Ειδήσεις

Χιλιάδες πολίτες κινδυνεύουν με κατασχέσεις εαν δεν κάνουν ρύθμιση χρεών

Ξεπέρασαν τις 12.000 οι εντολές κατάσχεσης για οφειλές στο ΙΚΑ, τις οποίες μπορούν να αποφύγουν οι οφειλέτες μόνο εαν ενταχθούν στη νέα ρύθμιση χρεών με εως και 100δόσεις.

Οι κατασχέσεις για οφειλές προς το ΙΚΑ στο 11μηνο Νοεμβρίου 2013 – Οκτωβρίου 2014 εκτινάχθηκαν στις 12.093, σύμφωνα με την Ημερησία.

το ΙΚΑ προχώρησε σε κατασχέσεις καταθέσεων για 227 οφειλέτες και στην έκδοση 301 ενταλμάτων κατάσχεσης

Μόνο τον Οκτώβριο του 2014 βγήκαν εκτός, των τότε, ρυθμίσεων 3.147 οφειλέτες, από τους οποίους 1.861 σταμάτησαν να πληρώνουν τις δόσεις τους, από τη επονομαζόμενη νέα αρχή, και 1.286 από την πάγια ρύθμιση που υπήρχε.
Ως άμεση συνέπεια το ΙΚΑ προχώρησε σε κατασχέσεις καταθέσεων για 227 οφειλέτες και στην έκδοση 301 ενταλμάτων κατάσχεσης.

Όπως διαφαίνεται η μόνη λύση για τους εγκλωβισμένους οφειλέτες είναι η υπαγωγή τους στη νέα ρύθμιση χρεών με εως και 100 δόσεις, υπό την αίρεση βέβαια της τρόικας.

Πάντωας καλό θα ήταν και οι δανειστές να ανοίξουν τα μάτια τους και να άρουν τις επιφυλάξεις τους βλέποντας πόσο καλά περπάτησε η ρύθμιση οφειλών στον ΟΑΕΕ, που μόνο μόνο στην πρώτη, χθεσινή ημέρα, έτρεξαν να υπαχθούν τουλάχιστον 400 οφειλέτες, κάτι που αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση της ρευστότητας στα Ταμεία.

Πηγή Ημερησία

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου