Ειδήσεις

ΣΕΤΕ: «Εταιρεία έπρεπε να προσκομίσει 2.820 έγγραφα για να επενδύσει στον ελληνικό τουρισμό»

Η γραφειοκρατία και το ασταθές φορολογικό σύστημα παραμένουν τα μεγάλα αγκάθια στην προσέλκυση και υλοποίηση μεγάλων επενδύσεων στο εξωτερικό τονίστηκε από παράγοντες του κλάδου στο συνέδριο του ΣΕΤΕ.

Για τις επενδύσεις του ομίλου Dolphin Capital Investors, που έως τώρα έχει επενδύσει στην Ελλάδα 300 εκατ. ευρώ σε τουριστικές υποδομές απαιτήθηκαν 2.820 έγγραφα ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής Μίλτος Καμπουρίδης.

Απαντώντας δε στους «μύθους» -όπως είπε- που υπάρχουν στην Ελλάδα περί επενδυτικών σχεδίων που «τρέχουν», περί χιλιάδων ξενοδοχείων που πωλούνται και σε χαμηλές τιμές μάλιστα, ο κ. Καμπουρίδης τόνισε ότι: «Στην Ελλάδα, οι τουριστικές επενδύσεις που μπορούν “αύριο” να ξεκινήσουν να υλοποιούνται μετρώνται στα δάκτυλα τού ενός χεριού. Στην Ελλάδα, δεν είναι προς πώληση χιλιάδες ξενοδοχεία, αλλά ελάχιστα και σε πολύ υψηλές τιμές».

Στα προβλήματα που δημιουργεί το συνεχώς μεταβαλλόμενο φορολογικό σύστημα εστίασε στην παρεμβασή του ο Αναστάσιος Χωνενίδης, διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ ΑΕ, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα για να μπορέσει να πετύχει σημαντική προσέλκυση επενδύσεων, θα πρέπει να σταθεροποιήσει, πρωτίστως, το φορολογικό της σύστημα, αλλά και να περιορίσει τη γραφειοκρατία.

ΤΑ ΝΕΑ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου