Ρεπορτάζ

Τα κτήρια της Αστυνομίας στη Ρόδο αναλαμβάνει να συντηρήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Την επισκευή και συντήρηση των κτηρίων της Αστυνομίας Ρόδου, αναλαμβάνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Το θέμα, που θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντικό, θα συζητηθεί στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 και ώρα 11.30 το πρωί, στην Σύρο.
Το θέμα θα εισηγηθεί, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος της ΦΥΤΩΡΙΟ Α.Ε. κ. Μιχάλης Μπαριανάκης, ο οποίος αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:
«Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της ΠΝΑΙ και του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού για το έργο: “Επισκευή – Συντήρηση Κτηρίων Αστυνομίας Ρόδου”.
Στο ΠΔΕ Δωδεκανήσου οικονομικού έτους 2019 είναι ενταγμένο το έργο “Επισκευή – Συντήρηση Κτηρίων Αστυνομίας Ρόδου” συνολικού προϋπολογισμού 495.000,00€. Το έργο θα υλοποιηθεί μέσω Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.
Σκοπός της πράξης είναι η παραχώρηση αρμοδιότητας από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την υλοποίηση του έργου “Επισκευή – Συντήρηση Κτηρίων Αστυνομίας Ρόδου” του οποίου η επίβλεψη θα γίνει με την σύμφωνη γνώμη της Υπηρεσίας Νεοτέρων Μνημείων. Με τον τρόπο αυτό θα καταστεί δυνατή η αρτιότερη και συντομότερη ανακαίνιση των κτηρίων που στεγάζονται οι Αστυνομικές Υπηρεσίες Ρόδου (Τμήματος Ασφαλείας και Αστυνομία).
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναλαμβάνει την υποχρέωση χρηματοδότησης του έργου συνολικού προϋπολογισμού 495.000,00€ το οποίο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΚΑΕ 9899)».
Σύμφωνα με όσα υπογράμμισε χτες σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Μπαριανάκης: «Αυτά τα κτήρια δεν έχουν συντηρηθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι, κανονικά, υποχρέωση του υπουργείου να τα συντηρήσει. Όμως, η περιφερειακή αρχή προχωρά σε προγραμματική σύμβαση για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε στην επισκευή και συντήρηση των κτηρίων της Αστυνομίας. Τόσο το κτήριο της ανωτέρας Διεύθυνσης όσο και το υποκατάστημα της Ασφάλειας. Ο προϋπολογισμός είναι σχεδόν 500.000 ευρώ και το έργο, είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Οι συμβαλλόμενοι είναι η ΠΝΑΙ, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού. Η μελέτη έχει ολοκληρωθεί και μετά την έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο, θα περιμένουμε την εγκατάσταση του εργολάβου για να ξεκινήσουν οι εργασίες. Έχει σημασία πάντως, να τονίσουμε ότι, παρά το γεγονός πως η ΠΝΑΙ δεν έχει αρμοδιότητα για τέτοιου είδους έργα και παρεμβάσεις, αποφάσισε να διαθέσει πόρους για να βοηθήσει να δοθούν λύσεις σε διάφορα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή μας».
Σημειώνεται πως οι παρεμβάσεις θα γίνουν τόσο εσωτερικώς όσο και εξωτερικώς στα κτήρια της Αστυνομίας Ρόδου, τα οποία εμφανίζουν πλέον πάρα πολλά προβλήματα αφού έχουν να συντηρηθούν πολλά χρόνια.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου