιφύλαξη ότι θα πρέπει να τηρούνται κανόνες δημόσιας υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο υπουργός Επικρατείας εξέφρασε την αισιοδοξία του για την σεζόν δηλώνοντας πως “αισθάνομαι ότι ο τουρισμός μας θα λειτουργήσει καλά”.

Επικαλούμενος δημοσιεύματα που επαινούν την Ελλάδα και τον τρόπο διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης, τόνισε πως η χώρα μας είναι ο πλέον ασφαλής τουριστικός προορισμός, ενώ εκτιμά ότι η χώρα μας “θα είναι ο βασικός τουριστικός προορισμός στην περιορισμένη τουριστική πίτα παγκοσμίως.
Βεβαίως με απώλειες εσόδων, βεβαίως με σημαντική ύφεση, αλλά από την άλλη πλευρά δεν θα πάει χαμένη η φετινή τουριστική χρονιά”.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ