Τοπικές Ειδήσεις

ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ – «Πάμε μαζί….. για τη Ζωή»

Μέσα σε κλίμα έντονης χαράς, περηφάνειας και συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν οι φετινές ολοκληρώσεις των μελών που συμμετείχαν σε θεραπευτικές δομές του Πολυδύναμου Κέντρου Ρόδου και των οικογενειών τους. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και η Κοπή της Πίτας του Πολυδύναμου Κέντρου και της Κινητής Μονάδας Ρόδου.

Ολοκλήρωσαν έφηβοι που συμμετείχαν στις Ομάδες Θεραπείας Εφήβων και οι γονείς τους, ενήλικες με ζητήματα εξάρτησης από το τζόγο και οι σύντροφοί τους και ενήλικες με θέματα εξάρτησης παράνομων ουσιών και οι οικογένειές τους.

Η ολοκλήρωση ενός θεραπευτικού προγράμματος του ΚΕΘΕΑ είναι μια σύνθετη διαδικασία και αφορά το κλείσιμο ενός κύκλου που έχει στόχο την κοινωνική επανένταξη του ατόμου που αντιμετωπίζει προβλήματα εξάρτησης. Η θεραπευτική προσέγγιση του ΚΕΘΕΑ η οποία είναι ψυχοκοινωνική, βοηθάει τον άνθρωπο να εξετάσει τις ρίζες του προβλήματός του υποστηρίζοντάς τον στη διαδικασία της προσωπικής του αλλαγής. Η εμπλοκή της οικογένειας στη θεραπευτική διαδικασία είναι ουσιαστική και απαραίτητη. Η οικογένεια υποστηρίζει το μέλος της και υποστηρίζεται σε αυτό το δύσκολο αγώνα προς την απεξάρτηση.

Το Πολυδύναμο Κέντρο και η Κινητή Μονάδα Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ -με βασικό γνώμονα το στοιχείο της νησιωτικότητας- καλύπτουν τις ανάγκες διαφορετικών ομάδων, μέσα από διαφορετικού τύπου υπηρεσίες, προσφέροντάς τους τη στήριξη που κάθε φορά έχουν ανάγκη. Είναι δομές που εξυπηρετούν και οι δύο την αντιμετώπιση των (νόμιμων και παράνομων) εξαρτήσεων στο νησί μας και έχουν ενταχθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2021-2027».

Όλες οι υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ παρέχονται δωρεάν και δεν χορηγούνται υποκατάστατα.

 

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για οποιαδήποτε πληροφορία είναι τα 22410 73751 & 22410 20343.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου