Τοπικές Ειδήσεις

Αθώα παράβασης καθήκοντος κρίθηκε η πρώην διευθύντρια Πολεοδομικών Εφαρμογών του Δήμου Ρόδου

Με ομόφωνη απόφαση, που εξέδωσε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου κατόπιν απαλλακτικής εισήγησης της Εισαγγελέως της έδρας κρίθηκε αθώα παράβασης καθήκοντος η πρώην διευθύντρια ‏Πολεοδομικών Εφαρμογών του Δήμου Ρόδου κ. Αννα Παρασκευοπούλου, ενώ έπαυσε οριστικά ως ανέκκλητη η δίωξη εις βάρος ενός ιδιώτη για ψευδή αναφορά στην αρχή.
Η κ. Παρασκευοπούλου εφέρετο την 6η Σεπτεμβρίου 2015, μετά την παρέλευση άπρακτης της χορηγηθείσας στον ιδιώτη συγκατηγορούμενό της, δεκαπενθήμερης προθεσμίας διόρθωσης ανακριβούς δήλωσής του περί ένταξης στο ν. 4178/2013 (τακτοποίησης αυθαιρέτων), έχοντας την ιδιότητα της Διευθύντριας ‏Πολεοδομικών Εφαρμογών (Υπηρεσίας Δόμησης Δήμου Ρόδου), έχοντας ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να ανακαλέσει την δήλωση υπαγωγής λόγω διαπίστωσης ψευδούς – ανακριβούς δήλωσης παρέλειψε:
α) να προβεί στην σύνταξη της πράξης ανάκληση της Δήλωσης Ένταξης Ν. 4178/2013,
β) να συντάξει Εισηγητική έκθεση για την υπόθεση της με αρ. πρωτ. 143/18.1.2011 ένστασης του ιδιώτη κατά της με α/α 40/20.12.2010 «Έκθεσης αυτοψίας αυθαίρετης κατασκευής και υπολογισμού προστίμων» και να αποστείλει την παραπάνω ένσταση προς εξέταση στο τοπικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α) και
γ) να κοινοποιήσει στο αρμόδιο Τμήμα Καταστημάτων και Επιχειρήσεων της Υπηρεσίας της αντίγραφο της ανωτέρω Έκθεσης αυτοψίας, ώστε να λάβει γνώση η Επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου Ρόδου και να ανακληθεί η Άδειας Ίδρυσης και Λειτουργίας, λόγω τροποποίησης των όρων ίδρυσης και λειτουργίας, του επί της Ακτής Μιαούλη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, αφού από τον έλεγχο προέκυψε ότι δεν είχε δηλωθεί η παραβίαση της Οικοδομικής Γραμμής (Ο.Γ.) του προκηπίου του ανωτέρω ακινήτου, που αφορούσε η νομιμοποίηση, με αποτέλεσμα από το εν λόγω ψευδές δηλωθέν στοιχείο να καθίσταται ψευδής και ανακριβής η Δήλωση Ένταξης αλλά και να προκύπτει περαιτέρω πρόστιμο περίπου ύψους 8.108 ευρώ.
Από την ακροαματική διαδικασία, όπως επεσήμανε και στην αγόρευση της η Εισαγγελέας, δεν προέκυψε δόλος της κατηγορούμενης και περαιτέρω υποχρέωση της να προβεί στις ενέργειες για τις οποίες βρέθηκε κατηγορούμενη.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Γ. Μαυρομάτης και Σάββας Λυριστής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου