Τοπικές Ειδήσεις

Παρουσίαση 5 υποψηφίων από την παράταξη “Ρόδος Δύναμη Πολιτών”

Δέσποινα Μουτάφη-Κουντούρη

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 «Πολύχρονη παρουσία στα κοινωνικά και πάντα δίπλα στον άνθρωπο. Μετά από μια στενή συνεργασία στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ξανασμίγουν οι δρόμοι μας για μια ακόμη θητεία με επίκεντρο τον άνθρωπο. Είμαι βέβαιος ότι με τις ικανότητες και το ήθος που σε διακρίνουν, θα προσφέρεις πολλά στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για το συλλογικό συμφέρον.

Δέσποινα Μουτάφη-Κουντούρη σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη».

Φώτης Χατζηδιάκος

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ
«Με τον Δήμαρχο Φώτη Χατζηδιάκο μας συνδέουν κοινοί αγώνες και προσπάθειες από τα χρόνια που υπηρετήσαμε μαζί στον Νομαρχιακό και Περιφερειακό Συμβούλιο. Γνωρίζω προσωπικά την αγάπη του για τον τόπο και τους συντοπίτες του και τις ικανότητές του.  Συστρατεύομαι μαζί του στη μεγάλη του προσπάθεια να αναβαθμίσει τη Ρόδο μας και να ολοκληρώσει το έργο που ήδη ξεκίνησε με καινοτόμες και ουσιαστικές παρεμβάσεις. Προτεραιότητά μας να είναι η Ρόδος τόπος προόδου, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Πρώην Νομαρχιακή και Περιφερειακή Σύμβουλος
Γεννήθηκε και κατοικεί στην Ιαλυσό της Ρόδου. Είναι παντρεμένη με τον τ. τραπεζικό Βαγγέλη Μουτάφη και έχει δύο παιδιά. Την Βάσω, συντονίστρια ασφαλιστικών συμβούλων και τον Δήμο, δικηγόρο.

Διετέλεσε επί εικοσιπενταετία Διευθύντρια στη Ρόδο της Ασφαλιστικής Εταιρείας GROUPAMA, με σπουδές στις χρηματοασφαλιστικές επιστήμες, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε το 2016.

Σήμερα είναι Πρόεδρος της ΧΕΝ ΡΟΔΟΥ και Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Συλλόγου «Προφήτης Ηλίας Φιλερήμου Ιαλυσού». Προσφέρει τις υπηρεσίες της στην κοινωνία ως μέλος του Δ.Σ. της Πρόνοιας του Δήμου Ρόδου.
Το 1982 εκλέχτηκε Κοινοτική Σύμβουλος και ήταν η πρώτη εκλεγμένη γυναίκα στην Ιαλυσό.

Από το 2007-2010 εκλεγμένη Νομαρχιακή Σύμβουλος Δωδεκανήσου και 2011-2014 Περιφερειακή Σύμβουλος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, υπεύθυνη για την Κοινωνική Πολιτική. Την διετία 2010-2012 διετέλεσε Πρόεδρος στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Δωδεκανήσου.(Κέντρο Εκπαίδευσης &Κοινωνικής Υποστήριξης &Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία)

Από την θέση της Νομαρχιακής και Περιφερειακής Συμβούλου εργάστηκε αποτελεσματικά στον Κοινωνικό Τομέα και τον Εθελοντισμό, με στόχο την ενίσχυση των δομών που απευθύνονται  σε ευάλωτες ομάδες συνανθρώπων μας.
Στον τομέα ευθύνης της  για 8 χρόνια πάλεψε για τα προβλήματα της Κοινωνίας, της Οικογένειας, της Υγείας, των Ιδρυμάτων, των Συνανθρώπων μας με αναπηρίες, τα προβλήματα της καθημερινής ζωής και της φτώχιας με την ίδρυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, για το οποίο εξ αρχής κατέθεσε ψυχή, κόπο και χρόνο.

 

Μιχάλης Παλαιολόγου

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

«Η μεγάλη προσπάθεια, οι ατελείωτες ώρες δουλειάς, η οργάνωση της Διεύθυνσης Καθαριότητας, η λειτουργία του ΚΔΑΥ και η οργάνωση του συστήματος ανακύκλωσης είχαν ως αποτέλεσμα να αλλάξει η εικόνα στην πόλη και τα χωριά μας. Αυτό είναι αρκετό για να συνεχίσουμε μαζί στην επόμενη θητεία, να κυνηγάμε τους  στόχους μας για να γίνει η Ρόδος μας ένα νησί-Δήμος πρότυπο, καθαρό, ασφαλές και σύγχρονο.

 

Μιχάλη Παλαιολόγου σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη».

 

Φώτης Χατζηδιάκος

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ
«Το να ανταποκριθώ στο κάλεσμα του Φώτη Χατζηδιάκου να συμμετάσχω και πάλι στην Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Ρόδος Δύναμη Πολιτών, ήταν μονόδρομος.
Το μέχρι σήμερα έργο μας με κάνει περήφανο αλλά είναι ακόμα τόσα πολλά… Με το ίδιο όραμα και αγάπη για το νησί μας , με την ίδια συνέπεια και εργατικότητα -αλλά με περισσότερη γνώση- επιθυμώ να συνεχίσω το έργο αυτό και με αίσθημα ευθύνης  ζητάω την υποστήριξη των συμπολιτών μας
».

 

Με εκτίμηση,
Μιχαήλ Παλαιολόγου

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννήθηκε στη Ρόδο στις  17 Ιουνίου του 1969. Μεγάλωσε στην Απολακκιά  και κατάγεται από αγροτική οικογένεια, του Χρήστου Παλαιολόγου και της Κατερίνας Χαριστή. Είναι παντρεμένος  με την εκπαιδευτικό Ζιάκη Μίκα και έχουν δύο παιδιά τη Στέλλα και τον Χρήστο.

Αποφοίτησε από  το Γενικό Λύκειο Γενναδίου και  συνέχισε τις σπουδές του σε Κέντρο

Ελευθέρων Σπουδών. Είναι κάτοχος πτυχίου στον τομέα της «Διοίκησης και Οικονομίας Επιχειρήσεων» (Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ ). Αυτή την περίοδο είναι δευτεροετής φοιτητής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο τμήμα «Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών».

 

Πριν ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση και αποκτήσει θέσεις ευθύνης δούλευε στην Ε.Α.Σ.Δ και τα τελευταία χρόνια ήταν προϊστάμενος στο τμήμα επιδοτήσεων. Παράλληλα ασχολείται  με τη παραγωγή εποχικών γεωργικών προϊόντων.

Η ενασχόληση του με τα κοινά ωστόσο,  ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία  με κίνητρο πάντα την προσφορά στον συνάνθρωπο και στον τόπο.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δράση. Διετέλεσε πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της Ε.Α.Σ.Δ και μέλος του ΔΣ της Ε.Α.Σ.Δ, ως εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Την περίοδο 2003 – 2005 ήταν αντιπρόεδρος του αθλητικού συλλόγου Απολακκιάς.

2003 – 2006 διετέλεσε μέλος της διοίκησης Εργαζομένων Γεωργικών Οργανώσεων Ελλάδος Ο.Σ.Ε.ΓΟ.

Από το 2006 – 2014 ήταν  μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρόδου

2006 – 2012 ταμίας στη ΟΣΕΓΟ

2006 – 2010 μέλος της Νομαρχιακής Ανώνυμης Εταιρείας ΦΥΤΩΡΙΟ Α.Ε.

2008 – 2010 εν ενεργεία αντιδήμαρχος της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και Εργατοτεχνικού Προσωπικού του τότε δήμου Νότιας Ρόδου.

2010-2013 υπήρξε μέλος της ελεγκτικής επιτροπής της Γ.Σ.Ε.Ε.

2011- 2014 διετέλεσε  αντιδήμαρχος Λινδίων και Νότιας Ρόδου.

2011- 2014  μέλος της διοίκησης του Ενεργειακού Γραφείου της Περιφέρειας  Νοτίου Αιγαίου.

2012 μέχρι και σήμερα πρόεδρος της Ο.Σ.Ε.Γ.Ο.

2012 μέχρι σήμερα μέλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δωδεκανήσου Α.Ν.Δ.Ω Α.Ε.

2012 – 2014 μέλος της διοικούσας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων.

2014- 2017 αντιδήμαρχος  Δ/νσης Περιβάλλοντος & Πρασίνου Δήμου Ρόδου

2014 μέχρι και σήμερα αντιδήμαρχος Δ/νσης Καθαριότητας Ανακύκλωσης, Δ/νσης Τροχαίου Υλικού & Μηχανημάτων Δήμου Ρόδου

2017 μέχρι και σήμερα είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

2019 μέχρι σήμερα αντιδήμαρχος έχοντας τον συντονισμό με δικαίωμα υπογραφής των θεμάτων και αρμοδιοτήτων των Γραφείων Συντήρησης Υποδομών, Πρασίνου και Καθημερινότητας καθώς και Διοικητικών Θεμάτων και Εξυπηρέτησης του Πολίτη  των Δημοτικών Ενοτήτων Λινδίων και Νότιας Ρόδου.

 

Υπηρετώντας από τη θέση αυτή, κατάφερε κατά τη θητεία του, να  θέσει τις βάσεις ώστε να αποδοθεί στους δημότες της Ρόδου ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και οικονομικό σύστημα ολοκληρωμένου περιβαλλοντικού σχεδιασμού και διαχείρισης. Αποτέλεσμα των συντονισμένων προσπαθειών να εφαρμοστούν  ορθολογικές μέθοδοι διαχείρισης με όρους κυκλικής οικονομίας, ήταν να επιτευχθεί  η ελαχιστοποίηση του ενεργειακού αποτυπώματος της Ρόδου και η ένταξη του Δήμου Ρόδου στους πρώτους πρότυπους «πράσινους» δήμους,  κατακτώντας το 2019 το βραβείο GREEK GREEN AWARDS» στην κατηγορία «Ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων στην Νησιωτική Ελλάδα».

Παράλληλα με στόχο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος  και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών αναπτύχθηκαν προγράμματα διαλογής στην πηγή, ανακύκλωσης και αποκομιδής σε όλη την έκταση του νησιού. Ολοκληρώθηκαν και λειτουργούν σύγχρονα έργα υποδομής (ΚΔΑΥ, ΧΥΤΑ Νότιας Ρόδου), εκσυγχρονίστηκε και ανανεώθηκε ο στόλος των οχημάτων του Δήμου ενώ σημαντική είναι και η συνεισφορά του στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και στήριξη οικολογικών δράσεων φορέων, ομάδων, νέων και σχολείων.

Γεώργιος Μπελιγράδης

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 «Μια συνεπής, υπεύθυνη και συνεχής παρουσία στο τοπικό συμβούλιο της Ρόδου, εγγυάται την επιτυχία της επόμενης θητείας.  Η συμβολή σου είναι απαραίτητη για μια Ρόδο όμορφη, καθαρή και φιλόξενη.

 Γιώργο Μπελιγράδη σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη».

 Φώτης Χατζηδιάκος

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ
«Ανταποκρίθηκα με χαρά στο κάλεσμα του Φώτη Χατζηδιάκου και τον ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη που δείχνει προς το πρόσωπό μου.
Υπόσχομαι πως
 θα εξακολουθήσω να στηρίζω με συνέπεια και επιμονή την συνέχιση του οράματός μας, για τη Ρόδο μας! Θα αγωνιστώ με την ίδια όρεξη σεβόμενος τον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω, μα πάνω απ’ όλα σεβόμενος τους συμπολίτες μας».

Με εκτίμηση,
Γεώργιος Μπελιγράδης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Γεώργιος Μπελιγράδης του Ιωάννη γεννήθηκε στην Ρόδο το 1974. Έχει δύο κόρες την Ξένια 15 ετών και την Ειρήνη 13 ετών. Είναι τελειόφοιτος του Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου Ρόδου του τμήματος Οικονομίας και Διοίκησης και συνέχισε τις σπουδές του στο Ι.Ε.Κ  ΔΕΛΤΑ στο τμήμα Λογιστικής. Είναι Ιδιωτικός Υπάλληλος και κάτοχος αδείας Β’ Τάξης από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Το 2010 εξελέγη ως Μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου με την παράταξη του Δημάρχου Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά «Αλλάζουμε την Ρόδο» και διετέλεσε μέλος:

-Του Δ.Σ. της Επιτροπής του Κοιμητηρίου Ταξιαρχών.

-Του Δ.Σ. Εκκλησιαστικής Επιτροπής Ιερού Ναού Ταξιαρχών  Ρόδου.

-Του Δ.Σ. Ρ.Ο.Δ.Α
Σήμερα είναι εκλεγμένο μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου με την Παράταξη του Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου  «Ρόδος Δύναμη Πολιτών»  και είναι μέλος:Του Δ.Σ. της Επιτροπής του Κοιμητηρίου Ταξιαρχών.

2.Της Β’ βάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Ρόδου.

 

Σοφία Κουφομανώλη

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 «Μια ευαισθητοποιημένη παρουσία στα κοινωνικά ζητήματα, στα πολιτιστικά και στη Μεσαιωνική μας Πόλη. Προσθέτουμε μια ακόμη ακούραστη συνεργάτη στην παράταξή μας. Η βοήθεια σου στην επόμενη θητεία θα είναι πολύτιμη ώστε να πάμε τον τόπο μας ένα ακόμη βήμα μπροστά.

 Σοφία Κουφομανώλη σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη».

Φώτης Χατζηδιάκος

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ
«Είμαι περήφανη για την πόλη που γεννήθηκα και ζω. Πάντα δούλευα ανιδιοτελώς για την «εικόνα» της. Άλλωστε το ξέρουν τόσοι πολλοί. Η πρόταση του Δημάρχου Ρόδου κου Φώτη Χατζηδιάκου για την υποψηφιότητά μου ως σύμβουλος στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές με τιμά και ενισχύει περισσότερο το αίσθημα της ευθύνης μου στην προσπάθεια αναβάθμισης του πολιτιστικού μας επιπέδου, και της βελτίωσης της καθημερινότητάς μας. Γιατί από καλύτερες θέσεις μπορούμε να συνεχίσουμε το έργο και την δραστηριότητα που είχαμε πριν. Καλή επιτυχία σε όλους τους συνυποψήφιους».

Mε εκτίμηση,
Σοφία Κουφομανώλη

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Σοφία Κουφομανώλη γεννήθηκε το 1971 και ζει στην πόλη της Ρόδου. Ο πατέρας της Παντελής Κουφομανώλης κατάγεται από την Τήλο και η μητέρα της Ειρήνη Καρβασέλια (Μακρή) από την Κρεμαστή της Ρόδου. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Χαλκίδας και μητέρα δύο 20χρονων αγοριών. Ιδιωτική υπάλληλος και κατά περιόδους εργάζεται και με συμβάσεις ορισμένου χρόνου από τα επιδοτούμενα προγράμματα ανεργίας του ΟΑΕΔ .Με την μεγάλη εμπειρία που απέκτησε στην διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, δημιούργησε το 2018 , με την εποπτεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας ,την Ομάδα Παραδοσιακού χορού με δωρεάν συμμετοχή των πολιτών. Η ομάδα συμμετέχει σε εορταστικές και επετειακές κοινωνικές εκδηλώσεις, με φορεσιές από όλη την Ελλάδα. Ως υποψήφια σύμβουλος θέλει να συμβάλει στην πολιτιστική αναβάθμιση της πόλης και στην βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας. Από το 2004 Τοπική Σύμβουλος Δ.Δ.Κοντοδεσποτίου, Δήμου Μεσσαπίων, Εύβοιας Γραμματέας, Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κοντοδεσποτίου. Συμβασιούχα υπάλληλος 2004-2009(Δήμος Μεσσαπίων),ΚΕΠ Νομαρχίας Ευβοίας, ΑΣΤΕ Ρόδου, Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε Ρόδου εκδήλωση γάμων -Πηγές Καλλιθέας, Δήμος Ρόδου 2014 ως και 2019 (κατά περιόδους). Γραμματέας Ασφαλιστικών Εταιριών Ελληνοβρετανική και International Life. Αναβίωση εθίμου Κυριακής του Πάσχα Δ.Δ.Κοντοδεσποτίου, αναπαράσταση εθίμου της Γιορτής του Κλύδωνα Κοντοδεσπότι Ευβοίας και Δ.Δ. Λαέρμων. Χορεύει παραδοσιακούς χορούς από το 1984 που ξεκίνησε από το Λύκειο Εληνίδων Ρόδου και σε διάφορους Συλλόγους σε όλη την Ελλάδα με συμμετοχή και σε σεμινάρια άλλων περιοχών. Διδασκαλία παραδοσιακών χορών στις: Τοπική Κοινότητα Κοντοδεσποτίου, Σύλλογος Γυναικών Λαέρμων, Σύλλογος Τηλίων Ρόδου και από 11/2018 ως σήμερα ομάδα χορού πολιτών, Δήμου Ρόδου, ΚΑΠΗ Ρόδου Παλιάς Πόλης.

 

 

Αλέξανδρος Μανωλάκης

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

«Οι μεθοδικές ενέργειες, οι εκτελέσεις έργων και οι βραβεύσεις, έδειξαν την τελευταία διετία ότι καθορίζουν την προοπτική της επόμενης θητείας. Συνεχίζουμε μαζί, ακόμη πιο δυνατοί, με όραμα, υπευθυνότητα και προσήλωση, για τη Ρόδο μας και το καλό των συνδημοτών μας.

Αλέξανδρε Μανωλάκη σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη».

Φώτης Χατζηδιάκος

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ
Ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο και έχουμε καθήκον να τον υπηρετούμε με εντιμότητα, σεμνότητα, σοβαρότητα και αγάπη. Έχουμε ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας και δημιουργούμε ένα καλύτερο μέλλον για αυτά.

Οι εμπειρίες της τελευταίας θητείας και τα έργα που έγιναν από την ΔΕΥΑΡ, από τον Απρίλιο του 2017 όταν ανέλαβα την προεδρία της επιχείρησης, αποτελούν απόδειξη της εργατικότητας και μεθοδικότητας μου αλλά και παρακαταθήκη για το μέλλον του τόπου αυτού.

Συντάσσομαι με τον Δήμαρχο που με εμπιστεύτηκε και με ανέδειξε κ. Φώτη Χατζηδιάκο και δεσμεύομαι να συνεχίσω να υπηρετώ τη Ρόδο μας, με όλες μου τις δυνάμεις.

Δημιουργούμε, προσφέρουμε και αγωνιζόμαστε για το καλύτερο του τόπου μας!


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Αλέξανδρος Μανωλάκης του Κωνσταντίνου γεννήθηκε στην Ρόδο το 1974. Είναι παντρεμένος με την Γιαννούλα Κασκάνη και έχουν δύο παιδιά την Παρασκευή και τον Κωνσταντίνο Μανωλάκη. Έχει αποφοιτήσει από την σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Πάτρας στο τμήμα Λογιστικής. Εργάστηκε από το 05/1999 μέχρι και το 3/2017 στη Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου και από τον 04/2017 μέχρι και σήμερα είναι Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ. Υπηρέτησε επί σειρά ετών το συνδικαλιστικό κίνημα και διετέλεσε μέλος της διοίκησης της ΟΤΟΕ και του Εργατικού Κέντρου Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου