Για ένα ευέλικτο και σύγχρονο Κτηματολόγιο, έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, στην σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία εκπροσώπων του ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ .

Ο κος Γιάννης Πάππου, μεταξύ άλλων δήλωσε …  Αναζητώντας την ανάπτυξη του Τόπου μας και την επιστροφή στην κανονικότητα του κλάδου των κατασκευών και των αγοραπωλησιών ακινήτων, κρίνεται απαραίτητη η ύπαρξη ενός ευέλικτου και σύγχρονου Κτηματολογίου.

Ενός Κτηματολογίου που θα προστατεύει και θα καταγράφει τη δημόσια, δημοτική και ιδιωτική γη, που θα διεκπεραιώνει άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις τις όποιες πράξεις. Που δεν θα αποτελεί εμπόδιο αλλά εργαλείο για την πραγματοποίηση επενδύσεων.

Ένα απαραίτητο εργαλείο προγραμματισμού βιώσιμης ανάπτυξης, προστασίας του φυσικού χώρου και του περιβάλλοντος και αξιοποίησης των φυσικών πόρων. Όπου δεν θα υπάρχουν καταπατήσεις και αυθαιρεσίες.

Δεν μπορούμε να μιλούμε εν έτει 2018 για αναπτυξιακή πολιτική και αναπτυξιακά εργαλεία ενώ  ταυτόχρονα εκατοντάδες συμπολίτες μας και εν δυνάμει επενδυτές βρίσκονται «όμηροι» με χιλιάδες εκκρεμείς πράξεις στα Δωδεκάνησα.

Αυτό που καταθέτουμε εμείς σαν Επιμελητήριο, είναι ότι θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια που στόχο έχει την ανάπτυξη της περιοχής μας. Την οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική, επιχειρηματική ανάπτυξη.  

Σήμερα, όσο ποτέ, κρίνεται αναγκαία η  αποτελεσματική διαχείριση και λειτουργία των υπηρεσιών του Κτηματολογίου.

 

 

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ