«Ζούμε μια περίοδο που δεν χρειάζονται πολλά λόγια, χρειάζονται πράξεις» δηλώνει σήμερα με συνέντευξή της στην «δ» η υποήφια βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κα Μίκα Ιατρίδη. Σχολιάζοντας την αυτοδυναμία η κα Ιατρίδη εκτιμά πως «το ζήτημα της αυτοδυναμίας είναι, πιστεύω, καθοριστικό, όχι για την παράταξή μας, αλλά για την Ελλάδα γενικότερα αφού η χώρα μας είναι σε μια κρίσιμη περίοδο και χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή εντολή και, βέβαια, αυτοδυναμία», ενώ για την εκλογή του κ. Αντώνη Καμπουράκη στον Δήμο Ρόδου και την επανεκλογή του κ. Γιώργου Χατζημάρκου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, υπογραμμίζει πως: «Μίλησαν ξεκάθαρα οι νησιώτες – είμαστε τυχεροί που στην Περιφέρεια είναι ο κ. Χατζημάρκος και στη Ρόδο ο κ. Καμπουράκης. Είμαι σίγουρη ότι θα σημάνει μια νέα εποχή για την περιοχή μας, που την έχουμε ανάγκη και την αξίζουμε».

Η συνέντευξη αναλυτικά:
• Κυρία Ιατρίδη, πρόσφατα ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε από την Ρόδο, το ψηφοδέλτιο του κόμματος στα Δωδεκάνησα. Θα ήθελα ένα σχόλιο για την υποψηφιότητά σας.
Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για μένα που μου δόθηκε η ευκαιρία να είμαι στην πρώτη γραμμή του εκλογικού αγώνα, ώστε ενωμένοι να πετύχουμε, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το καλύτερο που αξίζουν η πατρίδα μας και τα νησιά μας.
Συμμετέχω με περηφάνια στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., το οποίο είναι ένα ψηφοδέλτιο ισχυρό και ικανό να πάει μπροστά τα νησιά μας.
Πιστεύω ότι ζούμε μια περίοδο που δεν χρειάζονται πολλά λόγια, χρειάζονται πράξεις. Οι συμπατριώτες μου και οι συμπατριώτισσές μου με γνωρίζουν πολύ καλά, γνωρίζουν την αγάπη μου για τον τόπο που γεννήθηκα και μεγαλώνω. Σε όλες τις δύσκολες στιγμές ήμουν παρούσα.
Αυτό που θέλω να τους διαβεβαιώσω είναι πως, όπως κάθε φορά, έτσι και τώρα, θα καταθέσω την ψυχή μου και όλον μου τον εαυτό για τα νησιά μας. Όλα τα νησιά μας. Δεν έχουμε πολλές επιλογές. Μόνο να πετύχουμε λύσεις. Ξεκινάμε το αύριο των νησιών μας!
• Μετά το αποτέλεσμα της ευρω-κάλπης της 26ης Μαΐου, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να προχωρήσει σε προκήρυξη εθνικών εκλογών για τις 7 Ιουλίου. Είστε αισιόδοξη ότι η Ν.Δ. θα κερδίσει τις εκλογές;
Το αποτέλεσμα της ευρω-κάλπης ήταν τόσο εκκωφαντικό, η αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού για πολιτική αλλαγή τόσο ξεκάθαρη, η απέχθειά του απέναντι στην αλαζονεία και τη διαρκή κοροϊδία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τόσο έντονη, που ανάγκασε τον κ. Τσίπρα να προκηρύξει άμεσα εκλογές.
Για να αντιγράψω λίγο και το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η απόφαση των πολλών που οδήγησε στην προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών για τις 7 Ιουλίου.
Είμαι αισιόδοξη ότι η Ν.Δ. θα κερδίσει τις εκλογές. Η αισιοδοξία μου, όμως, δεν βασίζεται μόνο στο αποτέλεσμα της κάλπης των Ευρωεκλογών. Η αισιοδοξία μου βασίζεται στο γεγονός ότι εμείς, η μεγάλη παράταξή μας, δεν υποσχεθήκαμε τον «ουρανό με τα άστρα». Δεν κοροϊδέψαμε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες με υποσχέσεις που δεν μπορούμε να τηρήσουμε, για να κερδίσουμε τις εκλογές.
Αντίθετα, τα τελευταία τέσσερα χρόνια με επιμονή, ταπεινότητα, αξιοπρέπεια, ειλικρίνεια και αξιοπιστία καταθέτουμε τις προτάσεις μας στον ελληνικό λαό. Είμαστε με ουσιαστικό τρόπο δίπλα του.
Και έτσι, οι Έλληνες πολίτες πιστεύω ότι δεν ψήφισαν μόνο ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά βλέπουν στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, και όλων μας, μια ρεαλιστική προσέγγιση, ένα πρόγραμμα για την πρόοδο της Ελλάδας το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί και να δημιουργήσει ένα μέλλον πιο φωτεινό, σαν το γαλάζιο του Αιγαίου. Αυτή την εγγύηση και την εμπιστοσύνη μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να την εκφράσει.
Ωστόσο, μέχρι και την 7η Ιουλίου, χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια εκ μέρους μας, χρειάζεται να απευθυνθούμε σε όσους περισσότερους από τους συμπατριώτες μας μπορούμε, για να πείσουμε ακόμα και αυτούς που δεν μας έχουν στηρίξει μέχρι τώρα. Κανένας δεν περισσεύει σε αυτήν την καινούρια προσπάθεια για το μέλλον της χώρας και των νησιών μας.
• Κατά την εκτίμησή σας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταφέρει την αυτοδυναμία για να μπορέσει να έχει μια ισχυρή λαϊκή εντολή;
Το ζήτημα της αυτοδυναμίας είναι, πιστεύω, καθοριστικό, όχι για την παράταξή μας, αλλά για την Ελλάδα γενικότερα. Πιστεύω ότι η χώρα μας είναι σε μια κρίσιμη περίοδο και χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή εντολή και, βέβαια, αυτοδυναμία.
Θεωρώ ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια να πάμε και σε δεύτερες εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν με απλή αναλογική, γεγονός που, ουσιαστικά, θα καταδικάσει τη χώρα σε μακρά περίοδο ακυβερνησίας. Αντιλαμβανόμαστε όλοι πόσο καταστροφική μπορεί να είναι η εξέλιξη αυτή για την τουριστική περίοδο και για τα νησιά μας, αλλά και για τη χώρα συνολικά, λόγω της κατάστασης που αντιμετωπίζουμε με την εξ ανατολών γειτονική μας χώρα.
Περαιτέρω, δεν πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός θα θελήσει να δώσει δυσανάλογη δύναμη στα μικρότερα κόμματα. Φανταστείτε, ένα κόμμα που οριακά θα έχει καταφέρει να μπει στη Βουλή, να μπορεί, λόγω απλής αναλογικής, να καθορίσει τις εξελίξεις και να ακυρώσει τη δύναμη κόμματος με δεκαπλάσιο ποσοστό.
Για όλους αυτούς τους λόγους, πιστεύω ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα δώσουν εντολή για ισχυρή, αυτοδύναμη, κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
• Ο πρόεδρος της ΝΔ, ξεκίνησε την προεκλογική του περιοδεία από τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα. Πιστεύετε ότι αυτό, σηματοδοτεί την προτεραιότητα που θα δώσει η Ν.Δ. ως κυβερνών κόμμα στα νησιά μας;
Δεν είναι μόνο ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. ήρθε στη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα λίγο πριν τις εκλογές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επισκεφθεί τα νησιά μας πολλές φορές, είναι πάντοτε δίπλα μας.
Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρθηκε στα νησιά μας με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Όσοι κυκλοφορούσαμε μαζί με τους συμπολίτες μας σε όλα τα νησιά μας, μπορούσαμε να διακρίνουμε την απογοήτευση και την οργή των συμπολιτών μας. Και δεν χρειαζόμασταν δημοσκοπήσεις για να το διαπιστώσουμε.
Στην προηγούμενη συνέντευξή μας, σας είχα πει ότι αυτή τη φορά, υπάρχει σαφές μέτρο σύγκρισης. Οι νησιώτες στερήθηκαν βασικά μέτρα στήριξης, όπως τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, που είχαν καθολικό αποτέλεσμα για τη νησιωτική κοινωνία και αφορούσαν όλους τους νησιώτες και όλες τις δραστηριότητές τους.
Και από την άλλη είδαν ότι αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί πάλι να τους ξεγελάσει, εφαρμόζοντας λίγα και αποσπασματικά μέτρα «ανακούφισης», διαχωρίζοντας τα νησιά μας σε «πλούσια» και «φτωχά», «μεγάλα» και μικρά». Και πάλι, κατά τη σύντομη επίσκεψη του στην περιοχή μας, ο κ. Τσίπρας λειτούργησε διχαστικά, πάλι υποσχέθηκε, τελευταία στιγμή, πράγματα που δεν πείθουν κανέναν.
Όμως, η νησιωτική Ελλάδα χρειάζεται συνολικό σχέδιο ανάπτυξης, χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς διλήμματα και η συνεχής παρουσία του προέδρου μας σηματοδοτεί, όντως, την προτεραιότητα που εδώ και καιρό δίνει η Ν.Δ. για τα νησιά μας.
• Πώς είδατε την επικράτηση της Ν.Δ. στις 12 από τις 13 περιφέρειες της χώρας –συμπεριλαμβανομένης και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αλλά και του Δήμου Ρόδου; Θα σημάνει μια νέα εποχή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην περιοχή μας και για το νησί της Ρόδου;
Αυτό που θα πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι η παράταξή μας έχει βαθιές ρίζες στις τοπικές κοινωνίες. Είναι μια σχέση εμπιστοσύνης, μια σχέση που διαρκεί στο χρόνο. Αυτή, κατά την άποψή μου, είναι η ουσιαστικότερη ανάλυση, για το αποτέλεσμα των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. Και αυτό είναι σημαντικό, γιατί δείχνει ότι ο διαρκής και ειλικρινής αγώνας μας έχει αποτέλεσμα, κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Βέβαια, καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα έπαιξε και η επιλογή των υποψηφίων περιφερειαρχών. Οι περισσότεροι από αυτούς είχαν να επιδείξουν σπουδαίο έργο, μια και ήταν ήδη περιφερειάρχες κατά την προηγούμενη θητεία, ενώ και όσοι εκλέχτηκαν για πρώτη φορά είναι άνθρωποι με σπουδαία συμμετοχή στα κοινά.
Για τον τόπο μας, τι να πω; Μίλησαν ξεκάθαρα οι νησιώτες τόσο για την Περιφέρεια, όσο και για το Δήμο της Ρόδου. Πιστεύω ότι είμαστε τυχεροί που στην Περιφέρεια είναι ο κ. Χατζημάρκος και στη Ρόδο ο κ. Καμπουράκης. Είμαι σίγουρη ότι θα σημάνει μια νέα εποχή για την περιοχή μας, που την έχουμε ανάγκη και την αξίζουμε. Τους εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο τους, όπως και σε όλους τους δημάρχους των νησιών μας.
Ενωμένοι, με συνεργασία και πολλή δουλειά, μπορούμε να κάνουμε το μεγάλο άλμα στο μέλλον που αξίζουν τα νησιά μας. Έχοντας δίπλα μας το κεντρικό κράτος και όχι απέναντι. Ο πρόεδρός μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί πως στη νέα πορεία της χώρας μας κανείς δεν θα μείνει πίσω. Μακριά από διχασμούς, όλοι μαζί προχωράμε δυνατά, προχωράμε αποφασιστικά. Ενωμένοι, ξεκινάμε το αύριο των νησιών μας και της Ελλάδας μας.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ