Τοπικές Ειδήσεις

6μελής σπείρα διαρρηκτών δικάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές θα καθίσουν την 25η Ιουνίου 2021 6 μέλη σπείρας που εξαρθρώθηκε στη Νότια Ρόδο.
Στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου είχαν περιέλθει πληροφορίες για την δράση ομάδας ατόμων, αποτελούμενη από Ελληνες και αλλοδαπούς, οι οποίοι είχαν ενωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.

Αρχηγός της εν λόγω ομάδας εφέρετο ο Α. Κ., μόνιμος κάτοικος Λαχανιάς.
Τα άτομα αυτά διέπραξαν από τις αρχές Νοεμβρίου του έτους 2014 κλοπές στην Νότια Ρόδο σε οικίες, εστιατόρια και μίνι μάρκετ.
Επειτα από συλλογή πληροφοριών εξακριβώθηκαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των δραστών και προέκυψε ότι είχαν διαπράξει κλοπές στην Κατταβιά, στο Γεννάδι, στη Λίνδο, στην Λαχανιά και στην Απολακκιά.
Οι κατηγορούμενοι ενεργώντας από κοινού, και χρησιμοποιώντας αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 64χρονου, μετέβαιναν στις ως άνω περιοχές και διέπρατταν διαρρήξεις σε οικίες και καταστήματα, παραβιάζοντας τους ομφαλούς της κλειδαριάς ή σίτες από παράθυρα ή σπάζοντάς τα.
Αφαιρούσαν κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, τα οποία στην συνέχεια πωλούσαν, αποκομίζοντας χρηματικό όφελος.
Από την έρευνα που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου εξιχνιάστηκε η ακόλουθη εγκληματική δραστηριότητα των μελών της σπείρας:
-Στις 5/6.11.2014 νυχτερινές ώρες στο Γεννάδι, διέρρηξαν αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του Ι. Σαββάκη και αφού εντόπισαν κλειδιά επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας του μετέβησαν σε αυτήν, την παραβίασαν και αφαίρεσαν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα, μεταξύ των οποίων έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.
-Στις 12/13.11.2014 νυχτερινές ώρες στην Κατταβιά, παραβίασαν τρεις επιχειρήσεις (mini-market, εστιατόριο, καφενείο) ιδιοκτησίας των Κλεοπάτρας Χρυσοπούλου, Στ. Ζαγοριανού και Ασπ. Μερκούρη και αφαίρεσαν χρήματα, προϊόντα και μια τηλεόραση.
-Στις 13.11.2014 πρώτες πρωινές ώρες στο Γεννάδι, μπήκαν στην κατοικία της Ανδρονίκης Χαραλάμπους, αλλά έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή, χωρίς να αφαιρέσουν αντικείμενα ή χρήματα
-Στις 13.11.2014 πρώτες πρωινές ώρες στη Λαχανιά, μπήκαν στην κατοικία της Ειρήνης Χριστοδούλου, αλλά έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή, χωρίς να αφαιρέσουν αντικείμενα ή χρήματα
-Στο χρονικό διάστημα από τις αρχές έως τα μέσα Νοεμβρίου 2014 στην Απολακκιά, διέρρηξαν δυο εξοχικές κατοικίες ιδιοκτησίας των Γ. Αλβανάκη και Π. Κασσά και από μια αφαίρεσαν χρήματα και μία τηλεόραση.
Οι κλεμμένες τηλεοράσεις και ο υπολογιστής βρέθηκαν στην κατοχή των κλεπταποδόχων, κατασχέθηκαν και αφού αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου