Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις που πραγματοποίησε το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στη Ρόδο σε συνεργασία με τον Τομέα Πρόληψης του ΚΕΘΕΑ.

Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας πραγματοποιήθηκε στο νησί  μια «εκστρατεία» ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα εξαρτήσεων από το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) στη Ρόδο. Το Συμβουλευτικό Κέντρο Ρόδου, η Μονάδα Εφήβων και η Μονάδα Κοινωνικής Υποστήριξης του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, σε συνεργασία με τον Τομέα Πρόληψης του ΚΕΘΕΑ απευθυνόμενοι σε φορείς, κοινωνικές υπηρεσίες, μαθητές, σώματα ασφαλείας και ένοπλες δυνάμεις, υλοποίησαν σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα που στόχο είχαν την προώθηση της πρόληψης και της έγκαιρης παρέμβασης σε θέματα εξαρτήσεων. Παράλληλα τα μέλη της Κοινωνικής Επανένταξης του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ απευθυνόμενα στους ανθρώπους που έχουν θέματα εξάρτησης τους ενημέρωσαν για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να βοηθηθούν μέσα από την προσωπική τους εμπειρία.

Στο παραπάνω πλαίσιο πραγματοποιήθηκαν ενημερώσεις σε 350 μαθητές. Παράλληλα  διεξήχθησαν ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα σε 150 επαγγελματίες του νησιού που αφορούσαν την αιτιολογία, την πορεία και τα στάδια προς την εξάρτηση, την αναγνώριση συμπτωμάτων χρήσης και εξάρτησης αλλά  και την  διαχείριση περιστατικών χρήσης.

Υπενθυμίζουμε ότι το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων αποτελεί τον μεγαλύτερο Οργανισμό Απεξάρτησης και Κοινωνικής Επανένταξης στη χώρα μας. Δεν χορηγούνται υποκατάστατα, δεν υπάρχουν λίστες αναμονής, τα προγράμματα είναι εθελοντικά και οι υπηρεσίες του προσφέρονται δωρεάν.

Για οποιαδήποτε πληροφορία:

Συμβουλευτικό Κέντρο Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, τηλ. 22410 20343.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ