Αθλητικά

Στα… «χαρακώματα» και πάλι

Ο «πόλεμος» ανακοινώσεων ανάμεσα στα δύο ιστορικά σωματεία της πόλης μας, τον Α.Σ. Ρόδος και τον Γ.Σ. Διαγόρας, συνεχίζεται με ακόμα μεγαλύτερη ένταση.
Αφορμή αποτέλεσε η τοποθέτηση του γενικού αρχηγού του «γηραιού», Γιάννη Μαρκακιού σε αθλητική εκπομπή τοπικού τηλεοπτικού σταθμού, σχετικά με την επίσημη πρόταση που έχουν καταθέσει στο ΔΟΠΑΡ οι άνθρωποι της ομάδας, έτσι ώστε να ανακαινίσουν το βοηθητικό του Δημοτικού Σταδίου με δικά τους έξοδα.
Μετά από τη συγκεκριμένη τοποθέτηση, άρχισε το μπαράζ ανακοινώσεων των δύο πλευρών.
Αναλυτικά οι ανακοινώσεις όπως εκδόθηκαν χρονικά είναι οι ακόλουθες:
Α.Σ. Ρόδος: «Μας ενδιαφέρει η ουσία»
«Σίγουρα τέτοιες αποφάσεις δεν λαμβάνονται σε επίπεδο γενικού αρχηγού μιας ομάδας και ενός προϊσταμένου ενός τμήματος του Δήμου. Αυτές είναι αποφάσεις που πρέπει να παίρνονται από τα ανώτερα επίπεδα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο γνώμονας που θα παρθεί η απόφαση θα πρέπει να μην είναι η εξυπηρέτηση μιας ή δυο ομάδων αλλά να γίνει κάτι σοβαρό που θα εξυπηρετήσει όλη την πόλη και τις αθλητικές της ανάγκες της. Η φιλοσοφία του ΑΣ Ρόδος είναι να βλέπει τα πράγματα συλλογικά και όχι ατομικά. Επίσης, ο Διαγόρας θα πρέπει να αποφασίσει τι ισχύει με το συγκεκριμένο γήπεδο. Και αυτό, επειδή σε συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του συλλόγου μας με τον ομόλογό του στον Διαγόρα, παρουσία και του προέδρου του ΔΟΠΑΡ κ. Σάββα Διακοσταματίου αλλά και των προϊσταμένων του γηπέδου, ειπώθηκε από τον κ. Στεφανίδη ότι το γήπεδο τους ανήκει και έχει αγοραστεί με ορισμένες χιλιάδες χρυσές λίρες πριν από πολλά χρόνια. Όπως είπε μάλιστα ο κ. Στεφανίδης, αυτό θα αποδειχθεί και δικαστικά. Δεν μπορεί λοιπόν από τη μια να καταθέτουν πρόταση από τον γενικό αρχηγό της ομάδας αξιοποίησης του χώρου και από την άλλη επίσημα από το στόμα του προέδρου να ισχυρίζονται ότι τους ανήκει. Παρόλα αυτά, εμείς θεωρούμε ότι θα πρέπει, η απόφαση που θα παρθεί να εξυπηρετεί ΟΛΟΥΣ. Ο ΑΣ Ρόδος δεν θέλει να κάνει κινήσεις εντυπωσιασμού αλλά μόνο ουσίας».
Α.Σ. Διαγόρας: «Το ποδόσφαιρο χρειάζεται τεχνοκράτες»
«Χωρίς να μπούμε σε αντιπαράθεση με το φιλοξενούμενο στο βοηθητικό γήπεδο, αλλά και στο κεντρικό γήπεδο του Δημοτικού Σταδίου “Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ” και φιλικό σωματείο της Ρόδου, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους νέους παράγοντες του συλλόγου αυτού τα εξής:
1. Προϋπήρχαμε σαν σύλλογος (από το 1905) από την συμπαθητική ομάδα της Ρόδου και χρησιμοποιούσαμε το συγκεκριμένο γήπεδο.
2 .Το γήπεδο που φιλοξενείται η Ρόδος ονομάζεται Δημοτικό Στάδιο “Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ” από το 1947, παρότι ξεχνούν να το αναφέρουν στις κατά καιρούς ανακοινώσεις της.
3. Για τον Γ.Σ ΔΙΑΓΟΡΑΣ οι πρόγονοί μας, όταν ήταν αγέννητοι οι φίλοι παράγοντες της Ρόδου, αλλά και η ομάδα τους, προ της δικτατορίας εννοείται επί ιταλικής κατοχής, κατέβαλαν σε Εβραίους πολίτες της Ρόδου χρήματα και αγόρασαν την γη αυτή, όπου φιλοξενούνται από το 1967!!!!
Αν ανατρέξετε φίλοι μας στην ιστορία του Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ που έχει καταγραφεί σε περισσότερα από ένα βιβλία πολύ πριν την ίδρυσή σας (από τα σπλάχνα μας) θα διαπιστώνατε όλα αυτά που σας γράφουμε.
4.Ο Ιστορικό-συντάκτης της ανακοίνωσής σας σίγουρα δεν γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες της πρότασής μας που έχει κατατεθεί επίσημα και εγγράφως στον ΔΟΠΑΡ. Ας ρωτήσει όμως ο “συγγραφέας” τον πρόεδρο του κ. Διακίδη όπως και τον πρώην γενικό αρχηγό της ομάδος του κ. Κώτη να τον ενημερώσουν πλήρως.
5.Ο γενικός μας Αρχηγός εκπροσωπούσε τον Γ.Σ, ΔΙΑΓΟΡΑΣ στην τοποθέτησή του σε εκπομπή τηλεοπτικού καναλιού και δεν έκανε συζήτηση με την Ρόδο για το θέμα, εκτός και αν νομίζετε ότι οι οικοδεσπότες δημοσιογράφοι, που κατά σύμπτωση σας έφτιαξαν και βιβλίο, σας εκπροσωπούν.
Αφήστε λοιπόν φίλοι μας τις ανακοινώσεις και πείτε την αλήθεια στον κόσμο, γιατί ούτως η άλλως, θα την πούμε εμείς στην συνέντευξη τύπου που προγραμματίζουμε την προσεχή Δευτέρα. Για πρόγευμα ενημερώνουμε τον φίλαθλο κόσμο τα εξής και επικαλούμαστε όλους τους ανθρώπους του ΔΟΠΑΡ και όχι απαξιωτικά όπως εσείς.
Είναι αλήθεια κ. Διακίδη και κ.Κώτη ότι σας ενημερώσαμε προφορικά πριν καταθέσουμε εγγράφως την πρότασή μας; Είναι αλήθεια ότι σας προτείναμε αυτή την πρότασή μας να την υλοποιήσετε εσείς και να βρεθούμε εμείς στην θέση της Ροδου; Κύριοι παράγοντες, το ποδόσφαιρο χρειάζεται τεχνοκράτες, που να σχεδιάζουν και να υλοποιούν. Όχι συγγραφείς και “παραμυθάδες”, που μόνο κακό κάνουν στο ποδόσφαιρο».
Η απάντηση του Νίκου Διακίδη:
«Με αφορμή την ανακοίνωση-απάντηση του ΓΣ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ο πρόεδρος της Ρόδου Νικόλαος Διακίδης έκανε την εξής δήλωση:
Αγαπητοί συντοπίτες, είχα ενημερωθεί από το μέλος του ΔΣ του συλλόγου σας και προσωπικό μου φίλο Χρήστο Παπαδημητρίου, την σκέψη σας για εκμετάλλευση του χώρου του βοηθητικού γηπέδου. Δεν συμφώνησα με αυτήν την σκέψη, όχι επειδή ήταν πρωτοβουλία του Διαγόρα αλλά για λόγους που έχουμε προαναφέρει. Πιστεύουμε οτι ο χώρος αυτός θα πρέπει να αξιοποιηθεί για να καλύψει τις ποδοσφαιρικές ανάγκες ΟΛΗΣ της πόλεως Ρόδου.
Να είστε σίγουροι οτι ο κ Παπαδημητρίου πρότεινε να υλοποιήσουμε εμείς ( η Ρόδος) το project και δεν δέχτηκα, για τους ίδιους λόγους που αναφέρω παραπάνω. Η πρόταση βέβαια κατατέθηκε στο ΔΟΠΑΡ εν αγνοία μας και μου παρουσιάστηκε από τον τέως πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ, κο Διακοσταματίου, όταν και με προσκάλεσε σε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΓΣ ΔΙΑΓΟΡΑΣ και τους υπεύθυνους του Δημοτικού Σταδίου Ρόδου. Η συνάντηση είχε θέμα την καλύτερη συνεργασία για την χρήση του σταδίου και από τους δύο συλλόγους εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Όταν με ενημέρωσε ο κος Διακοσταματίου οτι έχει κατατεθεί πρόταση αξιοποίησης του βοηθητικού από τον ΓΣ ΔΙΑΓΟΡΑ δεν δέχτηκα να το συζητήσω γιατί δεν γνώριζα οτι θα λάβω μέρος σε διαγωνισμό αξιοποίησης δημόσιου ακινήτου και δεν πήγα προετοιμασμένος για τέτοιο σκοπό.
Τότε ξεκάθαρα ο κος Στεφανίδης, μου ανέφερε οτι το γήπεδο ανήκει στον ΓΣ ΔΙΑΓΟΡΑΣ και το πλήρωσαν οι πρόγονοί του κάποιες χιλιάδες χρυσές λίρες σε κάποιους Εβραίους πριν κάποια χρόνια και ότι θα το αποδείξει δικαστικά.Του ευχήθηκα τα δέοντα και αποχώρησα από την συνάντηση. Τέλος, εμείς στη Ρόδο θέλουμε να θεωρούμε τους εαυτούς μας νέους παράγοντες, χωρίς να φέρουμε τη ρετσινιά των “παλαιών” παραγόντων του ποδοσφαίρου και δη αυτού του τόπου.
Όσον αφορά την ιστορία του καθενός από εμάς και συλλογικά αλλά και προσωπικά, ευτυχώς ή δυστυχώς η Ρόδος μας είναι μικρή και γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον. Τουλάχιστον όσοι από εμάς δεν κατέληξαν σε αυτό το ευλογημένο νησί ως “αλεξιπτωτιστές”. Η φιλοσοφία μας είναι να συμβάλει ο σύλλογός μας, με την τεράστια δυναμική του, στην ανάπτυξη σε όλους τους τομείς του τόπου μας, και όχι στο να εστιάζουμε στον εαυτό μας.
Με τιμή
Νικόλαος Μιχ. Διακίδης»
Η ανακοίνωση του Μανώλη Βλάχου:
«Από το Καλοκαίρι του 2014 , η νέα διοίκηση του σωματείου ΔΙΑΓΟΡΑΣ , εισάγοντας νέα ήθη και έθιμα, με δημόσιες ΑΝΩΝΥΜΕΣ ανακοινώσεις της, έχει ανακηρυχθεί ήδη (παγκόσμια πρωτοτυπία) δίκην αυτοσύμβασης , Πρωταθλήτρια του πρωταθλήματος της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας Δωδ/σου, θίγει υπολήψεις και αξίες ΦΥΣΙΚΏΝ προσώπων και Αθλητικών Σωματείων, καλλιεργώντας συνθήκες δημιουργίας γεγονότων που δεν συνάδουν με το Αθλητικό πνεύμα , αλλά περιάγουν σαφώς συνθήκες έντασης και πόλωσης. Στην πρόσφατη δε ανακοίνωση του ανώνυμου συντάκτη , προβαίνει και σε μαθήματα Ιστορίας και σε μαθήματα παραγοντισμού στην διοίκηση του Α.Σ.ΡΟΔΟΣ , μέλος της οποίας και Ταμίας (είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος γι’αυτό) έχω την τιμή να είμαι και εγώ . Αναγκάζομαι , πλέον , μια και δεν το κάνουν άλλοι , να υπενθυμίσω στον ΦΙΛΑΘΛΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ α) ότι το Εθνικό Στάδιο Ρόδου και το Βοηθητικό Στάδιο Ρόδου, αποτελούν ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΝΗΜΙΟ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΡΟΔΟΥ και κατά συνέπεια όλα αυτά που προσπαθούν να διοχετευθούν στον απλό φίλαθλο από τις ως άνω ανακοινώσεις είναι απλά κινήσεις εντυπωσιασμού χωρίς ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΜΙΚΟ ή ΗΘΙΚΟ ΕΡΕΙΣΜΑ, διότι οιανδήποτε παρέμβαση στο ως άνω στάδιο απαιτεί έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Ρόδου. Απλά καλώ τον ανώνυμο συντάκτη της τελευταίας ανακοίνωσης του σωματείου ΔΙΑΓΟΡΑΣ να προστρέξει στην είσοδο 3-4 του Σταδίου και εκεί που ευρίσκεται το ΡΟΛΟΪ , όπου αναγράφεται με Λατινικούς Χαρακτήρες η ονοματοδοσία του σταδίου , από αυτούς που το κατασκεύσαν (πάντως δεν αναγράφει διαγόρας ή συνώνυμο αυτού ),
β) Ο ανώνυμος συντάκτης των ανακοινώσεων του σωματείου Διαγόρας χρησιμοποιεί λέξεις που αμφιβάλλω αν γνωρίζει την σημασία τους , τον καλώ , λοιπόν, να ανατρέξει στο λεξικό του Κυρίου Μπαμπινιότη , ώστε να ενημερωθεί την σημασία της λέξεως > και τότε θα καταλάβει πως άλλα ήθελε να αναγράψει και άλλα αναγράφει. Θέτω , λοιπόν στον φίλαθλο κόσμο της ΡΟΔΟΥ την ερμηνεία της λέξεως , ώστε να κατανοήσει την αξία και το ηθικό βάρος των ανακοινώσεων αυτών : >. Τι σχέση, λοιπόν , έχει το Δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο με την λέξη ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗΣ ; Καμία , απλά , αν υποθέσουμε πως γνώριζε την σημασία της λέξεως, (γεγονός που αμφιβάλλω) τα ως άνω καταδεικνύουν υπό ποιο πρίσμα βλέπει ο συντάκτης της ως άνω ανακοίνωσης το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο της Δωδ/σου ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ . ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ώστε να δει ο φίλαθλος κόσμος ποιοι είναι οι συγγραφείς και <> …………..
Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Ν.ΒΛΑΧΟΣ
ΔΙΚΗΓΗΡΟΣ ΠΑΡ ΆΡΕΙΩ ΠΑΓΩ
ΤΑΜΙΑΣ ΤΟΥ Α.Σ.ΡΟΔΟΣ».
Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι τη Δευτέρα, ο πρόεδρος του Διαγόρα, Κωνσταντίνος Στεφανίδης θα δώσει συνέντευξη Τύπου εφ΄όλης της ύλης, όπως αναφέρει η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Από τη Διοίκηση του Γ.Σ. Διαγόρας ανακοινώνεται ότι την προσεχή Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014 στις 14:00 σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Γκραντ Οτέλ» θα δοθεί συνέντευξη Τύπου.
Θα είναι εφ΄ όλης της ύλης, με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο του ιστορικού μας σωματείου κ. Κωνσταντίνο Στεφανίδη.
Στην εκδήλωση θα δοθούν στους σεβαστούς εκπροσώπους των ΜΜΕ στη Ρόδο, βιβλίο της ιστορίας του Γ.Σ. Διαγόρας, όπως κι ένα λεξικό του αξιόλογου κ. Γιώργου Μπαμπινιώτη».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου