Ειδήσεις

Συνεργασία ανάμεσα στις Περιφέρειες του Αιγαίου σε θέματα ισότητας και αλληλεγγύης

Της Πέγκυς Ντόκου

Πλαισιωμένος από τις περιφερειακές συμβούλους Χαρίκλεια Γιασιράνη (Νοτίου Αιγαίου) και Αγγελική Συνοδινού (Βορείου Αιγαίου) ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Κόκκινος ανακοίνωσε χθες την έναρξη συνεργασίας μεταξύ των δύο Περιφερειακών Αρχών σε θέματα ισότητας και αλληλεγγύης.
«Πρόκειται για νέα εποχή στη συνεργασία μεταξύ των δύο Περιφερειών με μια σειρά από δράσεις σε αυτούς τους τομείς. Η ευρωπαϊκή ένωση δίνει σημασία στη συνεργασία των Περιφερειών και κυρίως στις μακροπεριφέρειες και στις νησιωτικές περιοχές», εξήγησε η κ. Γιασιράνη.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η κ. Συνοδινού, η οποία εξέφρασε την ικανοποίησή της για την συνεργασία των δύο Περιφερειών σε τέτοιους ευαίσθητους τομείς.
Ο Χ.ΚΟΚΚΙΝΟΣ
Σε δηλώσεις του ο κ. Κόκκινος αναφέρθηκε στην έναρξη συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στον Δήμο Ρόδου και στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ με σημείο αιχμής τον καθαρισμό των χειμάρρων και περιοχών, όπου απαιτείται παρέμβαση, όπως τα ρυάκια, ενόψει του χειμώνα.
«Ζητήσαμε ήδη την κινητοποίηση όλων των αρχών και φορέων στα Δωδεκάνησα αφού πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα για ενδεχόμενη αλλαγή του καιρού. Εδώ θα ζητήσουμε και τη συνεργασία με τους πολίτες κυρίως στους οδικούς άξονες του δικτύου και σε περιοχές, όπου έχουν εκδηλωθεί πυρκαγιές», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος επισήμανε ότι είναι η ΠΝΑΙ είναι εν αναμονή για την σχετική εγκύκλιο από την πολιτική προστασία ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Παράλληλα, ο κ. Κόκκινος αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΔΕΕΔΗΕ κ. Κώστα Ζωντανό, από τον οποίο ζήτησε ενημέρωση σχετικά με την δημιουργία δεύτερου κέντρου διανομής της ΔΕΗ στην πόλη της Ρόδου:
«Ξεκαθάρισα στον κ. Ζωντανό ότι η θέση της Περιφέρειας είναι ξεκάθαρη –έχουμε βάλει όρους για την διαφύλαξη του περιβάλλοντος και για την προστασία της υγείας των πολιτών, οι οποίοι θα πρέπει να τηρηθούν. Ζήτησα ακόμη να γίνει προσπάθεια μείωσης των τιμολογίων στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής απέναντι στις ευπαθείς ομάδες πολιτών» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου