Την Τρίτη και ώρα 20:30 στο ξενοδοχείο Plaza πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των υποψηφίων και στελεχών της παράταξης Ροδιακής Δημιουργία. Σκοπός της συνάντησης ήταν η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και ο καθορισμός της στάσης της παράταξης στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.

Το παρόν έδωσαν περίπου οι μισοί και πλέον υποψήφιοι (άνω των 100) και την διαδικασία επέβλεψε ο επικεφαλής της παράταξης ΡΟ.ΔΗ. κ Χατζής Χατζηευθυμίου.

Κατά την αρχική του τοποθέτηση ο κ Χατζηευθυμίου αφού αναφέρθηκε στο έντονο παρασκήνιο και τα αθέμιτα μέσα που χρησιμοποίησε το τοπικό πολιτικό σύστημα έκανε αναφορά στις αρχές και τις προγραμματικές θέσεις της παράταξης ΡΟ.ΔΗ.

Ο κ Χατζηευθυμίου υπογράμμισε ότι η παράταξη ΡΟ.ΔΗ. ήταν η μόνη που άρθρωσε προγραμματικό λόγο και παρουσίασε ένα ρεαλιστικό πλάνο διακυβέρνησης του δήμου και μεταρρύθμισης του μοντέλου λειτουργίας των υπηρεσιών.

Παράλληλα ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους η παράταξη ΡΟ.ΔΗ. δια του επικεφαλής της θεωρεί ότι δεν πρέπει να ταχθεί υπέρ της μίας η της άλλης πλευράς στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.

Πιο συγκεκριμένα ο κ Χαζτηευθυμίου αναφέρθηκε στις αρχές της παράταξης και το στόχο της για την ριζική αλλαγή εκ βάθρων της τοπικής πολιτικής σκηνής με σκοπό την εξυγίανσης της. Με βάση λοιπόν την απουσία προγραμματικών θέσεων από τις δύο παρατάξεις αλλά και τα «φθαρμένα» πρόσωπα που εμφανίζονται ως δυνητικοί αντιδήμαρχοι, ο κ Χατζηευθυμίου απέκλεισε οποιαδήποτε περίπτωση στήριξης τους.

Παρόλα αυτά ο κ Χατζηευθυμίου δεν απέκλεισε τον διάλογο με οποιαδήποτε από τις δύο παρατάξεις προσέλθει αποδεχόμενη αυτά τα δύο προαπαιτούμενα, δηλαδή να υπάρξουν προγραμματικές συγκλίσεις και πρόσωπα κοινής αποδοχής. Με αυτό τον τρόπο ο κ Χατζηευθυμίου θέλησε να δείξει ότι η παράταξη ΡΟ.ΔΗ. καθορίζει την στάση της με βάση το συμφέρον του τόπου και μόνο.

Τέλος ο κ Χατζηευθυμίου ευχαρίστησε τα στελέχη και τους υποψηφίους της παράταξης ΡΟ.ΔΗ. για τον κοινό αγώνα. Προανήγγειλε τη δημιουργία ομάδων-επιτροπών εργασίας που θα προωθούν θέματα στους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης και θα αποτελέσουν το πυρήνα για μελλοντική προσπάθεια αλλαγής του τοπικού πολιτικού σκηνικού.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν διαδοχικά υποψήφιοι και στελέχη της παράταξης οι οποίοι κατά βάση ταχθηκαν υπέρ των απόψεων του επικεφαλής αποκλείοντας οποιαδήποτε στήριξη των δύο δημοτικών παρατάξεων.

Υπήρξαν βέβαια και μεμονομένοι υποψήφιοι που ζήτησαν να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία και τάχθηκαν υπέρ της στήριξης της παράταξης Καρίκη.

Εν πάση περιπτώσει η συντριπτική πλειοψηφία συντάχθηκε με τον κ Χταζηευθυμίου και υιοθέτησε την άποψη ότι η παράταξη εκφράζεται από τον επικεφαλής χωρίς αυτό να στερεί το δικαίωμα από τα μεμονωμένα στελέχη να ακολουθήσουν προσωπικές επιλογές.

Στη δευτερολογία του ο κ Χατζηευθυμίου ξεκαθαρισε ότι στο δευτερο γύρο κρίνονται οι παρατάξεις στο σύνολο τους, με τα πρωτοκλασάτα στελέχη τους καθώς και οι προγραμματικές θέσεις τους, αν έχουν και όχι μεμονεμένα πρόσωπα.

Ειδικά για την περίπτωση του κ Καρίκη ο κ Χατζής υπογράμμισε ότι τον τιμά ως πρώην συνεργάτη του αλλά δεν πρόκειται για επιλογή μεμονωμένων προσώπων αλλά για τη συνισταμένη θέσεων και προσώπων που χαρακτηρίζουν τις παρατάξεις.

Κλείνοντας σε ιδιαίτερα φορτισμένο και θερμό κλίμα υπήρξε η δεσμευση ώστε η παράταξη ΡΟΔ.Η. με τα νέα της στελέψη να αποτελέσει τον πυρήνα για τη δημιουργία μίας δύναμης ανανέωσης και εξυγίανσης της τοπικής πολιτικ΄ςη σκηνής.

Φωτορεπορτάζ:

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ