Ειδήσεις

Ξεκινούν οι διαδικασίες για τη διάνοιξη της οδού Καμείρου όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος

Ξεκινά η διαδικασία για τη διάνοιξη της οδού Καμείρου, όπως διαβεβαίωσε χθες ο δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο οποίος είχε συνάντηση με την έφορο βυζαντινών αρχαιοτήτων, κα Μάνια Μιχαηλίδου, με την οποία συζήτησε μία σειρά από θέματα.
Για τη συνεργασία με την κα Μιχαηλίδου ο κ. Χατζηδιάκος δήλωσε: «Με την έφορο βυζαντινών αρχαιοτήτων κα Μάνια Μιχαηλίδου και την αναπληρώτριά της κα Φαρμακίδου είχαμε μία δίωρη συνεργασία στο πλαίσιο της συνεργασίας του δήμου μας με την αρχαιολογική υπηρεσία. Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνεργασία μας. Ο ένας θεσμικός εταίρος πρέπει να συμπληρώνει τον άλλο. Συζητήσαμε για θέματα που αφορούν την αρχαία ακρόπολη, τη Λίνδο, τη Μεσαιωνική Πόλη κλπ. Ενδεικτικά θα αναφέρω τη διάνοιξη της οδού Καμείρου.
Όπως γνωρίζετε, εδώ και ένα χρόνο έχουν αποζημιωθεί οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που βρίσκονταν στο απαλλοτριωτέο τμήμα. Έχουμε υπογράψει μία σύμβαση με την εφορία αρχαιοτήτων ώστε να κάνουν τις ανασκαφικές εργασίες οι εργάτες της αρχαιολογικής υπηρεσίας για ένα διάστημα πέντε μηνών. Ο δήμος έχει ήδη έτοιμη τη μελέτη για τη διάνοιξη του δρόμου, ενώ η ΔΕΥΑΡ έχει έτοιμη τη μελέτη για το αποχετευτικό. Η διαδικασία είχε σκαλώσει για δύο μήνες στην υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης για την πρόσληψη αυτών των εργατών που θα κάνουν τις ανασκαφές. Πιστεύω λοιπόν ότι θα υπογράψει και ο κος Σκουρλέτης την ΚΥΑ μετά την κα Κονιόρδου».
Επίσης ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στη συνάντηση που θα έχει σήμερα Παρασκευή με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Digea, λέγοντας: «Περιμένω τον διευθύνοντα σύμβουλο της DIGEA στο γραφείο μου την Παρασκευή για να δούμε τι θα γίνει με το περιβόητο πάρκο κεραιών στο Μόντε Σμιθ. Το πάρκο κεραιών είναι αναγκαίο για να έχουμε ψηφιακό σήμα σε όλο το νησί και σε όλη την πόλη. Πρέπει όμως να προστατευθεί η αισθητική του αρχαιολογικού χώρου εκεί. Σας έχω αναφέρει ξανά, ότι στόχος μας είναι η αναβάθμιση της περιοχής εκεί. Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τη μονοδρόμηση του δρόμου από τη Βορείου Ηπείρου και πάνω έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ. Το ευχάριστο είναι ότι η διαδικασία της ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου, είναι ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα».
Επίσης ο κ. Χατζηδιάκος δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την παραπληροφόρηση που υπάρχει σχετικά με την καθολική παύση της τέλεσης των πολιτικών γάμων στη Λίνδο. Επεσήμανε ότι η προβλήτα που έχει κατασκευάσει ο δήμος στην παραλία με φόντο την ακρόπολη και το εκκλησάκι του Αποστόλου Παύλου είναι εξυπηρετική και άκρως λειτουργική και καλύπτει τις ανάγκες για την τέλεση των πολιτικών γάμων.
Για την Λίνδο ο κ. Χατζηδιάκος είπε ότι θα διαμορφωθεί χώρος στάθμευσης σε μία έκταση 20 στρεμμάτων στην αρχή του οικισμού της Λίνδου, έργο που έχει εγκρίνει και η αρχαιολογική υπηρεσία. Η μελέτη για το έργο εκπονείται από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου. Επίσης, ο δήμαρχος δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια προκειμένου οι ακάλυπτοι χώροι στην πόλη της Ρόδου να διαμορφωθούν κατάλληλα ώστε να εξυπηρετούν ανάγκες στάθμευσης οχημάτων.
Τέλος ο κ. Χατζηδιάκος είπε ότι κλιμάκια του ελεγκτικού μηχανισμού του δήμου οργώνουν τους πεζόδρομους της πόλης βεβαιώνοντας παραβάσεις. «Η τάξη είναι πάνω απ’ όλα και πρέπει να τηρείται. Όλοι πρέπει να σεβαστούμε τα δικαιώματα του συμπολίτη μας. Όλοι πρέπει να δουλέψουν, πρέπει όμως πάντα να τηρούνται οι νόμοι και οι κανόνες», ανέφερε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι τα συνεργεία ελέγχουν εάν οι καταστηματάρχες συμμορφώνονται με τις συστάσεις.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου