Τοπικές Ειδήσεις

Επίσκεψη Γερμανών κτηνιάτρων στο Δημοτικό Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων

Την προηγούμενη εβδομάδα επισκεφτήκαν το Δημοτικό Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Ρόδου ο κτηνίατρος κ. Andreas Palluch και η βοηθός κτηνιάτρου κα Janina Wappler από το Ramscheid της Γερμανίας. Στόχος της επίσκεψης ήταν η εν δυνάμει μελλοντική συνεργασία με το Σύλλογο Φιλοζωικής και το Καταφύγιο Ζώων προκειμένου να πραγματοποιηθούν προγράμματα επανένταξης ζώων, στειρώσεων και υιοθεσιών από εθελοντές κτηνίατρους. Ο κτηνίατρος και η βοηθός του εξέτασαν κάποια από τα αδέσποτα ζώα συνεισφέροντας με την εμπειρία τους και τις προτάσεις τους στην βελτίωση λειτουργίας του Δημοτικού Καταφυγίου.

Ο Δήμος Ρόδου επιχορηγεί ετησίως τον Σύλλογο Φιλοζωικής Ρόδου για δράσεις εμβολιασμού, αποπαρασίτωσης, περίθαλψης, σίτισης αδέσποτων ζωών και έχει προσφέρει από το 1997 δωρεάν τη χρήση του Δημοτικού Καταφύγιου Αδέσποτων ζώων.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τον κ. Andreas Palluch και την κα Janina Wappler και να τους συγχαρούμε για την εξαιρετική επαγγελματικότητα τους σε συνδυασμό με την ευαισθησία, το ενδιαφέρον και την αγάπη τους για τα αδέσποτα. Ο Δήμος θα προσφέρει την υποστήριξη του στις προσπάθειες αυτές και είναι ανοιχτός σε οποιαδήποτε συνεργασία και υποστήριξη σε θέματα βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των ζώων.

Επίσης, ευχαριστούμε θερμά το τυπογραφείο τοθ κ. Νίκου Χατζηκαλημέρη στην Ιαλυσό Ρόδου για την υποστήριξη των προσπαθειών της Δ/νσης Πρωτογενή Τομέα στο θέμα των αδέσποτων ζώων του νησιού.

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος

Τομέα Πρωτογενούς Ανάπτυξης

Ευδοκία Πάττα – Αποστολίδη

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου