Τοπικές Ειδήσεις

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών/μαθητριών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείο Ρόδου για το σχολικό έτος 2019-202

Μέχρι τις 31 Μαΐου 2019 μπορούν οι γονείς-κηδεμόνες μαθητών/μαθητριών που τελειώνουν το Δημοτικό Σχολείο, να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής για το Μουσικό Σχολείο Ρόδου. Η αίτηση υπάρχει ηλεκτρονικά στον ιστότοπο του Σχολείου μας www.musicschoolrhodes.gr και στο γραφείο της Διεύθυνσης (https://forms.gle/JtYwTvjD8Nd3BZ1x7).

Η διαδικασία επιλογής θα πραγματοποιηθεί τις εργάσιμες ημέρες από 19 έως 24 Ιουνίου 2019 και θα ξεκινήσει ταυτόχρονα σε όλα τα Μουσικά Σχολεία την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 και ώρα 10.00 π. μ.

Είναι σημαντικό πιστεύουμε, να τονισθούν τα παρακάτω:

· Οι υποψήφιοι μαθητές/μαθήτριες της Ά Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων, δε χρειάζεται να έχουν μουσικές γνώσεις για να συμμετέχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις.

· Τα Μουσικά Σχολεία (Γυμνάσια και Λύκεια) είναι δημόσια σχολεία γενικής παιδείας εμπλουτισμένα με μουσικά μαθήματα (θεωρητικά και πρακτικά) και δεν υπολείπονται σε τίποτα των άλλων σχολείων, αφού οι ώρες των μουσικών μαθημάτων γίνονται επιπλέον, χωρίς κόστος για τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Η μετακίνηση των μαθητών/μαθητριών μας γίνεται δωρεάν με συγκεκριμένα δρομολόγια. Λόγω του ωραρίου (08:00-15:00 και 08:00-14:30) οι μαθητές/μαθήτριες σιτίζονται σε διαμορφωμένο χώρο-τραπεζαρία.

· Οι απόφοιτοι του Λυκείου δεν ακολουθούν οπωσδήποτε μουσικές σπουδές, αλλά μπορούν να ακολουθήσουν οποιανδήποτε κατεύθυνση. Οι απόφοιτοι του Σχολείου μας έχουν εισαχθεί σε πανεπιστημιακά τμήματα Ιατρικής, Πολυτεχνείου, Φιλοσοφικής, Αρχαιολογίας, Υπολογιστών κτλ. και φυσικά Μουσικής.

· Το παιδαγωγικό κλίμα, η καθημερινή σχολική ζωή και οι σχέσεις μαθητών/μαθητριών/εκπαιδευτικών/κηδεμόνων, είναι σε άριστο επίπεδο, χωρίς φαινόμενα εκφοβισμού (bulling).

· Πέρα από την καλλιτεχνική δραστηριότητα που διαρκεί καθ’ όλη τη σχολική περίοδο, το Σχολείο μας δημιουργεί και συμμετέχει σε πλήθος δράσεων σε συνεργασία με όλους τους φορείς του τόπου.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2241065651, 67850. Email: gmousrod@sch.gr .

Εκ της Διευθύνσεως

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Nα ενημερώσουμε τους αναγνώστες σας πως μόλις μας ήρθε απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η οποία αναφέρει ότι η προθεσμία παρατείνεται έως και τις 4 Ιουνίου λόγω των εκλογών.
    Αναφέρει σχετικά: “Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της διεξαγωγής των Αυτοδιοικητικών Εκλογών ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αίτησης συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής στα Μουσικά Γυμνάσια ορίζεται η 4η Ιουνίου 2019”.

Σχολιασμός άρθρου