Τοπικές Ειδήσεις

Ο Παναγιώτης Μεγαλούδης από τη Σύμη υποψήφιος με την παράταξη του Μανώλη Γλυνού

Η «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» ανακοινώνει σήμερα την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Μεγαλούδη από την Σύμη. Η παράταξή μας με πίστη στη νέα γενιά, δίνει χώρο στους νέους ανθρώπους. Εκτιμούμε τις γνώσεις τους, ακούμε την γνώμη τους, είμαστε κοντά τους, τους θέλουμε δίπλα μας.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Μανώλης Γλυνός καλωσόρισε τον Παναγιώτη Μεγαλούδη στην «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου», δηλώνοντας τα εξής: «Δεν μπορείς να σχεδιάζεις για το αύριο, χωρίς να δίνεις φωνή και χώρο στους νέους ανθρώπους για να μπορούν να ονειρεύονται, να ελπίζουν, να δημιουργούν. Νέοι άνθρωποι, ανήσυχα πνεύματα, κόντρα στο ρεύμα των καιρών επιμένουν να μην τα παρατούν και επιθυμούν να διεκδικήσουν τη δική τους θέση στην τοπική πολιτική σκηνή. Ο Παναγιώτης Μεγαλούδης ανήκει σε αυτή την ελπιδοφόρα γενιά νέων, με όραμα και σχέδια για το μέλλον. Ό,τι πιο σημαντικό μπορούμε να κάνουμε για να διασφαλίσουμε την κοινωνική ευημερία, συμπυκνώνεται στην πολιτική για τη νεολαία. Οφείλουμε να δώσουμε κίνητρα ώστε οι νέοι να παραμείνουν στα νησιά μας. Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε σήμερα τον Παναγιώτη στη “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου”, για να μετατρέψουμε όλοι μαζί το Νότιο Αιγαίο σε περιφέρεια νεότητας, να δημιουργήσουμε φιλικές νεανικά κοινωνίες, να οδηγήσουμε τα νησιά μας στην νέα εποχή».

Στο πολιτικό του μήνυμα ο Παναγιώτης Μεγαλούδης, αναφέρει: «Για να ξεπεράσουμε τα προβλήματά μας ως νησιώτες πρέπει να συμμαχήσουμε, να διώξουμε από μέσα μας την μισαλλοδοξία, να νικήσουν ο διάλογος και η συνεργασία. Ο επικεφαλής του συνδυασμού μας Μανώλης Γλυνός έχει αποδείξει την αγάπη του προς τον συνάνθρωπο μέσα από την προσφορά και την ενασχόλησή του με τα κοινά. Ο συνδυασμός της Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου απαρτίζεται από άξιους ανθρώπους, ικανούς να καταστήσουν την Περιφέρειά μας, μια Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών. Στο πλαίσιο της πτυχιακής μου εργασίας ως μηχανολόγος μηχανικός έχω μελετήσει το βέλτιστο τεχνικά και οικονομικά σύστημα για την ενεργειακή αυτονομία της Σύμης μέσα από το οποίο προκύπτει ότι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας μπορούν να φέρουν σημαντικά έσοδα στις τοπικές κοινωνίες και να ανακουφίσουν το περιβάλλον. Εχουμε το σχέδιο, έχουμε το όραμα και διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στη Ρόδο στις 5 Φεβρουαρίου 1992. Ο πατέρας του Ιωάννης Μεγαλούδης και η μητέρα του Δέσποινα Νικολέττου κατάγονται από την Σύμη. Έχει δύο αδέλφια τον Μανώλη και την Σεβαστιάνα.

Μεγάλωσε στην Σύμη, μιλάει Αγγλικά και είναι απόφοιτος του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Κρήτης. Εκπόνησε την πρακτική του άσκηση στον τοπικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Σύμη. Η πτυχιακή του εργασία επιλέχθηκε από τους καθηγητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Κρήτης στα πιο καινοτόμα project αποφοίτων και είχε θέμα: Διαστασιολόγηση Υβριδικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Σύμη αποτελούμενο από Αναστρέψιμο υδροηλεκτρικό έργο με χρήση θαλασσινού νερού και αιολικό πάρκο.

Τον Αύγουστο του 2017 με δική του πρωτοβουλία και σε συνεργασία με τον Δήμο Σύμης διοργανώθηκε η πρώτη ημερίδα αναπτυξιακής ενεργειακής πολιτικής στο νησί με την συμμετοχή σπουδαίων επιστημόνων με σκοπό οι κάτοικοι και φίλοι της Σύμης να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας στην Χώρα μας.

Τον Οκτώβριο του 2018 ο ίδιος με την οικογένειά του ίδρυσαν  μια νέα επιχείρηση στη Σύμη, όπου στο εργαστήριό τους κατασκευάζονται ξυλόγλυπτες εικόνες του Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτη.

Έχει συμμετάσχει σε αρκετές εορταστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με τις τοπικές χορευτικές ομάδες του νησιού αλλά και με μουσικά συγκροτήματα παίζοντας drums.

Από το Γραφείο Τύπου

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου