Τοπικές Ειδήσεις

Κινητικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του Συνεδρίου του κόμματος

Την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πρέπει να προχωρήσει στην κατεύθυνση μιας νέας πολιτικής πρότασης, με προοδευτικό πρόσημο ενόψει του Συνεδρίου του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2020, εξέφρασε σε δηλώσεις του στην «δημοκρατική», ο γραμματέας της Νομαρχιακής Νότιας Δωδεκανήσου του κόμματος, κ. Αντώνης Αποστολίδης.

Μιλώντας για τις προετοιμασίες του Συνεδρίου και τις δράσεις που ετοιμάζονται σε όλη την χώρα αλλά και σε τοπικό επίπεδο, τόνισε χαρακτηριστικά:
«Το πρώτο κομμάτι αφορά στην καμπάνια εγγραφής νέων μελών στο ΣΥΡΙΖΑ.
Η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη μέσα από το ‘isyriza.gr’ μπορεί οποιοσδήποτε επιθυμεί να κάνει αίτηση εγγραφής. Ωστόσο, η διαδικασία εγγραφής ολοκληρώνεται μετά από προσωπική επαφή με τα κατά τόπους όργανα του κόμματος.
Μέχρι τώρα, η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά και υπάρχει ενδιαφέρον τόσο στα Δωδεκάνησα όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Νοτίου Αιγαίου. Αυτό αποτελεί μια ‘ζύμωση’ με τα στελέχη μέσα από εσωτερικό διάλογο που θα μας οδηγήσει στο Συνέδριο, την ερχόμενη άνοιξη.
Το δεύτερο κομμάτι αφορά, τον προ-συνεδριακό διάλογο που θα έχει ως κορύφωμα το Συνέδριο θέσεων, αναδιαμόρφωσης –ενδεχομένως και ‘επανίδρυσης’ του κόμματος, ανάλογα με τα αποτελέσματα.
Σε κάθε περίπτωση θα γίνει εμπλουτισμός θέσεων και θα δοθεί ένας νέος, πλουραλιστικός χαρακτήρας στο κόμμα, η τελική μορφή του οποίου θα αποφασιστεί στο Συνέδριο.
Εμείς απευθύνουμε έκκληση σε όποιον επιθυμεί να συμμετέχει σε αυτόν τον διάλογο, μέσα από τις εσωκομματικές διαδικασίες.
Δηλαδή, μπορεί κάποιος να συμμετέχει και χωρίς απαραίτητα να εγγραφεί στο κόμμα ως ‘φίλος’ του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετέχοντας στον διάλογο που έχει ανοίξει, όσον αφορά στην διαμόρφωση μιας νέας πολιτικής πρότασης με προοδευτικό πρόσημο, η οποία θα είναι συνολική και θα αφορά όλες τις δυνάμεις που θα συμμετέχουν.
Είτε θεσμικά, μέσω των φορέων που πρόσκειται κάποιος, είτε μέσω φίλων και φίλα προσκειμένων».

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΕΣ
Στο πλαίσιο της προ-συνεδριακής προετοιμασίας, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με ομιλίες των κ.κ. Ρένας Δούρου και Γιάννη Ραγκούση την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 7.30 στο ξενοδοχείο Πλάζα ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες ανάλογες δράσεις.
«Στόχος είναι ο ΣΥΡΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, να συζητήσει και με τα μέλη, τους φίλους και με την κοινωνία ώστε χρήσιμα πολιτικά συμπεράσματα να μπορέσουν να αξιοποιηθούν στην κατεύθυνση της δημιουργίας μιας νέας πολιτικής πρότασης, με προοδευτικό πρόσημο το οποίο θα είναι το κυρίαρχο πρόταγμα σε μια νέα πολιτική αναμέτρηση.
Εμείς θέλουμε τον κόσμο να συμμετέχει ώστε να διαμορφωθούν νέες πολιτικές προτάσεις».
Σε ερώτηση τι θα προτάξουν οι Νομαρχιακές της περιοχής της Δωδεκανήσου (και κατ’ επέκταση του Νοτίου Αιγαίου) ο κ. Αποστολίδης, δήλωσε κατηγορηματικά: «Θα δούμε το τελικό αποτέλεσμα και αναλόγως θα διαμορφώσουμε τις προτάσεις μας. Μια ανάλογη προετοιμασία, είχαμε κάνει στο προηγούμενο Συνέδριο το 2016, όπου οι Νομαρχιακές της περιοχής της Δωδεκανήσου, είχαν πρωταγωνιστήσει με τις προτάσεις τους, στην δημιουργία και στην καθιέρωση νησιωτικών πολιτικών.
Σας θυμίζω ότι το προηγούμενο Συνέδριο είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2016, όπου κατά την διάρκεια του προ-συνεδριακού διαλόγου, περιελήφθησαν στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ προτάσεις για εφαρμογή νησιωτικών πολιτικών, τις οποίες είδαμε να γίνονται πράξη από την προηγούμενη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
Με την υπουργοποίηση του κ. Νεκτάριου Σαντορινιού, εφαρμόστηκαν αυτές οι πολιτικές σε επίπεδο ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής.
Και αργότερα, με την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Νίσυρο, τότε, ανακοινώθηκε μια δέσμη μέτρων νησιωτικής πολιτικής με κορύφωμα το Μεταφορικό Ισοδύναμο.
Η πρωτοβουλία αυτή, ξεκίνησε από τα Δωδεκάνησα και, ήταν μια καθολική προσπάθεια.
Νομίζω πως κάτι αντίστοιχο μπορεί να συμβεί και πάλι. Οι προτάσεις μας θα είναι σε όλα τα επίπεδα, τόσο για νησιωτικές πολιτικές όσο και άλλα ζητήματα, τα οποία κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης δεν μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε και να επιλύσουμε.
Για παράδειγμα, πρέπει να βρούμε έναν τρόπο για την στελέχωση ιατρικού προσωπικού στα νησιά.
Όσες προσπάθειες κι αν είχαμε κάνει κι εμείς σαν κυβέρνηση, δεν είχαν τα αποτελέσματα που θέλαμε.
Επιπλέον, θα προωθήσουμε προτάσεις για την στελέχωση του δημόσιου τομέα στα νησιά μας, τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών καθώς και άλλων ζητημάτων που αφορούν την περιοχή μας. Αυτό που θέλουμε να αναδείξουμε, είναι και τα ευρωπαϊκά προγράμματα νησιωτικών πολιτικών και πιστεύω, πως η προσπάθεια σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συνεχιστεί».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου