Ειδήσεις

Κατά ριπάς: “Κόκκινα δάνεια για τους μη έχοντες, κόκκινα πόθεν έσχες για τους έχοντες”

«Το ηθικό πλεονέκτημα δεν κληρονομείται» αναφέρει σε σημερινό άρθρο του στα Νέα ο Γιάννης Πανούσης, αφήνοντας αιχμές για την κυβέρνηση, με αφορμή και την υπόθεση των υπουργικών πόθεν έσχες.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατηγορεί τα κυβερνητικά στελέχη πως έχουν χάσει κάθε αυθεντική έννοια του «ανυποχώρητου Αριστερού», καθώς «οι έννοιες του Χρέους, της ατομικής ευθύνης και της συνέπειας υποχώρησαν μπροστά στις πλειοψηφίες ή τις αρχηγικές εντολές.

Είσαι τόσο ηθικός (ή ανήθικος) όσο σου επιτρέπει -όχι το σύστημα αυτή τη φορά- αλλά το Ιερατείο του Κόμματος. Όταν η Αυλή προστάζει υποταγή και σιωπή, γίνονται οι πιο υποτελείς». «Ζούμε το τέλος των αυτοπροσδιορισμών ακόμα και σε ζητήματα ηθικής (πολιτικής και άλλης;» διερωτάται.

«Σαν έτοιμοι από καιρό παίζουν πολύ καλά το παιχνίδι της εξουσίας (…) το πολιτικό σύστημα αυτοεξυπηρετείται και αλληλλοκαλύπτεται δίχως να ενδιαφέρεται για καμία κόκκινη γραμμή. Αντί να μας δείχνουν με το παράδειγμα της ζωής τους το ηθικό και δίκαιο, λέει, επιχειρούν να επιβάλλουν δέσμες ιδεών από τα κολωνακιώτικα καφέ και αρκούνται σε «επαναστατική γυμναστική συγκάλυψης των παρανομιών των δικών τους παιδιών: φαινόμενα που έχουμε ξαναδεί από την άλλη πλευρά» τονίζει ο κ. Πανούσης.

«Πολλοί έχουν ήδη χάσει την ψυχή τους αλλά (κάνουν ότι) δεν το ξέρουν. Είναι αντεστραμμένα ή διαθλασμένα είδωλα των πρότερων διακηρύξεων τους για ειλικρίνεια και εντιμότητα», προσθέτει και καταλήγει με τρία υστερόγραφα “φωτιά”.

«ΥΓ1: Δυστυχώς “η κοινωνία δεν είναι απούσα”. Είναι παρούσα, αντιμεταρρυθμιστική, συναλλασσόμενη, άνομη και ηθικά μετέωρη.

»ΥΓ2: Το Αύριο έρχεται έτσι κι αλλιώς. Το ζήτημα είναι πώς διαβάζεις την έλευσή του. Με κομματικά θολωμένα ματογυάλια σκοπιμοτήτων ή με τη διαύγεια και τη σύνεση ενός καθαρού μυαλού χωρίς ηθικές υποχωρήσεις και αυτολογοκρινόμενη “ελευθερία γνώμης”.

»ΥΓ3: Κόκκινα δάνεια (για τους μη έχοντες). Κόκκινα πόθεν έσχες (για τους έχοντες);»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου