Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Ρόδου για το έτος 2015.

Το ύψος του προϋπολογισμού φθάνει στα 199.848.000 ευρώ.

Στην τοποθέτηση του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιάννης Περδίκης τόνισε πως ο προϋπολογισμός του Δήμου Ρόδου είναι ρεαλιστικός και υλοποιήσιμος.
« Ο προϋπολογισμός προϊόν τήρησης αυστηρών κανόνων. Δεν μπορούμε να σπαταλάμε τα δημοτικά χρήματα όταν οι πολίτες υποφέρουν. Δίνουμε σημασία στη λειτουργία κοινωνικών δομών . Αντιμετωπίζουμε τις ανάγκες καθημερινότητας. Για πρώτη φορά κάθε δημοτική ενότητα θα έχει πίστωση για τις ανάγκες της καθημερινότητας. Πρέπει όμως να γίνεται σωστή διαχείριση. Καλύπτουμε τις ανάγκες των σχολείων. Σημαντικό κομμάτι είναι για μας και ο πολιτισμός . Επιβάλλεται όμως η αναθεώρηση πολλών πολιτιστικών πρωτοβουλιών. Αποφασιστικές πρέπει να είναι οι πρωτοβουλίες για τον αθλητισμό. Μεγάλη βαρύτητα δίνουμε και στον τομέα της καθαριότητας . Στο τεχνικό πρόγραμμα που συζητήσαμε παρά τη δραματική μείωση της ΣΑΤΑ καταφέραμε να εντάξουμε νέα με ίδιους πόρους.Ο προϋπολογισμός είναι πραγματικός και ρεαλιστικός. Αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Επιτυγχάνει την απρόσκοπτη λειτουργία του Δήμου, χωρίς να απενταχθούν έργα χωρίς να μειωθούν οι υπηρεσίες και να διαταραχθεί η λειτουργία των ΝΠΔΔ . Λειτουργούμε με αίσθημα ευθύνης . Αντιμετωπίζουμε το σήμερα και ετοιμαζόμαστε για το αύριο. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για μια Ρόδο ευημερούσα», τόνισε ο κ. Γιάννης Περδίκης .

Τέθηκαν αρκετά ερωτήματα για τα έσοδα του Δήμου αλλά και για τη βιωσιμότητα του Δημοτικού Φόρου.
«Μου προκύπτει πως οι δήμοι θα αφεθούν στην τύχη τους από το κράτος και θα ασχολούνται με διαδικαστικά θέματα; Παλαιά οι δήμαρχοι δεν είχαν το πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Δήμος. Θα υπάρχει πρόβλημα. Πρέπει όλοι να αντιδράσουμε σε αυτό. Τίθενται σοβαρά θεσμικά θέματα. Σε δήμο με τόσα τουριστικά καταστήματα δεν μπορεί να μην υπάρχουν έσοδα. Να εισπράττονται χρήματα και να γίνονται έλεγχοι. Πρέπει να δούμε και πως θα εισπράξουμε. Τέθηκε το θέμα του δημοτικού φόρου . Είμαστε εξαρτώμενοι από το ΔΗΦΟΔΩ. Αν παραμείνει να γίνουμε πιο συνεπείς στους δημότες. Έρχεται σε ανάγκη το θέμα του Καζίνο . Με λάθος χειρισμός φαίνεται πως χάθηκαν αρκετά χρήματα», δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης μείζονος μειοψηφίας κ. Στράτος Καρίκης.

«Αυτοδιοίκηση δεν υφίσταται πλέον. Είναι λίγα που μπορούν να γίνουν. Τουλάχιστον να στηρίξουμε την κοινωνία. Αν δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό να φύγουμε», δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης ΡΟΔΗ κ Χ Χατζηευθυμίου που έδωσε τα εύσημα στους υπηρεσιακούς παράγοντες για την σύνταξη του προϋπολογισμού.

«Είναι η υλοποίηση του έτους 2013.Είναι προυπολογισμός απόλυτης ένδειας. Θα φανεί στον απολογισμό. Θα επισημάνω την επισφάλεια των 7.400.000 από το δημοτικό φόρο. Τι θα γίνει με τα επισφαλή. Αν δεν τα εισπράξουμε θα θρηνήσουμε επί ερειπίων. Οι δημότες έχουν ανάγκη τη στήριξη του Δήμου», δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης ΡΟΠΟΑΝ κ. Γιώργος Υψηλάντης και ζήτησε να γίνει αναλυτική ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο για το έργο κατασκευής του κλειστού της Καλλιθέας .

« Ο προϋπολογισμός είναι αντιλαϊκός. Στηρίζετε το τουριστικό κεφάλαιο. Λίγα είναι τα χρήματα που δίνονται για την κοινωνική πρόνοια. Δεν ψηφίζουμε τον προϋπολογισμό. Να ενισχυθούν οι δήμοι από το κράτος», δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση κ Τάκης Πότσος.

« Περίμενα να με οπλίσετε με την απόφαση να διεκδικήσω περισσότερους πόρους για το Δήμο Ρόδου. Θέλω να βγει από την αίθουσα η ομόφωνη απόφαση για να ενδυναμωθεί η φωνή μου για να αγωνιστώ για να έρθουν περισσότερα χρήματα», δήλωσε ο δήμαρχος κ Φώτης Χατζηδιάκος

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ