Πολιτιστικά

Ημερίδα για την εγκυμοσύνη και τον τοκετό

Η ομάδα υποστήριξης μητρικού θηλασμού Ρόδου οργανώνει ημερίδα για την εγκυμοσύνη και τον τοκετό την Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2014 στις 11.00πμ στον πολυχώρο Χαραυγή στην Ιαλυσό.

Πρόγραμμα
11.00-12.00 Παρουσίαση του βιβλίου “Ένα γράμμα στο γιατρό μου”, μια ιδέα της Μιρέλλας Μάνεση, η οποία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Εβδομάδας για το Σεβασμό στη Γέννα 2013 του ENCA HELLAS (ελληνικό δίκτυο για το σεβασμό στη γέννα).
12.00 -12.30 Πλάνο τοκετού – μικρό διάλειμμα για καφέ.
12.30 -13.30 Η γέννηση στο ανθρώπινο είδος: Οι ανάγκες της μητέρας και του μωρού για έναν επιτυχημένο τοκετό – Isabel Rosas (μαιευτήρας-γυναικολόγος , ομοιοπαθητικός)
13.30 -14.00 Πώς οι επεμβάσεις στην διάρκεια του τοκετού επηρρεάζουν το θηλασμό και την υγεία του παιδιού – Εμμανουήλ Σταματίου (Παιδίατρος)
14.00 – 14.30 Διάλειμμα – καφέ
14.30-15.30 Ταινία μικρού μήκους για τον τοκετό – Ελευθερία στη γέννα
15.30 -16.00 ερωτήσεις

Στο τέλος της ημερίδας θα παρουσιαστεί η ταινία μικρού μήκους ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΝΑ.
Η Ελευθερία στη γέννα (Freedom for Birth) είναι μια ταινία που διαρκεί 58 λεπτά και αναφέρεται στην ανάγκη επισκόπησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως το πιο επείγον ζήτημα στον τοκετό σήμερα.
Σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, οι γυναίκες στερούνται το πιο βασικό ανθρώπινο δικαίωμα της αυτονομίας πάνω στο σώμα τους. Δεν μπορούν να επιλέξουν το πώς και πού θα γεννήσουν. Εκείνοι που επιμένουν στην επιθυμία τους να έχουν μια κανονική, φυσιολογική γέννα μερικές φορές αναγκάζονται από τους δικαστές να παραδοθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις ή απειλούνται με απομάκρυνση από το μωρό τους από τις υπηρεσίες παιδικής πρόνοιας.
Σε πολλές χώρες, αν μια γυναίκα θέλει να έχει ένα τοκετό στο σπίτι που υποστηρίζεται από μια μαία, αυτές οι μαίες αντιμετωπίζουν ποινική δίωξη. Ορισμένες μαίες, όπως Ágnes Geréb στην Ουγγαρία, ακόμη και φυλακίζονται. Το έργο Ελευθερία στη γέννα απαιτεί ριζικές μεταρρυθμίσεις στα συστήματα μητρότητας του κόσμου, έτσι ώστε αυτές οι παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων να σταματήσουν και οι γυναίκες να έχουν πραγματική επιλογή ως προς το πώς και πού γεννούν.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου