ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ακρίβεια: Ακόμη δεν έχετε δει τίποτε προειδοποιούν πολυεθνικές – Τι αυξήσεις ετοιμάζουν

news room 1 λεπτό ανάγνωση

Για συ­νέ­χεια στο κύμα ακρί­βειας και το 2022 προει­δο­ποιούν με­γά­λες πο­λυ­ε­θνι­κές εται­ρεί­ες, τα προ­ϊ­ό­ντα των οποί­ων γε­μί­ζουν τα ράφια των σού­περ – μάρ­κετ.

Αυτό ση­μαί­νει ότι οι κα­τα­να­λω­τές θα αντι­με­τω­πί­σουν ακόμη υψη­λό­τε­ρες τιμές για κα­θη­με­ρι­νά είδη, από τρό­φι­μα έως τα λάδια για τα αυ­το­κί­νη­τά τους.

Αυ­ξή­σεις 4% από την Unilever

Η Unilever, που ελέγ­χει μία σειρά εται­ρειών που πα­ρά­γουν προ­ϊ­ό­ντα κα­θη­με­ρι­νό­τη­τας, από τα σα­μπουάν Dove έως τα πα­γω­τά Magnum, αύ­ξη­σε κατά μέσο όρο πάνω από 4% τις τιμές το πε­ρα­σμέ­νο τρί­μη­νο – η με­γα­λύ­τε­ρη αύ­ξη­ση από το 2012 -δια­μη­νύ­ο­ντας πα­ράλ­λη­λα ότι οι αυ­ξη­μέ­νες τιμές θα συ­νε­χι­σθούν το επό­με­νο έτος.

Αντί­στοι­χο μή­νυ­μα έστει­λαν η Nestle, η Procter & Cable και η Danone, τα προ­ϊ­ό­ντα των οποί­ων κυ­ριαρ­χούν στα ράφια των σού­περ μάρ­κετ.

«Θα έχου­με του­λά­χι­στον άλ­λους 12 μήνες πλη­θω­ρι­στι­κών πιέ­σε­ων», δή­λω­σε ο διευ­θύ­νων σύμ­βου­λος της Unilever, Alan Jope, σε συ­νέ­ντευ­ξή του στην τη­λε­ό­ρα­ση του Bloomberg, προ­σθέ­το­ντας: «Βρι­σκό­μα­στε σε ένα πλη­θω­ρι­στι­κό πε­ρι­βάλ­λον που δη­μιουρ­γεί­ται κάθε δύο δε­κα­ε­τί­ες».

Οι εται­ρεί­ες αυ­ξά­νουν συ­νή­θως στα­δια­κά τις τιμές καθώς αν τις αύ­ξα­ναν από­το­μα θα έστρε­φαν τους κα­τα­να­λω­τές σε φθη­νό­τε­ρα προ­ϊ­ό­ντα αντα­γω­νι­στών τους ή θα τους έκα­ναν να κα­θυ­στε­ρή­σουν τις αγο­ρές τους.

Πηγή imerisia.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.