Τοπικές Ειδήσεις

Ολοκληρωτική νίκη του ξενοδοχειακού ομίλου Κυπριώτη-Πανωλεθρία των συστημικών τραπεζών

Το Εφετείο Δωδεκανήσου με 4 νέες αποφάσεις του ακυρώνει τελεσίδικα ΟΛΕΣ τις Διαταγές Πληρωμής συστημικής Τράπεζας κατά του Ξενοδοχειακού Ομίλου Κυπριώτη στην Κω.

Ο χρονολογούμενος από το έτος 2016 αγώνας των συστημικών Τραπεζών να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς, ενός από τους μεγαλύτερους, αμιγώς ελληνικών συμφερόντων, ξενοδοχειακού ομίλου της χώρας ώστε να περάσει στην ιδιοκτησία ξένων funds, απέτυχε οριστικά και τελεσίδικα.

Πλέον το Εφετείο Δωδεκανήσου με τέσσερεις νέες αποφάσεις του με πλήρως αιτιολογημένο σκεπτικό, έκρινε τελεσιδίκως άκυρες όλες τις Διαταγές Πληρωμής της συγκεκριμένης Τράπεζας, αναγνωρίζοντας ως καταχρηστικές τις Καταγγελίες των δανειακών συμβάσεων από πλευράς των συστημικών Τραπεζών και την πλήρη βιωσιμότητα του ομίλου και την δυνατότητα συνέχισης της δραστηριότητάς του. Υπενθυμίζουμε ότι ομοίως άκυρη τελεσιδίκως έχει ήδη κριθεί προσφάτως μία ακόμη Διαταγή Πληρωμής της εν λόγω Τράπεζας καθώς και η Διαταγή Πληρωμής άλλης «μεγάλης» Τράπεζας εναντίον του ομίλου.

Οι αποτυχίες των συστημικών Τραπεζών δεν έχουν τέλος, καθώς με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου κρίθηκε προ ημερών τελεσιδίκως άκυρη και η κοινή κατάσχεση των Τραπεζών που είχε επιβληθεί στα 5 ξενοδοχεία ιδιοκτησίας της εταιρείας που συνεπάγεται και την οριστική ματαίωση του πλειστηριασμού αυτών. Η ως άνω απόφαση απέρριψε την Έφεση των Τραπεζών που επιχείρησαν να ανατρέψουν την πρωτόδικη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κω η οποία ομοίως είχε κρίνει άκυρη την πιο πάνω κατάσχεση.

Να θυμίσουμε ότι είχε προηγηθεί τελεσίδικη απόρριψη του αιτήματος των ίδιων Τραπεζών να θέσουν την εταιρεία σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης (στην ουσία εκποίηση της εταιρείας εν λειτουργία), που απορρίφθηκε τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο βαθμό.

Οι πρωτοποριακές αυτές δικαστικές αποφάσεις αποτελούν προπομπό για την δικαίωση και άλλων επιχειρήσεων.

Τον όμιλο εκπροσώπησε στον μακροχρόνιο αυτό αγώνα του, το Δικηγορικό Γραφείο Αθηνών Ευαγγελίας Λ. Κοτσίδου και Συνεργάτες Πατριάρχου Ιωακείμ 26 (Κολωνάκι).

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου