Πολύς κόσμος προσέρχεται από χθες, στο κοιμητήριο του Ταξιάρχη στην Ρόδο, αφού επανήλθε στην κανονική του λειτουργία, ανοίγοντας τις ‘πόρτες’ του για το κοινό.
Όπως δήλωσε στην «δ» η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου κα Μάνθα Ζιώγου: «Το ωράριο λειτουργίας για τις επισκέψεις των πολιτών (και φυσικά για την τέλεση των νεκρώσιμων ακολουθιών) επανήλθε από την Τετάρτη 22 Απριλίου 2020, στα αρχικά του δεδομένα δηλαδή από τις 09.00 – 13.00. Αυτό θα ισχύσει μέχρι και τις 27 Απριλίου 2020 οπότε και περιμένουμε νεώτερες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση όσον αφορά την εφαρμογή μέτρων κ.λπ. Οι πόρτες ανοίγουν μόνον για την τέλεση των νεκρώσιμων ακολουθιών ενώ παραμένουν κλειστές για την είσοδο οχημάτων –πλην εξαιρέσεων όπως ΑΜΕΑ, άτομα που ίσως έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας κ.λπ. Ωστόσο η προσέλευση γίνεται κανονικά. Για αλλαγές, η Δημοτική Αρχή Ρόδου θα το επανεξετάσει αργότερα».
Να σημειωθεί ότι την Μεγάλη Παρασκευή το κοιμητήριο –όπως και σε όλη την Ελλάδα- παρέμεινε κλειστό ενώ δεν έλειψαν και οι αντιδράσεις από συμπολίτες μας που προκάλεσαν επεισόδια, πριν από λίγες ημέρες.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ