Στον πόλεμο προπαγάνδας της Άγκυρας έχει ριχτεί η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak που επιχειρεί να εμφανίσει ως προϊόν μοντάζ τη φωτογραφία που παρουσίασε η ΕΡΤ με μια ελληνική φρεγάτα απέναντι από το Oruc Reis.

Η ενόχληση της Άγκυρας είναι ορατή από τη φωτογραφία-ντοκουμέντο που αποδομεί την τουρκική προπαγάνδα μέσα από το δημοσίευμα της Yeni Safak, που σημειώνει: «Ελληνικό κρατικό κανάλι έκανε είδηση με μονταρισμένη φωτογραφία: “Διώξαμε το Oruc Reis”». Το δημοσίευμα μιλά για σκάνδαλο και μάλιστα παρουσιάζει την αυθεντική φωτογραφία, η οποία, όπως υποστηρίζει, έχει υποστεί επεξεργασία.

«Σκάνδαλο στις ειδήσεις του ελληνικού κρατικού δικτύου ΕΡΤ. Στο ρεπορτάζ του ανέφερε ότι το σκάφος σεισμικών ερευνών Οruc Reis, που επιχειρεί ανοικτά των ακτών του Μέις (σ.σ.: το Καστελλόριζο στα τουρκικά), “απομακρύνθηκε” από ελληνικό πολεμικό πλοίο με το επιχείρημα ότι “παραβίασε την ελληνική υφαλοκρηπίδα”. Μάλιστα χρησιμοποιήθηκε στο ρεπορτάζ ως απόδειξη και μια φωτογραφία. Αλλά όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, η φωτογραφία είχε υποστεί μοντάζ και το ρεπορτάζ ήταν ψευδές», ισχυρίζεται στην ηλεκτρονική της έκδοση η Yeni Safak.

Οι δύο φωτογραφίες:

Πηγή: newpost.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ