Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,

Μετά τις δυο απεργιακές κινητοποιήσεις στις 24 Σεπτέμβρη και στις 2 Οκτώβρη, κλιμακώνουμε με νέο συλλαλητήριο στις 24 Οκτώβρη, με μεγαλύτερη δύναμη, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα τη δράση μας ενάντια στο κατάπτυστο νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής.

Παλεύουμε κόντρα στο πολυνομοσχέδιο- σκούπα με το οποίο η κυβέρνηση υλοποιεί όλες τι απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, δίνοντας «γη και ύδωρ» στο μεγάλο κεφάλαιο, με φοροαπαλλαγές, διευκο-λύνσεις και κάθε είδους προνόμια, ενώ στο όνομα της « καταπολέμησης της γραφειοκρατίας» δίνει τη δυνατότητα για επενδύσεις όπου και με όποιους όρους θέλει.

Παλεύουμε κόντρα στο νομοσχέδιο που επιφέρει συντριπτικό χτύπημα στις Συλλογικές Συμβάσεις Ερ-γασίας και ειδικά στις Κλαδικές, βάζει σε μόνιμη «πρέσα» τους μισθούς και θέτει υπό ασφυκτικό κρατι-κό έλεγχο τη λειτουργία των συνδικάτων, με ηλεκτρονικό φακέλωμα και χτύπημα των Γενικών Συνε-λεύσεων, προσπαθώντας να επιβάλλει «σιγή νεκροταφείου».

Παλεύουμε κόντρα στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, που σπέρνουν σύγχυση και μοιρο-λατρία, που κάνουν ό,τι μπορούν για να μην υπάρξει αντίδραση από τους εργαζόμενους, ξοφλώντας με τον τρόπο αυτό τις δεσμεύσεις τους, απέναντι στο ΣΕΒ, την κυβέρνηση, αποδεικνύοντας περίτρανα την απόλυτη συμφωνία τους με την εφαρμογή των μέτρων.

Παλεύουμε ώστε στο χώρο της παιδείας να επιβάλλουμε τη δικιά μας « κανονικότητα», βάζοντας μπρο-στά την ικανοποίηση των αναγκών μας.

Διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, κάλυψη όλων των κενών, σύγχρονα, ασφαλή σχολεία, ουσιαστική εφαρμογή της Δίχρονης Π.Α., στήριξη της Ε.Α και Εκπαίδευσης, κάθε ειδικότητα να διδάσκει το αντικείμενό της, ανάκτηση όλων των απωλειών , επανα-φορά 13ου και 14ου μισθού. Αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Ούτε λεπτό αναμονής, ούτε μια ώρα χαμένη. Κλιμακώνουμε την πάλη μας!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ- ΠΕΜΠΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΗ

18:30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ

ΡΟΔΟΣ, 20/10/2019

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ