Τοπικές Ειδήσεις

Εκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ της Ρόδου στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών

Το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στη Ρόδο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιουνίου οργανώνει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα εξαρτήσεων. Στα πλαίσια αυτά, θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις στο Κέντρο της Ρόδου και στην Κάλυμνο. Συγκεκριμένα :

· Το προσωπικό, τα μέλη και οι γονείς του Πολυδύναμου Κέντρου Ρόδου θα βρίσκονται την Παρασκευή 24 Ιουνίου από τις 09:00-12:00 και από τις 18:00-20:00 σε Περίπτερο στον πεζόδρομο Πλαστήρα, δίπλα από την Τράπεζα Ελλάδος, όπου θα γίνεται ενημέρωση και θα δίνονται πληροφορίες για τις εξαρτήσεις.

· Τις εκδηλώσεις θα κλείσει στις 26 Ιουνίου στις 18:00, ο ποδοσφαιρικός Αγώνας μεταξύ των Παλαίμαχων του Διαγόρα Ρόδου και των μελών των Ομάδων Θεραπείας του Πολυδύναμου Κέντρου Ρόδου με κεντρικό σύνθημα «Πάμε μαζί για τη Ζωή». Ο Αγώνας θα διεξαχθεί στο βοηθητικό γήπεδο του Σταδίου Διαγόρα, με την υποστήριξη του Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

· Παράλληλα, τα στελέχη της Κινητής Μονάδας Ρόδου βρίσκονται από τις 20/06/2022 και θα παραμείνουν έως τις 23/06/2022 στην Κάλυμνο, όπου σε συνεργασία με το προσωπικό του Πολυδύναμου Κέντρου Καλύμνου, επισκέπτονται υπηρεσίες και φορείς του νησιού ενημερώνοντας για τις δράσεις μας, πραγματοποιώντας παράλληλα ραντεβού με ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια.

Υπενθυμίζουμε ότι το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και Κοινωνικής Επανένταξης στη χώρα μας. Το Πολυδύναμο Κέντρο και η Κινητή Μονάδα Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ είναι δομές που εξυπηρετούν και οι δύο την αντιμετώπιση των (νόμιμων και παράνομων) εξαρτήσεων στο νησί μας και έχουν ενταχθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020».

Στο Πολυδύναμο Κέντρο του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στη Ρόδο, παρέχονται υπηρεσίες Πρόληψης, Συμβουλευτικής, Θεραπείας και επανένταξης παρέχοντας ολοκληρωμένη θεραπευτική παρέμβαση και στα ίδια τα άτομα που έχουν θέματα εξάρτησης νόμιμων ή παράνομων ουσιών αλλά και στα μέλη της οικογένειάς τους. Εξυπηρετεί μηνιαία περί τα 150 άτομα μέλη οικογενειών και 50 άμεσα εξυπηρετούμενους- έφηβους και ενήλικες- σε ζητήματα νόμιμων και παράνομων εξαρτήσεων.

 

Η Κινητή Μονάδα Ρόδου συνεργάζεται με όλους τους δημόσιους τοπικούς φορείς και τοπικές κοινότητες και διοργανώνει Ενημερωτικές και Επιμορφωτικές Δράσεις που απευθύνονται τόσο στον πληθυσμό των εξαρτημένων ατόμων όσο και στο ευρύ κοινό (ομιλίες, ενημερωτικά περίπτερα, συμμετοχή σε εκδηλώσεις και σε οργανωμένες συνεργατικές δράσεις, οργάνωση και συμμετοχή σε επιμορφωτικά σεμινάρια) σε όλο το νησί της Ρόδου αλλά και στα υπόλοιπα Δωδεκάνησα με βασικό στόχο την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων. Παράλληλα, τα εξειδικευμένα στελέχη της μέσω του“Street work” έχουν ως στόχο την προσέγγιση και υποστήριξη των εξαρτημένων ατόμων που βρίσκονται στο δρόμο και την παραπομπή τους σε ανάλογες δομές σχετικές με τις ανάγκες τους.

Όλες οι υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ παρέχονται δωρεάν και δεν χορηγούνται υποκατάστατα.

 

Οι δύο μονάδες στεγάζονται στο κέντρο της πόλης, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 51-53.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για οποιαδήποτε πληροφορία είναι τα 22410 73751 & 22410 20343.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου