Ειδήσεις

Εξηγήσεις και αποπομπή Κατρούγκαλου ζητούν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΝΔ,Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ εγκαλούν τον Κατρούγκαλο σχετικά με τις αποκαλύψεις για την επαγγελματική του ενασχόληση που έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με την ιδιότητα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ανάγουν το ζήτημα σε ζήτημα του πρωθυπουργού.

Η ΝΔ σε ανακοίνωση του Κ. Καραγκούνη αναφέρει:

«Εάν αληθεύουν όσα καταγγέλλονται εις βάρος του κου Κατρούγκαλου πρέπει να αποπεμφθεί.
Γιατί, τελικώς η “ελπίδα” δεν ήταν αγωνιστικό αίτημα ήταν εμπορική συναλλαγή που κοστολογείται 12%.

Το κόστος το πληρώνει ο φορολογούμενος και το εισπράττει όπως φαίνεται ο υπουργός.

Αντί να προσληφθούν νέοι και άξιοι, επαναπροσλαμβάνονται οι ημέτεροι με το αζημίωτο».

Και ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζει πως ο κ. Κατρούγκαλος οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις και εφόσον αυτές δεν κριθούν ικανοποιητικές να παραιτηθεί ειδάλλως ο πρωθυπουργός οφείλει να τον αποπέμψει.

Ποτάμι: Βαριές σκιές…ο πρωθυπουργός΄να λάβει τις αποφάσεις του

«Mείζον ζήτημα προκύπτει για τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο μετά το δημοσίευμα του “Βήματος της Κυριακής” ότι ήταν δικηγόρος απολυμένων υπαλλήλων του δημοσίου και υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα (με συμφωνητικά για αμοιβές της τάξης του 12%), των οποίων τις υποθέσεις ρυθμίζει σήμερα ως υπουργός. Ότι ο αγώνας δηλαδή ήταν με το αζημίωτο. Ακόμη σημαντικότερο είναι ότι ο κ. Κατρούγκαλος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εμφανίζεται να έχει υπογράψει ιδιωτικά συμφωνητικά αμοιβής ακόμη και μετά τις εκλογές, παρά το ότι ο ίδιος σήμερα σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι έχει παραιτηθεί από αυτές τις υποθέσεις και ότι έχει αποχωρήσει από την δικηγορική εταιρεία με την οποία έχουν συναφθεί τα ιδιωτικά συμφωνητικά, από τον Ιούνιο του 2014 όταν εξελέγη ευρωβουλευτής.

Επειδή τα παραπάνω δημιουργούν βαριές σκιές, ότι λειτουργεί όχι υπέρ του δημοσίου συμφέροντος αλλά υπέρ των πελατών του, και ακόμη χειρότερα επειδή πιθανόν προκύπτει ίδιον όφελος από τις προωθούμενες ρυθμίσεις, ο κ.Κατρούγκαλος οφείλει να δώσει αναλυτικές εξηγήσεις κι ο πρωθυπουργός οφείλει από τη μεριά του να λάβει τις αποφάσεις του».

ΠΑΣΟΚ: Να αποπεμφθεί άμεσα…Υπάρχουν κι άλλοι;

Την αποπομπή άμεσα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλου ζητεί το ΠΑΣΟΚ μετά τις αποκαλύψεις του Βήματος. Τον εγκαλεί ότι έκανε προσοδοφόρο επάγγελμα την αντιμνημονιακή δημαγωγία και με ειρωνικό τρόπο σημειώνει πως θα πρέπει να «αποδοθεί στους πελάτες του από τους οποίους σίγουρα θα λείπει».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου