Τοπικές Ειδήσεις

Ακατάσχετη η οργή των Ροδίων κατά ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ και ΔEYAP!

Δεν λέει να κοπάσει η οργή των Ροδίων για την άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία στην οποία τους υπέβαλαν για μια ακόμα φορά η ΔΕΗ και ο ΔΕΔΔΗΕ, το περασμένο Σάββατο όταν τους έφερε αντιμέτωπους ξανά με μπλακ άουτ.
Οι πολύωρες διακοπές ρεύματος, δημιούργησαν τεράστια προβλήματα, πέρα από την ταλαιπωρία των πολιτών, αφού για ακόμα μια φορά καταγράφηκαν ζημιές χιλιάδων ευρώ σε σπίτια και επιχειρήσεις. Πέρα όμως από την οικονομική ζημία, για ακόμα μια φορά ασθενείς που χρησιμοποιούν ηλεκτρικές συσκευές, ήρθαν αντιμέτωποι με τεράστιες δυσκολίες που επιβάρυναν την υγεία τους. Βαριά ασθενείς, αναζητούσαν τρόπο για να μεταφερθούν στο νοσοκομείο της Ρόδου προκειμένου είτε για να παραμείνουν σε λειτουργία οι συσκευές τους ή να συνδεθούν με μηχανήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Στη διάρκεια του σαββατοκύριακου πρώτο θέμα συζήτησης αναδείχθηκε η αδυναμία ως φαίνεται ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ να επιλύσουν το πρόβλημα, καθώς καθίσταται πλέον σαφές ότι αν δεν ασκηθούν πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση, κανείς δεν πρόκειται να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.
Τα δημοσιεύματα της «δ», για νέα επερχόμενα μπλακ άουτ, αποδείχθηκαν προφητικά. Από το Σάββατο, μέχρι και αργά χθες το βράδυ δεν εκδόθηκε καμία ενημερωτική ανακοίνωση είτε από την ΔΕΗ είτε από τον ΔΕΔΔΗΕ για τους λόγους που μέσα σε λίγα 24ωρα η Ρόδος έμεινε ξανά χωρίς ρεύμα με αποτέλεσμα να «παραλύσει» όλο το νησί, προκαλώντας ακόμα περισσότερο την οργή των Ροδίων που καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο για τις αστοχίες άλλων.
Αλλόφρονες συγγενείς ασθενών, αναζητούσαν λύση το Σάββατο για να μην επιβαρυνθεί η υγεία των δικών τους ανθρώπων, όμως γίνονταν μπαλάκι από τον Αννα στον Καϊάφα, για το πότε θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.
Συνεπεία της διακοπής ρεύματος, λίγες ώρες αργότερα σημειώθηκε και διακοπή υδροδότησης σε πολλές περιοχές αφού δεν υπήρχε ρεύμα στα αντλιοστάσια, πολλά σταθερά και κινητά τηλέφωνα «νέκρωσαν», τα φανάρια τέθηκαν εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα στους δρόμους να επικρατεί το απόλυτο αλαλούμ ενώ κατέρρευσε κάθε οικονομική δραστηριότητα στο νησί.
Η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης έγινε σταδιακά και μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου παρέμεναν χωρίς ρεύμα πολλά απομακρυσμένα από την πόλη χωριά.
Η οργή των πολιτών είναι πλέον διάχυτη και καλούν τους τοπικούς φορείς και άρχοντες να πάρουν θέση και να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα για το τι μέλλει γενέσθαι. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρόβλημα των μπλακ άουτ παραμένει κυρίαρχο στις συζητήσεις των πολιτών οι οποίοι απαιτούν πλέον εξηγήσεις από επίσημα χείλη.
Πολλοί από τους καταστηματάρχες που αναγκάστηκαν να πετάξουν για ακόμα μια φορά ευπαθή προϊόντα στα σκουπίδια, απευθύνθηκαν στην «δ» προκειμένου να μην εφησυχάσουν οι τοπικοί παράγοντες, μέχρι να πάρουν υπεύθυνες απαντήσεις και διαβεβαιώσεις για την επίλυση του προβλήματος. «Για την επιβολή ενός ευρώ –χαράτσι για κάθε έντυπο λογαριασμό ήξεραν να βγάλουν ανακοινώσεις. Για να μας ενημερώσουν γιατί δεν μας καταβάλλουν αποζημιώσεις για ζημιές που εξαιτίας τους προκαλούνται, δεν συγκινείται κανείς. Οι τοπικοί μας άρχοντες, τι κάνουν; Γιατί δεν πιέζουν για απαντήσεις και λύσεις», διερωτήθηκε αγανακτισμένος καταστηματάρχης στη «δ».
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», το πρόβλημα ακούει στο όνομα «άεργος ισχύ». Αν και θα περίμενε κανείς, πως με την λειτουργία του νέου εργοστασίου στην Κατταβιά θα είχε ληφθεί σχετική μέριμνα εντούτοις οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ έχουν κάνει «μπαλάκι» το πρόβλημα και το πετούν ο ένας στον άλλον. Η Ρόδος, ανήκει στα μη συνδεδεμένα νησιά, που ηλεκτροδοτούνται από αυτόνομα ηλεκτρικά συστήματα με παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, κατά κύριο λόγο από τοπικούς θερμικούς σταθμούς παραγωγής, οι οποίοι λειτουργούν με καύσιμο πετρέλαιο, βαρύ (μαζούτ) ή και ελαφρύ (ντίζελ), και τους σταθμούς ΑΠΕ (αιολικούς και φωτοβολταϊκούς).
Τα νησιά αυτά δεν έχουν διασυνδεθεί μέχρι σήμερα με το ηπειρωτικό ηλεκτρικό σύστημα, λόγω κυρίως τεχνικών και τεχνολογικών δυσκολιών, που υφίσταντο μέχρι πρότινος, αλλά και λόγω οικονομικών δυσκολιών καθώς οι διασυνδέσεις είναι έργα μεγάλης έντασης κεφαλαίου.
Στα μη συνδεδεμένα νησιά, το κεφάλαιο «άεργος ισχύ» αποτελεί ένα από τα βασικότερα προβλήματα για την πρόκληση «μπλακ άουτ» αλλά και διακοπών στην ηλεκτροδότηση εκ περιτροπής. Ωστόσο, ο ειδικός εξοπλισμός που απαιτείται και είναι απαραίτητος για την ευστάθεια του συστήματος, φαίνεται ότι δεν τοποθετείται, λόγω του κόστους του. Κάποιοι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, επιμένουν να διακινδυνεύουν ουσιαστικά την ευστάθεια του συστήματος αφήνοντας τα νησιά Ρόδο και Χάλκη, εκτεθειμένα με τις ίδιες πληροφορίες να αναφέρουν ότι η ανάγκη εισαγωγής αντισταθμιστών αέργου ισχύος κρίνεται πιο απαραίτητη από ποτέ αν δεν θέλουμε να ζούμε σε επανάληψη τα παρατράγουδα της διακοπής ηλεκτροδότησης που δοκιμάζουν τα νεύρα και τις αντοχές των Ροδίων.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΝΥΣΕΩΝ
Μετά τις πολλαπλές και πολύωρες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, που σημειώνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην πόλη της Ρόδου, αλλά και σε ολόκληρο το νησί, έχουν προκληθεί ανυπολόγιστες ζημιές, με δυσμενείς συνέπειες στην τοπική οικονομία, πιθανόν στην υγεία των κατοίκων του νησιού και εν γένει στην κοινωνική ευταξία.
Με δεδομένα την έναρξη λειτουργίας του νέου εργοστασίου Θ.Η.Σ. στη Νότια Ρόδου, την παράλληλη λειτουργία του Α.Η.Σ. Σορωνής καθώς και την ολοκλήρωση των εργασιών του κέντρου αναδιανομής ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή Αγίου Νικολάου της πόλεως Ρόδου, Καλούμε άμεσα τα διευθυντικά στελέχη της Δ.Ε.Η.-ΔΕΔΔΗΕ, λόγω και της έλλειψης δυνατότητας των τοπικών διευθυντικών στελεχών να απαντήσουν για τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα:
1) Nα ενημερώσουν τους πολίτες της Ρόδου για τα αίτια και τους λόγους των συχνών διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος.
2) Το σχεδιασμό για την πλήρη και ορθή τροφοδοσία του νησιού με ηλεκτρικό ρεύμα.
3) Τον τρόπο διασύνδεσης των Α.Π.Ε. με το δίκτυο της Δ.Ε.Η.-ΔΕΔΔΗΕ και τη σχέση, που έχουν οι Α.Π.Ε. με τις διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος.
4) Το σχεδιασμό και το χρονοδιάγραμμα για την εγκατάσταση των δικτύων μεταφοράς υψηλής και χαμηλής τάσης ηλεκτρικού ρεύματος στο κέντρο αναδιανομής Αγίου Νικολάου.
ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
Σε περίπτωση αδράνειας, επανάληψης ή πλημμελούς αντιμετώπισης του προαναφερομένου φαινομένου, ο Δήμος Ρόδου, θα αναλάβει πρωτοβουλίες συγκέντρωσης περιπτώσεων προκλήσεως βλαβών σε ιδιωτικές εγκαταστάσεις καθώς και οποιουδήποτε έχει έννομο συμφέρον, προκειμένου να απευθυνθεί ενώπιον των αρμοδίων Δικαστηρίων για την διεκδίκηση αποζημίωσης και την υποχρέωση της Δ.Ε.Η.-ΔΕΔΔΗΕ για άμεση και συνεχή τροφοδοσία ολοκλήρου του νησιού με ηλεκτρικό ρεύμα.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ

ΠAPEMBAΣH TOY ΣΩMATEIOY EPΓAZOMENΩN ΔEH
Πλήρως επιβεβαιώνεται η “δημοκρατική” για το ρεπορτάζ της ως προς τις αιτίες που προκαλούνται τα μπλακ άουτ, όπως προκύπτει από την επιστολή του Σωματείου Eργαζομένων στη ΔEH AE. προς τον Yπουργό Περιβάλλοντος και Eνέργειας, τον οποίον καλούν να τοποθετηθεί για μια σειρά από ζητήματα οποία παραμένουν σε εκκρεμότητα.
Eιδικότερα, στην επιστολή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν μεταξύ άλλων:
Παρά τις τεράστιες επενδύσεις στο σύστημα της Ρόδου-Χάλκης, με αποκορύφωμα το νέο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο ένα έργο αξίας σχεδόν 200 εκατομμυρίων €, πρόσφατα είχαμε δύο ακόμα blackout. Αυτά τα συμβάντα δημιουργούν πολύ μεγάλα προβλήματα στους πολίτες και στους επιχειρηματίες του τόπου και αμαυρώνουν την φήμη της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ.
Το λιγοστό προσωπικό που απασχολείται στα δύο εργοστάσια της ΔΕΗ καθώς και στον διαχειριστή του συστήματος ΔΕΔΔΗΕ, εργάζεται με υπερβάλλοντα ζήλο σε εξοντωτικά ωράρια για να αποκαταστήσει τις βλάβες που παρουσιάζονται λόγω μεγάλων τεχνικών ελλείψεων και κακού σχεδιασμού του συστήματος. Εκτός αυτού δέχεται και το κοινωνικό μένος της τοπικής κοινωνίας για τις δυσλειτουργίες του συστήματος, εντελώς άδικα.
Συγκεκριμένα αναφέρουμε:
1) Τα αντισταθμιστικά πηνία που θα λύσουν το χειμερινό πρόβλημα της άεργου ισχύος ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί, ενώ το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και τρία χρόνια. Να σημειωθεί ότι το πρόβλημα θα επιδεινωθεί λόγω της επικείμενης λειτουργίας του Κέντρου Διανομής στον Άγιο Νικόλαο.
Υιοθετήθηκαν προσωρινές, επίφοβες λύσεις ξοδεύοντας τεράστια ποσά σε καύσιμο diesel, καταπονώντας τις Μονάδες του ΑΗΣ Ρόδου που λειτουργούσαν κάτω από τα τεχνικά τους ελάχιστα, και με μεγάλη επισφάλεια στο δίκτυο. Τα αποτελέσματα φάνηκαν στα τρία συνεχόμενα blackout του 2016. Γιατί αυτή η αργοπορία; Γιατί δεν έχουν τοποθετηθεί τα αντισταθμιστικά πηνία ακόμα;
2) Μαθαίνουμε ότι υπάρχει πρόθεση να αποσυνδεθούν από το σύστημα Ρόδου-Χάλκης σημαντικές μονάδες παραγωγής και να μεταφερθούν αλλού. Θα είναι ολέθριο σφάλμα να αφαιρέσετε αυτές τις Μονάδες από το σύστημα Ρόδου-Χάλκης καθώς η επάρκεια ισχύος είναι οριακή για την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο η οποία αναμένεται με αυξημένη ζήτηση σε ανάγκες ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ από την άλλη δεν έχει γίνει καμιά πρόβλεψη για την αύξηση ισχύος τα επόμενα χρόνια.
3) Το νέο εργοστάσιο στην Νότια Ρόδο πραγματικά τέθηκε σε λειτουργία την κατάλληλη στιγμή και ουσιαστικά διασφάλισε την επάρκεια ισχύος στον πιο δύσκολο μήνα, τον Αύγουστο, ενώ είχε εκδηλωθεί η πυρκαγιά στον ΑΗΣ Σορωνής. Μπορείτε να διανοηθείτε το κόστος αν είχαμε διακοπές ηλεκτροδότησης μέσα στον Αύγουστο; Όμως φτιάξαμε ένα γίγαντα με πήλινα πόδια διότι όπως μαθαίνουμε ενώ ο ΘΗΣ Νότιας Ρόδου έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες (υπερσύγχρονα συστήματα) δεν μπορεί να φτάσει το μέγιστο αυτών των δυνατοτήτων λόγω του δικτύου. Επειδή προβλέπεται να πραγματοποιηθούν νέα έργα στο σύστημα της Ρόδου-Χάλκης, όπως ο Υποσταθμός στον Άγιο Νικόλαο και υπογειοποιηση καλωδίων στην πόλη της Ρόδου, θα πρέπει ο σχεδιασμός που γίνεται να γίνεται συνολικά και όχι τμηματικά διότι τελικά οι επενδύσεις αντί να βελτιώνουν το σύστημα το επιβαρύνουν ταλαιπωρώντας πολίτες και επιχειρηματίες.
Παρακαλούμε για τις τοποθετήσεις σας επί των ανωτέρω θεμάτων και είμαστε στη διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση.
Για το σωματείο εργαζομένων ΖΕΥΣ
Ο Πρόεδρος
Χαροκόπος Μιχαήλ

Ο ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ
ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
TΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ
ΡΟΔΟΥ
Ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, φέρνει στη Βουλή τα προβλήματα ηλεκτροδότησης της Ρόδου μετά τα δύο blackout του τελευταίου δεκαημέρου.
Ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει ότι η ΔΕΗ έπρεπε να είχε λάβει όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση προβλημάτων στο σύστημα από τη χαμηλή ζήτηση και να είχαν τοποθετηθεί ήδη τα αντισταθμιστικά πηνία. Παράλληλα, θέτει ζήτημα ελέγχου του σχεδιασμού λειτουργίας των γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος του δικτύου του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι, μέχρι να αποκατασταθούν όλα τα προβλήματα και να δοκιμαστεί η πλήρης λειτουργία του νέου εργοστασίου, δεν θα πρέπει να αποδυναμωθεί και να υποβαθμιστεί η λειτουργία του ΑΗΣ Σορωνής. Τονίζει, μάλιστα, ότι ένα ανάλογο περιστατικό blackout τη θερινή περίοδο στη Ρόδο θα είναι ολέθριο για τον τουρισμό και την τοπική οικονομία. Ο Μάνος Κόνσολας στην ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας θέτει έξι (6) συγκεκριμένα ερωτήματα: 1ον: Πού αποδίδει η ΔΕΗ τα δύο περιστατικά διακοπής της ηλεκτροδότησης των τελευταίων ημερών στη Ρόδο και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την αντιμετώπιση τους;
2ον: Για ποιο λόγο δεν έχουν τοποθετηθεί στη Ρόδο τα αντισταθμιστικά πηνία για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των χαμηλών φορτίων ηλεκτρικού ρεύματος τη χειμερινή περίοδο;3ον: Εάν έχουν εντοπιστεί λάθη στο σχεδιασμό του δικτύου στη λειτουργία του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ.
4ον: Πότε θα τεθεί σε πλήρη ισχύ το νέο εργοστάσιο, προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τη λειτουργία του;
5ον: Μέχρι να τεθεί το νέο εργοστάσιο σε λειτουργία, είναι δυνατόν να αποδυναμωθεί η ισχύς και η λειτουργία του ΑΗΣ Σορωνής, όπως φημολογείται, με τη μεταφορά σε άλλες περιοχές των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών και μονάδας του εργοστασίου;
6ον: Με δεδομένο ότι τη θερινή περίοδο οι ενεργειακές ανάγκες του νησιού πολλαπλασιάζονται, ποια μέτρα έχουν λάβει η ΔΕΗ και η Πολιτεία προκειμένου να μην αντιμετωπίσει η Ρόδος προβλήματα ηλεκτροδότησης στην καρδιά της τουριστικής περιόδου;\
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς
Κύριο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΘΕΜΑ: «Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της Ρόδου»
Κύριε Υπουργέ,
Τις τελευταίες ημέρες η Ρόδος αντιμετωπίζει προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, αφού έχουν καταγραφεί δύο πολύωρα blackout.
Όλα αυτά, ενώ όλοι ήλπιζαν, ότι με την κατασκευή και λειτουργία του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο θα διασφαλιζόταν η απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση του νησιού και θα καλύπτονταν οι αυξημένες ενεργειακές ανάγκες, ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο.
Οι δύο περιπτώσεις blackout των τελευταίων ημερών (στις 9.11 και στις 17.11) έχουν δημιουργήσει κλίμα έντονης ανησυχίας σε πολίτες, επιχειρηματίες και φορείς του νησιού. Κανείς δεν τολμά να διανοηθεί την επανάληψη ενός τέτοιου φαινομένου μέσα στην τουριστική περίοδο.
Είναι σαφές ότι υπάρχουν κρίσιμα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν αλλά και ζητήματα που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν από τη ΔΕΗ και την Πολιτεία.
Το δεύτερο blackout το Σάββατο 17 Νοεμβρίου επιβεβαίωσε ότι υπάρχει πρόβλημα. Ένα πρόβλημα που εικάζεται ότι, πέραν των ελλείψεων που υπάρχουν στις τεχνικές υποδομές, συνδέεται και με το σχεδιασμό του δικτύου.
Εάν η αιτία που προκάλεσε τη διακοπή της ηλεκτροδότησης, όπως μας είπαν, ήταν η μειωμένη ζήτηση, η ΔΕΗ όφειλε να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα.
Αντί, όμως, να ληφθούν αυτά τα μέτρα και να αποκατασταθούν οι τεχνικές ελλείψεις που προκαλούν διακοπή της ηλεκτροδότησης στη Ρόδο, προκύπτει ότι ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί τα αντισταθμιστικά πηνία που θα λύσουν το πρόβλημα της μειωμένης ζήτησης τη χειμερινή περίοδο.
Επιπρόσθετα, δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά για την απρόσκοπτη λειτουργία του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο και αυτό γιατί δεν έχει τεθεί σε πλήρη ισχύ, προκειμένου να διαπιστωθούν οι αντοχές, η ανταπόκρισή του στις ανάγκες, αλλά και ενδεχόμενα προβλήματα.
Ιδιαίτερα όταν διατυπώνονται, πλέον, ενστάσεις για την ορθότητα σχεδιασμού και λειτουργίας των γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος του νέου εργοστασίου.
Από τη στιγμή που δεν έχει αξιολογηθεί ο βαθμός ετοιμότητας και πλήρους λειτουργίας του νέου εργοστασίου θα ήταν ολέθριο λάθος να αποδυναμωθεί η ισχύς και να υποβαθμιστεί η λειτουργία του ΑΗΣ Σορωνής που για χρόνια καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες του νησιού.
Σε κάθε περίπτωση, η ΔΕΗ, αλλά και η Πολιτεία, οφείλουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και να εγγυηθούν την απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση του νησιού.
Επισημαίνω ότι ένα ανάλογο περιστατικό blackout τη θερινή περίοδο στη Ρόδο, θα είναι ολέθριο για τον τουρισμό και την τοπική οικονομία.
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός
1. Που αποδίδει η ΔΕΗ τα δύο περιστατικά διακοπής της ηλεκτροδότησης των τελευταίων ημερών στη Ρόδο και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την αντιμετώπιση τους;
2. Για ποιο λόγο δεν έχουν τοποθετηθεί στη Ρόδο τα αντισταθμιστικά πηνία για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των χαμηλών φορτίων ηλεκτρικού ρεύματος τη χειμερινή περίοδο;
3. Εάν έχουν εντοπιστεί λάθη στο σχεδιασμό του δικτύου στη λειτουργία του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ.
4. Πότε θα τεθεί σε πλήρη ισχύ το νέο εργοστάσιο, προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τη λειτουργία του;
5. Μέχρι να τεθεί το νέο εργοστάσιο σε λειτουργία, είναι δυνατόν να αποδυναμωθεί η ισχύς και η λειτουργία του ΑΗΣ Σορωνής, όπως φημολογείται, με τη μεταφορά σε άλλες περιοχές των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών και μονάδας του εργοστασίου;
6. Με δεδομένο ότι τη θερινή περίοδο οι ενεργειακές ανάγκες του νησιού πολλαπλασιάζονται, ποια μέτρα έχουν λάβει η ΔΕΗ και η Πολιτεία προκειμένου να μην αντιμετωπίσει η Ρόδος προβλήματα ηλεκτροδότησης στην καρδιά της τουριστικής περιόδου;
Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου