ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Η κρατική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών στο Γυμνάσιο Χάλκης

news room 1 λεπτό ανάγνωση
73

Μια μο­να­δι­κή μου­σι­κή πα­ρά­στα­ση

Με ιδιαί­τε­ρη χαρά μα­θη­τές και εκ­παι­δευ­τι­κοί του Γυ­μνα­σί­ου_Λ.Τ. Χάλ­κης “Σ. Φα­νου­ρά­κης” υπο­δε­χτή­κα­με την Τε­τάρ­τη 15 Σε­πτεμ­βρί­ου 2021 στον αύ­λειο χώρο του σχο­λεί­ου μας την Κρα­τι­κή Συμ­φω­νι­κή Ορ­χή­στρα Αθη­νών. Τα παι­διά είχαν την ευ­και­ρία να απο­λαύ­σουν έργα των ση­μα­ντι­κό­τε­ρων συν­θε­τών της έντε­χνης κλα­σι­κής μου­σι­κής, μέσα από ένα σχήμα πνευ­στών και έγ­χορ­δων ορ­γά­νων. Επί­σης, το φη­μι­σμέ­νο Μου­σι­κό Σύ­νο­λο Αθη­νών πρό­βα­λε και την ελ­λη­νι­κή μου­σι­κή, εκτε­λώ­ντας ρο­δί­τι­κους σκο­πούς αλλά και πα­ρα­δο­σια­κά ακού­σμα­τα.

Στη συ­νέ­χεια, μέσα από ένα μου­σι­κό ερ­γα­στή­ριο ανα­δεί­χθη­κε η παι­δα­γω­γι­κή αξία της μου­σι­κής, οι ιδιαι­τε­ρό­τη­τες των μου­σι­κών ορ­γά­νων καθώς και οι ρόλοι του σο­λί­στα και του μα­έ­στρου. Οι ερ­μη­νευ­τές των μου­σι­κών ορ­γά­νων βο­ή­θη­σαν τα παι­διά να εκ­φρά­σουν τις ιδέες τους μέσω της τέ­χνης και να ανα­πτύ­ξουν τη δική τους αι­σθη­τι­κή ευαι­σθη­σία. Δια­σκέ­δα­σαν και ενέ­πνευ­σαν το νε­α­νι­κό κοινό, το οποίο απε­λευ­θέ­ρω­σε τα συ­ναι­σθή­μα­τά του.  Μία μικρή μα­θή­τρια δε δί­στα­σε μά­λι­στα να ανα­λά­βει τον ρόλο του μα­έ­στρου και να απο­σπά­σει το πιο θερμό χει­ρο­κρό­τη­μα των συμ­μα­θη­τών της!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.