Τοπικές Ειδήσεις

Αυξάνονται οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Ρόδου

Αυξήθηκαν σημαντικά οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Ρόδου. Οπως αναφέρουν τουριστικοί παράγοντες, στις περισσότερες περιπτώσεις κυμαίνονται στο 60%, ενώ υπάρχουν και ξενοδοχεία με 100% πληρότητα. Η σεζόν εξελίσσεται δυναμικά με την κίνηση να οδεύει προς το peak της τον Αύγουστο, όταν αυξηθούν οι ροές από την Μ. Βρετανία.
Βεβαίως, τα πράγματα παραμένουν ρευστά λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα, γεγονός που έχει άμεσο αντίκτυπο στη συμπεριφορά των τουριστικών αγορών.
Ήδη έχουν αρχίσει να έρχονται οι πρώτες ακυρώσεις από αγορές, όπως το Ισραήλ. Στην περίπτωση ωστόσο του Ισραήλ, οι ακυρώσεις αποδίδονται κυρίως στις προτροπές του πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ ο οποίος κάλεσε του Ισραηλινούς να φορούν μάσκα στους κλειστούς δημόσιους χώρους και να αποφεύγουν τα ταξίδια, αλλά και στην επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων στη χώρα λόγω της «επέλασης» της παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού Covid-19.
Άλλες χώρες, όπως η Δανία, επιβάλλει σε όσους επιστρέφουν από διακοπές στην Ελλάδα, να υποβάλλονται σε μοριακό τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού, μέτρο που τέθηκε σε εφαρμογή πρόσφατα.
«Δυστυχώς η αύξηση των κρουσμάτων επηρέασε τις κρατήσεις, ο ρυθμός των οποίων έχει μειωθεί κατακόρυφα, τουλάχιστον από το Ισραήλ και τη Δανία. Ευελπιστούμε να εξομαλυνθεί το συντομότερο δυνατό η κατάσταση ώστε να μην ανακοπεί η καλή πορεία που ακολουθεί η σεζόν αυτή τη στιγμή. Εάν αποφευχθούν ανεπιθύμητες εξελίξεις, μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα πολύ καλό Αύγουστο. Γενικότερα από εδώ κι έπειτα αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά οι ροές ξένων επισκεπτών προς τη Ρόδο, με την προϋπόθεση πάντα ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά», δήλωσε η ταμίας της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Δωδεκανήσου, κα Γιολάντα Κάππα.
Προς το παρόν, δεν φαίνεται πάντως να έχει προκαλέσει πρόβλημα στη Ρόδο η υποβάθμιση της Ελλάδας στην κατηγορία των χωρών υψηλού κινδύνου από τη γερμανική Κυβέρνηση. Ωστόσο σύμφωνα με τους επιχειρηματίες του τουρισμού, είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος, εάν οι υγειονομικές συνθήκες επιδεινωθούν, να επιβληθούν περιοριστικά μέτρα, όπως η υποχρεωτική καραντίνα κατά την επιστροφή των Γερμανών τουριστών στην πατρίδα τους. Για την ώρα και για όσο η Ελλάδα βρίσκεται στη λίστα των χωρών υψηλού κινδύνου, οι Γερμανοί υπήκοοι θα πρέπει να φέρουν αρνητικό τεστ για να αποφύγουν την καραντίνα.
Σημειώνεται ότι οι Γερμανοί κατέχουν την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη των τουριστικών αφίξεων στη Ρόδο και έπονται οι Πολωνοί. Παραδοσιακά την πρώτη θέση την κατείχαν οι Άγγλοι, οι οποίοι μπορούν να ταξιδεύουν ξανά από τις 19 Ιουλίου οπουδήποτε θέλουν αρκεί να είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Οι αφίξεις από τη Γερμανία συνεχίζονται κανονικά μέχρι στιγμής και όταν αυξηθούν οι ροές από την Αγγλία και το Ην. Βασίλειο γενικότερα, αναμένεται η σεζόν να πλησιάσει σε ρυθμούς που θα θυμίζουν τις παλιές καλές εποχές. Το ζητούμενο είναι να αποφευχθούν τα …πισωγυρίσματα λόγω της πανδημίας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου