Τοπικές Ειδήσεις

Λαμπερά εγκαίνια για τη νέα γέφυρα Κρεμαστής (Βίντεο)

Σηματοδοτεί την έναρξης μίας νέας εποχής για τη Ρόδο

Παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα τα εγκαίνια της νέας γέφυρας της Κρεμαστής, ενός έργου πνοής που καθυστέρησε δεκαετίες ολόκληρες και που η περιφερειακή αρχή του Γιώργου Χατζημάρκου ολοκλήρωσε σε μόλις επτά μήνες (νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα).

Και πρόκειται για ένα έργο που χτίζει γέφυρες με το μέλλον του τόπου, το οποίο όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, πρέπει να το σχεδιάσεις και να δουλέψεις σκληρά για να έρθει, διαφορετικά όλα μένουν …στάσιμα!

Στο μακρινό 1992 που υπηρετούσε ως δόκιμος στο στρατόπεδο της Παστίδας αναφέρθηκε ο κ. Μάκης Βορίδης, δηλώνοντας ότι θυμάται να διασχίζει με το μοτοποδήλατό του την πάντα πλημμυρισμένη γέφυρα κατευθυνόμενος προς το Παραδείσι.

Μεταφέροντας τους χαιρετισμούς του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, εξέφρασε το θαυμασμό του για το σπουδαίο αυτό έργο, διερωτώμενος γιατί καθυστέρησε 30 ολόκληρα χρόνια και γιατί έπρεπε να βρεθεί ο Γιώργος Χατζημάρκος να το υλοποιήσει. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τα πρόσωπα είναι αυτά που έχουν σημασία και εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του για την επιλογή της ΝΔ στο πρόσωπο του Γιώργου Χατζημάρκου για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου αλλά και για τη συνεργασία που έχει ο ίδιος με τον Περιφερειάρχη, ένα ικανό και άξιο άνθρωπο που καταφέρνει να δίνει λύσεις σε προβλήματα δεκαετιών.
Η νέα γέφυρα της Κρεμαστής σηματοδοτεί μία νέα εποχή και ανοίγει μία νέα σελίδα για το αύριο και το μέλλον που αξίζει ο τόπος, δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος. «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, σε ένα τόπο στον οποίο στο παρελθόν θρηνήσαμε την απώλεια συμπολιτών μας, να κάνουμε μία δήλωση αυτοδέσμευσης για τη συνέχεια. Δεν με αφορά το έργο αυτό ως τεχνικό έργο. Με αφορά αυτό που σηματοδοτεί. Και σηματοδοτεί το τέλος μίας ολόκληρης εποχής, μίας εποχής που τελειώνουν τα άλλοθι και οι δικαιολογίες, η μιζέρια και η κακομοιριά. Σήμερα ανοίγει μία νέα σελίδα για το Αύριο και το μέλλον που αξίζουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης και συμπλήρωσε ότι το «Αθηνοκεντρικό Κράτος», βρήκε πάντα προθυμία συνεργασίας και όχι εμπόδια όπως υποστήριζαν άλλοι στο παρελθόν.

Ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος όπως δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος, ήταν πάντα πρόθυμος να ακούσει τα προβλήματα και τις ανάγκες των νησιών. Ευχαρίστησε επίσης τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, τονίζοντας ότι το έργο της νέας γέφυρας της Κρεμαστής, αποτελεί προϊόν συνεργασίας και συνένωσης δυνάμεων.

Αντώνης Καμπουράκης

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Αντώνης Καμπουράκης δήλωσε τα εξής: «Είναι μια ξεχωριστή και πολύ αισιόδοξη μέρα σήμερα, για τη Ρόδο. Για τη Γέφυρα, που εγκαινιάζουμε, δεν χρειάζεται να πω πολλά. Μιλάει μόνη της. Για την ασφάλειά της, την ποιότητά της, την υπερπολύτιμη συμβολή της, στην οδική σύνδεση όλης της Ρόδου, ειδικά δε, της Πόλης με το Αεροδρόμιο, που έχει κρίσιμη σημασία, και για τον τουρισμό μας, αλλά και για όλη την παραγωγική, και εμπορική δραστηριότητα, τού νησιού μας. Τα καλύτερα λόγια, είναι πάντοτε οι πράξεις, και οι περιγραφές περισσεύουν, όταν γίνεται κάτι σωστά, και υπεύθυνα.

Αυτό που θέλω να τονίσω, όμως, είναι πως η Γέφυρα Κρεμαστής, σηματοδοτεί μια πολύ μεγάλη αλλαγή, σε σχέση με το παρελθόν.

Το παρελθόν στο οποίο ακούσαμε πολλά λόγια, και δεν είδαμε έργα και πράξεις. Το παρελθόν, στο οποίο κυλούσαν τα χρόνια, ακούγοντας δικαιολογίες, γιατί δεν έγινε αυτό, που έπρεπε να γίνει. Το παρελθόν, στο οποίο τα αυτονόητα, παρέμεναν ζητούμενα, μέσα στα συρτάρια. Αυτό το κακό παρελθόν της αδράνειας, που στέρησε από τους Ροδίτες, αυτά που άξιζαν και δικαιούνταν, ξεπερνάμε σήμερα. Τα αυτονόητα επιτέλους δικαιώνονται. Η κοινή λογική επικρατεί ξανά.

Γιατί πρέπει να είναι λογικό και αυτονόητο, πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση της χώρας, έχουν όραμα και υποστηρίζουν έμπρακτα, την ανάπτυξη των νησιών μας, ειδικά εδώ στο ακριτικό Αιγαίο, που η ανάπτυξη, δεν σημαίνει μόνο ευημερία, αλλά κυρίως, αποτελεσματική θωράκιση, έναντι υπαρκτών, ή δυνητικών απειλών.

Και θέλω Κύριε Υπουργέ, να σας ευχαριστήσω θερμά, τόσο εσάς προσωπικά, αλλά στο πρόσωπό σας και όλη την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για το επίπεδο της συνεργασίας μας, και το διαρκές ενδιαφέρον, για την πρόοδο των νησιών, και της Ρόδου μας. Η αμέριστη υποστήριξη, τής κυβέρνησής σας, στην προοπτική της βιώσιμης ανάπτυξης, με οφέλη για όλους τους νησιώτες, είναι για μας, πηγή δύναμης, να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο, στις προσδοκίες των συμπολιτών μας.

Η υποστήριξη αυτή έχει ιστορικά χαρακτηριστικά, για τη Ρόδο και το νότιο Αιγαίο, καθώς για πρώτη φορά εκμηδενίσαμε τις αποστάσεις, και μπήκαν τα νησιά μας, στο κέντρο της κυβερνητικής πολιτικής.

Αγαπητοί Φίλοι,

Η κοινή λογική επικρατεί ξανά, όταν οι δύο βαθμοί, της αυτοδιοίκησης συνεργάζονται άριστα, και αυτό αποτυπώνεται, σε χειροπιαστό και μετρήσιμο έργο. Και είναι ευτύχημα, να βρίσκεται στο τιμόνι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο Γιώργος Χατζημάρκος, με τον οποίο μοιραζόμαστε την ίδια αντίληψη, για την αξία της συνεργασίας.

Για τον τόπο μας, είναι η ώρα, για το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός. Για να λυθούν τα προβλήματα που χρονίζουν, και ν’ ανοίξουν καινούργιες προοπτικές. Για να απελευθερώσουμε, το δυναμικό, των τοπικών μας κοινωνιών. Να δώσουμε ώθηση στον Διάλογο, στη Σύνθεση, στην Κοινή Προσπάθεια, στην Αποτελεσματικότητα. Να ορίσουμε κοινούς τόπους συμφωνίας, και συναίνεσης. Η ισχύς εν της ενώσει, έλεγαν οι σοφοί πρόγονοί μας, και ΔΕΝ ήταν σχήμα λόγου.

Μόνο ενωμένοι κερδίζουμε. Σε όλα τα μέτωπα, σε όλες τις αναμετρήσεις. Ενωμένοι, για το κοινό καλό, με σχέσεις εμπιστοσύνης, και πάνω απ’ όλα, βάζοντας την κοινή λογική, πάνω από ιδεοληψίες, λαϊκισμούς, και προσωπικές φιλοδοξίες. Γι’ αυτό τον λόγο, Αυτήν, την αισιόδοξη προοπτική, επιβεβαιώνουν, τα σημερινά εγκαίνια: Πέραν από την πρακτική σημασία της, η νέα Γέφυρα Κρεμαστής, έχει και μια εξίσου υψηλή, Συμβολική Σημασία: Τραβήξαμε, κόκκινη γραμμή στο χθες, και ΔΕΝ επιλέξαμε την εύκολη οδό, να αφήσουμε ανέγγιχτα, τα προβλήματα. Αντίθετα, κάθε μέρα, συνεχίζουμε με σθένος, τα έργα και τις παρεμβάσεις, που έχει ανάγκη ο τόπος μας.  Επιλέξαμε το δρόμο της Δράσης, της Ευθύνης, του Αποτελέσματος. Υπερασπιζόμαστε τις επιλογές μας, συνεχίζουμε µε αποφασιστικότητα».Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου