Πίσω στα γνώριμα… λημέρια, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου, εκφράζει με δηλώσεις του στην «δ» την πεποίθηση πως το ψηφισμένο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ρόδου για το 2020, είναι ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο –παρά τις δυσκολίες προ προκάλεσε η κρίση του κορωνοϊού.
«Η κατάσταση αυτή την στιγμή με τα έργα στον Δήμο Ρόδου είναι καλή αν και η χώρα μας με την πανδημία του κορωνοϊού, που αποτελεί μια πρωτοφανή κρίση σε παγκόσμιο επίπεδο με δραματικές συνέπειες, δεν είναι σταθερή αφού η κρίση και τα δεδομένα, μπορούν να ανατρέψουν τους σχεδιασμούς.
Ο Δήμος Ρόδου είναι μια μικρογραφία του κεντρικού κράτους και η κατάσταση που βιώνουμε είναι πάρα πολύ δύσκολη. Ωστόσο διατηρούμε την αισιοδοξία μας τόσο ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης όσο και ολόκληρη η δημοτική αρχή για την προώθηση και υλοποίηση των έργων. Οι Τεχνικές Υπηρεσίες, θεωρούνται η ‘καρδιά’ του Δήμου Ρόδου. Έχουμε να υλοποιήσουμε ένα συγκεκριμένο Τεχνικό Πρόγραμμα ύψους περίπου 20εκ. ευρώ (για νέα έργα –όχι τα συνεχιζόμενα- για τα οποία θα προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε τις μελέτες και να τα συμβασιοποιήσουμε μέχρι το τέλος του έτους). Αν και δημιουργήθηκαν προβλήματα με το προσωπικό (λόγω των αδειών ειδικού σκοπού κ.λπ.) εμείς προσπαθούμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Έχουμε πολύ έμπειρο στελεχιακό δυναμικό στην υπηρεσία μας ενώ η συνεργασία είναι πολύ καλή.
Πιστεύω ότι θα χρειαστούμε λίγο χρόνο για να δουλέψουμε πάνω στο Τεχνικό Πρόγραμμα και να προωθήσουμε έργα», ανέφερε ο αντ/ρχος.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ,
ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΠΑ
Ο κ. Κωνσταντίνου επανέλαβε (όπως και συνάδελφοί του) την βούληση της δημοτικής αρχής να δώσει έμφαση στην κατασκευή νέων σχολικών μονάδων, καθώς τα υπάρχοντα είναι απαρχαιωμένα και φυσικά δεν βρίσκονται στην ενδεδειγμένη κατάσταση για να φιλοξενούν μαθητές.
Την ίδια ώρα η δημοτική αρχή θέλει να δώσει βαρύτητα σε θέματα καθημερινότητας και έργα που έχουν να κάνουν με τις δημοτικές κοινότητες –όπου σημειώνονται αρκετές ελλείψεις:
«Μας ενδιαφέρει να προχωρήσουμε έργα που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ όπως π.χ. το έργο από την περιοχή των παλαιών σφαγείων έως την είσοδο της νέας μαρίνας (ύψους 3εκ.ευρώ) που πρέπει να πάρει κάποιες εγκρίσεις για να ξεκινήσει. Επόμενο βήμα είναι η μεταστέγαση των Τεχνικών Υπηρεσιών στο παλαιό νοσοκομείο (οδός Παπαλουκά) κι εκτιμούμε πως μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα έχει ολοκληρωθεί. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά αιτήματα από τους προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων τα οποία ιεραρχούμε Ήδη κάναμε τις πρώτες επαφές μας από τη Νότια Ρόδο, Λίνδο, Αρχάγγελο, Αφάντου, Καλλιθέα, Ιαλυσό, Κρεμαστή και συνεχίζουμε τις επαφές και την συνεργασία τόσο με τους αντιδημάρχους όσο και με τους προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων. Μας καταθέτουν τις προτάσεις τους στο πλαίσιο του Τεχνικού Προγράμματος κι εμείς, ιεραρχούμε τα αιτήματα και προχωράμε τα έργα».
Κληθείς να σχολιάσει το πόσο ρεαλιστικό είναι το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ρόδου για το 2020, ο αντιδήμαρχος δήλωσε: «Οι πιστώσεις υπάρχουν. Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ρόδου είναι ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο. Από εκεί και πέρα, θα δούμε πώς μπορούμε να προχωρήσουμε σύμφωνα με τα δεδομένα. Εάν υπάρχουν εμπόδια ή άλλα προβλήματα που οφείλονται σε αστάθμητους παράγοντες, θα δούμε πώς μπορούμε να τα ξεπεράσουμε και να τα διαχειριστούμε», ανέφερε.
Ξεχωριστό κεφάλαιο για την δημοτική αρχή παραμένει η κατασκευή νέων σχολικών μονάδων: «Μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020 θα έχει τελειώσει ο βρεφονηπιακός σταθμός Ιαλυσού (με πρ/μό ύψους 2εκ. ευρώ) και απομένει η προμήθεια του εξοπλισμού. Επίσης, ένα από τα πλέον σοβαρά έργα (και προσωπικό μου… στοίχημα) είναι η κατασκευή του βρεφονηπιακού σταθμού στα Κοσκινού.
Έχει ήδη βγει ο ανάδοχος και πιστεύω μέσα στο καλοκαίρι να ξεκινήσουν οι εργασίες (με πρ/μό ύψους 2,1 εκ. ευρώ). Ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης είναι πολύ ευαισθητοποιημένος πάνω σε αυτό το θέμα. Ειδικά τα σχολεία της πόλεως Ρόδου είναι προβληματικά, παλαιά ιταλικά κτήρια και δεν μπορούν να φιλοξενούν μαθητές. Οι συντηρήσεις και οι παρεμβάσεις είναι κοστοβόρες. Ήδη εκπονείται μια συνολική μελέτη ύψους 1,651 εκ. ευρώ για τα σχολεία και φυσικά, θα προχωρήσουμε άμεσα…» είπε ο κ. Κωνσταντίνου.

«Όλα εξαρτώνται από την καλή συνεργασία. Ο Δήμος Ρόδου με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχουν πολύ καλή συνεργασία –η οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσουν όλα. Αυτό, μας κάνει αισιόδοξους και μας ενθαρρύνει για το μέλλον και τα αποτελέσματα» κατέληξε χαρακτηριστικά.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ