Ειδήσεις

«Δεν αφήσαμε ποτέ χωρίς χρήματα το νοσοκομείο μας»

“Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να ενισχυθεί με περισσότερους πόρους το νοσοκομείο μας. Δεν θα το αφήσουμε να καταρρεύσει”.
Αυτό δήλωσε στη «δ» ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου κ. Βασίλης Παπανικόλας με αφορμή τις ανησυχίες που εκφράζουν οι γιατροί, για τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου.
Ομιλώντας πριν λίγες ημέρες στη «δ», ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Βασίλης Κινούς δεν έκρυψε συγκεκριμένα την ανησυχία του για την μείωση των κρατικών κονδυλίων.
«Η σύνταξη του προϋπολογισμού και η συγκέντρωση πόρων για τη λειτουργία του νοσοκομείου είναι δική μας εργασία. Οι γιατροί δεν έχουν καμία δουλειά να αναμειγνύονται σε αυτό το θέμα. Να ανησυχούν για τα περιστατικά που καλούνται να αντιμετωπίσουν και τις εφημερίες τους», δήλωσε ο κ. Βασίλης Παπανικόλας
«Όλα τα νοσοκομεία της χώρας έχουν τέτοιου είδους προβλήματα. Το ίδιο ισχύει και για το δικό μας νοσηλευτικό ίδρυμα. Είμαστε στη διοίκηση για να δίνουμε λύσεις. Ποτέ δεν αφήσαμε το νοσοκομείο μας χωρίς χρήματα», τόνισε ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου.
Ο κ. Βασίλης Παπανικόλας εξήγησε πως κάθε χρόνο μειώνονται τα κρατικά κονδύλια γεγονός που φέρνει σε δύσκολη θέση τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.
«Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό ώστε με τα χρήματα που έρχονται από το κράτος να καλύψουμε όλες τις ανάγκες μας. Δεν
αφήσαμε ποτέ ακάλυπτο το νοσοκομείο. Αν χρειαστεί θα ζητήσουμε πρόσθετες χρηματοδοτήσεις. Δεν γίνεται να αφήσουμε χωρίς πόρους το νοσηλευτικό μας ίδρυμα», δήλωσε ο κ. Βασίλης Παρανικόλας.
Έκκληση να προσληφθούν επικουρικοί γιατροί έκανε με δηλώσεις του ο διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου κ. Στέλιος Καραταπάνης.
«Υπάρχει σοβαρή έλλειψη ειδικευόμενων γιατρών. Το νοσοκομείο Ρόδου λειτουργεί χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ειδικευμένων γιατρών που κάνουν περισσότερες εφημερίες ακόμη και αν γνωρίζουν πως δεν θα πληρωθούν για αυτές. Δεν μπορεί να διαρκέσει αιώνια γιατί δεν υπάρχουν και αντοχές», δήλωσε ο κ. Στέλιος Καραταπάνης.
Ο κ. Στέλιος Καραταπάνης αναφέρθηκε και στο έγγραφο που στάλθηκε στο νοσοκομείο Ρόδου από το ΚΕΕΛΠΝΟ για τον ιό Έμπολα.
Σημειώνεται πως έχουν ήδη σταλεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ οδηγίες σε όλους τους επαγγελματίες υγείας (www.keelpno.gr) γενικές πληροφορίες σχετικά με τον αιμορραγικό πυρετό από ιούς Ebola, τους τρόπους μετάδοσης των ιογενών αιμορραγικών πυρετώv, τα μέτρα πρόληψης μετάδοσης και οδηγίες για τη διαχείριση πιθανού/ύποπτου για ιογενή αιμορραγικό πυρετό κρούσματος σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας.
Το Υπουργείο Υγείας με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες και Φορείς (Γεν. Δ/νση Δημόσιας Υγείας, ΚΕΕΛΠΝΟ, ΕΚΕΠΥ) έχουν ήδη διασφαλίσει υψηλό επίπεδο ετοιμότητας στην χώρα μας και έχουν προσαρμοστεί στις κατευθυντήριες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
«Το ΚΕΛΠΝΟ ζήτησε και από το νοσοκομείο Ρόδου να προβεί στη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την αντιμετώπιση περιστατικών που τυχόν θα προκύψουν. Είμαστε σε ετοιμότητα από τότε που εμφανίστηκε η γρίπη των πτηνών. Υπάρχουν και οι ειδικοί θάλαμοι για την απομόνωση των ασθενών αν και ο ιός δεν μεταδίδεται με τον αέρα», δήλωσε ο κ.Στέλιος Καραταπάνης.
Σε ερώτηση σχετικά με τον τρόπο μετάδοσης του ιού, ο κ. Καραταπάνης δήλωσε:
«O ιός Εbola μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο κυρίως μέσω επαφής με αίμα ή εκκρίσεις ασθενών (π.χ. σάλιο, ούρα κλπ). Η πιθανότητα μετάδοσης της νόσου από άνθρωπο σε άνθρωπο αυξάνει στα τελευταία στάδια της νόσου. Ο ιός, μετά από περίοδο επώασης περίπου μιας εβδομάδας (από 2 έως 21 ημέρες), προκαλεί αρχικά ένα σύνδρομο που μοιάζει με γριπώδη συνδρομή (πυρετός, μυαλγίες, πόνος στη μέση, αδυναμία), και προοδευτικά εμέτους και διάρροιες, νεφρική ανεπάρκεια, αιμορραγίες από βλεννογόνους και πολυοργανική ανεπάρκεια».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου