Τοπικές Ειδήσεις

Σύλληψη ιδιοκτήτη γυμναστηρίου και δύο αθλουμένων για παραβίαση των μέτρων αποτροπής εξάπλωσης του κορωνοϊού!

Σε τακτική δικάσιμο παραπέμφθηκαν από την Εισαγγελέα Υπηρεσίας το βράδυ της Τρίτης τρείς ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας 58χρονος ιδιοκτήτης γυμναστηρίου στην πόλη της Ρόδου και δύο αθλούμενοι ηλικίας 22 και 28 ετών κατηγορούμενοι για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών σε συνδυασμό με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/ΓΠ οικ. 78616 – Φ.Ε.Κ. 5973/Β/18-12-2021 «Εκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19».
Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν την 19.15 ώρα της 21ης Δεκεμβρίου 2021 επί της οδού Εθελοντών Δωδεκανησίων μετά από οργανωμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου περιήλθαν συγκεκριμένα πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες σε κλειστή αθλητική εγκατάσταση – γυμναστήριο ιδιοκτησίας του πρώτου δεν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό καθώς και οι σχετικοί όροι και προϋποθέσεις. Την 19.00 ώρα της 21ης Δεκεμβρίου 2021 αστυνομικοί μετέβησαν στο γυμναστήριο και σε έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δύο αθλούμενοι δεν διέθεταν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης όπως προβλέπεται από τον Νόμο.
Επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα σε αυτούς διότι δεν κατείχαν το προβλεπόμενο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ως αθλούμενοι και στον ιδιοκτήτη διοικητικό πρόστιμο και 15μερη σφράγιση του καταστήματος διότι ως ιδιοκτήτης επέτρεψε την είσοδο στους προαναφερθέντες μη τηρώντας τους προβλεπόμενους υγειονομικούς όρους.
– Στο μεταξύ τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 76.934 έλεγχοι, από τους οποίους οι 38.605 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Βεβαιώθηκαν συνολικά 191 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκε 1 σύλληψη, ως ακολούθως:
• 88 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 86 πρόστιμα των 300 ευρώ και 2 των 150 ευρώ, εκ των οποίων 2 στο Νότιο Αιγαίο.
Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 78.595 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 75.194 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.401 των 150 ευρώ.
• 99 παραβάσεις και μία σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).
Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:
Στο Νότιο Αιγαίο, μία παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη καταστήματος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου